A MAGYAR ATLÉTIKA MÉG PATINÁSABB MÁRKA LEHET

Baji Balázs sporttársaival együtt közösségi kihívással népszerűsíti az atlétikát.

Fotós stafétakihívással népszerűsítik a sportok királynőjét a legsikeresebb magyar atléták a közösségi médiában.

„13 éves korom óta vagyok atléta. Azóta határozza meg az életemet és tölti meg a mindennapjaimat ez a csodálatos sportág. Megtanította többek között, mit jelent az alázat, a kemény munka, a küzdelem és szerencsére azt is, hogy milyen íze van a sikernek. De az atlétika nem csak az élsportolóké, de még csak nem is az atlétáké, hanem mindenkié!” – írja Instagram-posztjában Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó, akit legközelebb a Gyulai István Memorial versenyen láthat ország-világ. Sorait az #atletavagyok hashtaggel zárja, kihívottja pedig

Krizsán Xénia, Európa-bajnoki bronzérmes magyar hétpróbázó, aki pedig

Halász Bence, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar kalapácsvetőnek adta át a stafétát.

Ahogy Baji Balázs is leírta posztjában, a céljuk nem csak az, hogy a profi sporttársak használják a #atletavagyok hashtaget, hanem bárki, aki szabadidejében, egészsége megőrzése érdekében mozog a Margitszigeten vagy éppen a közeli horgásztó körül, atlétának érezze magát. A kihívást életre hívó Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottsága szeretné, ha az atlétika, az atléta szavak ott lennének a sport és a sportolók mindennapjaiban, az iskolákban, a többi sportág edzésein, a futókörökön, a versenyeken. Mindegy, hogy valaki az atlétikát, a kapcsolódó mozgásformákat milyen szinten űzi, a lényeg, hogy tartsa magát atlétának, ahogy teszik ezt sok országban, szerte a világban.

„Ha összefogunk, a magyar atlétika még patinásabb márka lehet, amelynek segítségével az elit atléták, azaz az élsportolók presztízse, ismertsége is nő, nagyobb figyelmet kapnak a versenyzők, a versenyek, a híreink gyorsabban terjednek a közösségi médiában” – árulta el a kampány kapcsán Deutsch Péter, a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottságának elnöke.

A közösségi média kihívás

egyben a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj közösségi felvezetője is, hiszen július 5-én és 6-án ismét Székesfehérvár ad otthont Magyarország és a régió legrangosabb atlétikai versenyének. 

A World Athletics Continental Tour Gold sorozatába tartozó, évente visszatérő nagy nemzetközi sporteseményen idén is világ- és olimpiai bajnok atléták vesznek részt, köztük hazánk legjobbjai is. A Gyulai István Memorial, mint rangos nemzetközi megmérettetés, fontos állomása a Budapest23 atlétikai világbajnokságra készülő magyar sportolók számára is. Idén a viadalon 20 versenyszám selejtezőit és döntőit követhetik a nézők, így a kibővült program miatt ismét kétnapos sztárparádé várható. A szervezők és a résztvevő sportolók ezzel a nagydíjjal is emlékeznek az esemény névadójára, Gyulai István atlétára, sportújságíróra, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) egykori főtitkárjára, aki idén lenne 78 éves.