KÖZÖSSÉGI KÖZVETÍTÉS AZ 53. KÉKSZALAG RAIFFEISEN NAGYDÍJRÓL

Két nap, közel 160 kilométer és több mint 500 hajó.

Európa legnagyobb tókerülő versenye azokat is lázba hozza, akik még sosem hasították a Balaton vizét a szelek szárnyán. A hamuesgyemant.hu 8 fős stábbal, követőhajóval, videó- és drónfelvételekkel színesített közvetítését – amely a verseny mellett a közösségi élményre is hangsúlyt helyez – Horváth Péter szakkommentátor vezeti.

A 2021 július 22. és 24. között, balatonfüredi indulással és érkezéssel megrendezésre kerülő, óriási hagyományokkal rendelkező verseny élő közvetítését a korábban a Digi Sportot erősítő, ma a Mihálkovics Kupát szervező Horváth Péter – maga is többszörös korábbi Kékszalag-résztvevő – vezeti.

 “Újfajta, közösségi közvetítés lesz ez, ahol nem kizárólag az élmezőnyről, hanem az összes résztvevő hősről és küzdelemről beszámolunk majd”  – Balogh Zsolt.

A helyszíni közvetítés során folyamatos kapcsolatban lesznek az összes osztálykapitánnyal, így az olvasók szinte testközelből élhetik át, milyen óriási feladat, egyben kaland teljesíteni a közel 160 kilométeres távot.

„mi az összes hajóosztályt és versenyzőt követjük, Akár van esélyük a végső győzelemre, akár nincs. Hiszen a Kékszalagon részt venni mindenképpen óriási sportteljesítmény”  – Balogh Zsolt

A 48 órás élő adás a laikus érdeklődők mellett a versenyzők családjainak, barátainak, gyermekeinek is szól, akik a hajósok környezetéhez tartoznak. „Percről percre közölt élménymorzsáink a rajt pillanatában kezdődnek és egészen a célvonalat utoljára átlépő hajóig tartanak.

A Kékszalag a Balaton és a vitorlázás legnagyobb ünnepe, a Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb eseménye. A versenyt először 1934-ben írta ki a balatonfüredi Hun­gária Yacht Club. 1942-ig a versenyre kétévente került sor, ezután a háború miatt kimaradt néhány esztendő, s a hagyomány 1947-ben éledt újra. 2001 óta a ver­senyt már évente rendezik meg, s Európa legnagyobb tókerülő versenye lett.
( onBRANDS )