ÖTÖDIK ÉVE ELSŐ HELYEN PRÉMIUM SZEMÉLYAUTÓ ELADÁSBAN A MERCEDES-BENZ MAGYARORSZÁGON

Karbonsemleges értékesítésben erősödött a márka.


Az év eleji kihívásokat követően a Mercedes-Benz Hungária a személyautók értékesítése terén ismét elérte a 2019-es rekorderedményt. A Datahouse hivatalos gépjármű forgalomba helyezési adatai szerint 4501 Mercedes-Benz személyautót regisztráltak Magyarországon 2020-ban, ezzel a márka immár ötödik alkalommal érte el az első helyet a prémium autómárkák értékesítési rangsorában.

Közel ötszörösére nőtt a Mercedes-Benz Hungária teljesen elektromos és plug-in hibrid személyautó-eladásainak száma, és idén is taroltak a SUV-k, az eladások közel fele ebből a kategóriából került ki.

Szinte darabra pontosan a megelőző év számát hozta 2020-ban a Mercedes-Benz márka Magyarországon.

Kategóriák szintjén is a városi terepjáróké a vezető szerep, 2172 SUV kelt el, 42 százalékkal több, mint a megelőző évben. Ezzel a Mercedes-Benz személyautók között az értékesített SUV-k aránya megközelíti az 50 százalékot.

Jelentős lépést tett a CO2-semlegesség eléréséhez vezető úton a márka, a teljesen elektromos és plug-in hibrid személyautók eladása 200-ról 960-ra, közel ötszörösére nőtt. Kiemelkedően, több mint négyszeresére nőtt a teljesen elektromos EQC eladások száma.

Mintegy ezer darabot regisztráltak tavaly a nkecskeméti Mercedes-Benz gyárban készülő A-osztály (575 darab) valamint CLA és CLA Shooting Brake modellekből (418 darab), ezzel a 2020-as Mercedes-Benz személyautó eladások közel negyedét tették ki az itthon készülő modellek.
( onBRANDS )