SZOBOSZLAI DOMINIK NÉMETORSZÁGBA IGAZOLT

Négy év után a Red Bull mezében Szoboszlai Dominik elhagyja Salzburgot és Lipcsébe költözik.

Szoboszlai Dominik Németországba költözik és a Bundesligában az RB Leipzignél folytatja, ahová 2025 nyaráig köti a szerződése. – számol be a Red Bull Salzburg hivatalos oldala.

A 20 éves nagy tehetségű magyar 2017 elején érkezett Salzburgba a Videotonból, és kezdetben együttműködő játékosként játszott az FC Liefering csapatában (42 mérkőzés, 16 gól, 11 gólpassz). Hatszor játszott a salzburgi ifjúsági liga csapatában is (egy gól, hat gólpassz).

Szoboszlai 2018 májusában ünnepelte a Red Bull premierjét a Tipico Bundesligában a Wiener Austria ellen. Időközben az erős támadójátékos már 82 meccset játszott 26 góllal és 34 gólpasszal járult hozzá a sikerekhez.

A fiatalok számára is figyelemre méltók a sikerek: háromszor osztrák bajnok, kétszer osztrák kupagyőztes és a Bundesliga választásán a „2019/20 szezon legjobb játékosa”,  12-szeres magyar A-válogatott játékos.

A hírek szerint Szoboszlai Dominik játékjogáért 20 millió eurót fizetett a klub.

 

Christoph Freund sportigazgató :

“Dominik fiatal, nagyon tehetséges játékosként érkezett hozzánk, aki kezdettől fogva pontosan tudta, mit akar. Az FC Red Bull Salzburgnál négy év alatt abszolút profivá vált, aki minden területen fejlődött. Rendkívüli képességekkel rendelkező tehetségből igazi személyiséggé érlelődött, és megmutatta, mire képes nemcsak a Bundesligában, hanem számos nemzetközi játékban is. Sok nagy sikert ünnepelhettünk együtt az elmúlt években, és örülünk, hogy támogathattuk és elkísérhettük Domit az útján, és hogy most az FC Red Bull Salzburgból az európai élvonalba lép. Szobo, minden jót, jó egészséget és sok sikert további utadon!”

Szoboszlai Dominik:

“Négy év az FC Red Bull Salzburgnál … Nehezen tudom leírni az összes emléket, érzést és sikert, mindazt, amit elértem. Fiúként jöttem, és férfiként távozom. Futballistaként annyit tanultam Salzburgban.

Szoboszlai Dominik, 2018, Salzburg, Foto: Kőszegi András

Az egyik nagy célom a klubbal az volt, hogy bejussak a Bajnokok Ligájába. Megcsináltuk ezt a kalandot. Sokat adtam ezért, de sokkal többet kaptam! Szeretnék köszönetet mondani edzőimnek, csapattársaimnak, a klub személyzetének és minden szurkolónak! Olyan nagyszerű emberekkel találkoztam itt, akik közül sokan most is a barátaim maradnak. Elhagyom második otthonomat, Salzburgot, de ez mindig a szívemben marad.”

Szoboszlai Dominik menedzserével, Esterházy Mátyással készült hosszabb interjú ITT olvasható!
( onBRANDS )