A WIZZ AIR PALERMÓBAN NYIT ÚJ BÁZIST

2021 júniusától a légitársaság két Airbus A321 típusú repülőgépe áll szolgálatba Palermo repülőterén.

A negyedik olaszországi bázis megnyitásával egyidejűleg, júniustól a Wizz Air 7 új útvonalat indít Palermóból és 4 további belföldi járatot Bologna, Brindisi, Pisa, Milánó-Malpensa és Catania repülőteréről.

A Wizz Air Olaszországban 2004-ben kezdte meg működését egy Bergamo és Katowice közötti járat elindításával. A légitársaság az elmúlt 17 évben 41 millió utast szállított Olaszországból induló és az oda érkező járatain. A WIZZ a bővítésnek köszönhetően belföldi és nemzetközi járatokkal növeli kapacitását. A 2 db Airbus A321 repülőgép tizenegy új úti cél létrejöttét támogatja, amely 10 nagyvárost köt össze, úgy mint: Bázel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport), Bologna, London-Luton, Milánó-Malpensa, Pisa, Torino, Treviso, Veroni, Brindisi és Cagliari – így 2021-ben további 1 000 000 ülőhely elérhető az olaszországi járatokon. A Wizz Air kiterjedt hálózata nemcsak az ország gazdaságát támogatja, de több népszerű úti célt is összekapcsol.

A Palermóban nyíló negyedik olaszországi WIZZ-bázis megerősíti a légitársaság elkötelezettségét Olaszország és a fenntartható, környezettudatos működés iránt.

Az új belföldi járatok fenntartható és biztonságos utazást kínálnak az ország határain belül, miközben az Egyesült Királysággal és Svájccal való összeköttetés nemzetközi és régiós gazdasági szövetségeket is erősít. A helyi idegenforgalom támogatásával így több mint 750 új munkahely jöhet létre a kapcsolódó iparágakban. (Az ACI évente 1 millió szállított utasra 750 helyszíni munkahely létrejöttét javasolja.)

A Wizz Air egy befektetési fokozatú, hitelminősített légitársaság, amelynek fiatal (átlagosan 5,4 éves repülőgépekből álló) flottája a ma elérhető leghatékonyabb és leginkább fenntartható Airbus A320 és Airbus A320neo típusú keskenytörzsű repülőgépcsalád tagjaiból áll. A 2019-es pénzügyi évben az európai légitársaságok közül a Wizz Airnek volt a legalacsonyabb a szén-dioxid kibocsátása (57,2 g/km/utas). A Wizz Air további 268 korszerű, az Airbus A320neo családba tartozó repülőgépet rendelt meg, amelyeknek köszönhetően 2030-ig további 30 százalékkal csökkenti majd az egy utasra számított ökológiai lábnyomát.

A Wizz Air az utasok és a személyzet egészségének biztosítása érdekében tavaly bevezetett szigorú higiéniai óvintézkedésekkel a higiénikus utazás új korszakát nyitotta meg.

Azáltal, hogy a foglaláskor az utasok igénybe vehetik a WIZZ Flex szolgáltatást, a Wizz Air utasainak lehetőségük van arra, hogy váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén  átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra. Ez a lehetőség kényelmesebbé és nyugodtabbá teszi az utazások lefoglalását a jelenlegi bizonytalan körülmények között is.

„17 év sikeres működés után, örömmel jelentem be negyedik olasz bázisunkat, Palermóban.  Nagy potenciált látunk a piacban és utasaink részéről is növekvő igény mutatkozik az alacsony viteldíjú járatokra az országban. A mai bejelentésünk is bizonyítja, hogy tovább szeretnénk fejleszteni olaszországi jelenlétünket, annak érdekében, hogy minél többen utazhassanak elérhető áron, természetesen a legmagasabb szintű higiéniai óvintézkedések betartása mellett. Korszerű flottánk és a fokozott óvintézkedéseink a lehető legbiztonságosabb egészségügyi feltételeket garantálják utasainknak. A Wizz Air flottája nemcsak a legfiatalabb, de költséghatékony is, és a legkisebb környezeti lábnyommal bír egész Európában. A Wizz Air új bázisa nemcsak további kedvezményes utazási lehetőségeket kínál majd, de pozitívan hat Olaszország gazdasági regenerálódására, és segít visszaépíteni a teljes turizmus iparágát is” – mondta el George Michalopoulos, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója.
( onBRANDS )