“A TESLA-BUBORÉK HAMAROSAN FELROBBAN”

A jól ismert alapkezelő a részvények árfolyamának erőteljes csökkenését jósolja a korona válság után.

Aki az amerikai Tesla autógyártóra támaszkodik, szembesülhet egy buborékkal, amely hamarosan fel fog robbanni. – írja a leadersnet. Mert bár az e-autók terén az iparág vezetője az elmúlt évben jelentősen meg tudta növelni piaci értékét, hosszú távon elsősorban a VW-hez hasonló

bevált nagy nevek kerülnek ki győztesként a versenyből.

Így vélekedik Per Lekander, aki a Tesla árfolyamának a Korona-válság után bekövetkező meredek csökkenését jósolja.

“Véleményem szerint az autóiparban a régi ipari óriások visszatérését láthatjuk ebben az évben. Ami az energia átmenet fenntarthatóbb és “zöldebb” jövő felé való elmozdulását illeti, a Teslának továbbra is példaképként és “poszterként” kell szolgálnia, de egyre nyilvánvalóbb, hogy vannak jobb alternatívák, amelyekre a befektetők támaszkodhatnak” – – idézte a CNBC Lekandert, aki a londoni központú brit vagyonkezelő Lansdowne Partners partnere és portfóliókezelője.

Példaként a VW-re hivatkozik, amelynek piaci értéke jelenleg 119 milliárd euró: “Van néhány aranyszem, amely úgy gondolom, hogy hosszú távon a nyertes lesz. Azt hiszem, hogy a kamatlábak a korona válság után ismét emelkedni fognak, és a piac tudatában lesz annak a ténynek, hogy az ipar régi nagy nevei nincsenek olyan rossz helyzetben, mint egyesek hiszik. Ha ez megtörténik, a Tesla alájuk fog kerülni. ”

2020 év vége felé Stefan Burgstaller sztárelemző azt mondta, hogy míg a VW részvény árfolyama már régóta ingadozik, a Tesla papír rohan előre és a Teslának a VW-vel szemben további nagy előnye, hogy az amerikaiaknak nincs belső égésű motor örökségük, így nem kell átalakítaniuk egy régi vállalkozást.

Tavaly az amerikai elektromos autógyártó szárnyalása megállíthatatlannak tűnt. A társaság árfolyama 650 százalékkal, 800 milliárd dollárra emelkedett 2020-ban. Az erőteljes emelkedő tendenciát számos esemény ösztönözte: májusban a vállalat befejezte a vitát a helyi hatóságokkal és újraindította a termelést kaliforniai gyárában, júliusban a negyedik egymást követő nyereséges negyedévet jelentették be, és nyár végén követte az első osztalék bejelentés.
( onBRANDS )