E-TÖLTŐÁLLOMÁSOKKÁ VÁLNAK A MCDONALD’S ÉTTERMEI AUSZTRIÁBAN

A gyorsétteremlánc a Mer e-mobilitási szolgáltatóval lép együttműködésbe.

A McDonald’s Austria új környezetvédelmi és energiaügyi szabványokat határoz meg éttermeiben, és a német e-mobilitási szolgáltatót, a Mer-et vonja be partnerként az e-töltőállomások országos ellátásába.

2023 végéig minden parkolóhelyes éttermet fel kell szerelni nagy teljesítményű, akár 300 kilowatt (kW) teljesítményű e-gyorstöltő állomásokkal.

Ezenkívül minden újonnan megnyitott helyet fel kell szerelni fotovoltaikus rendszerrel, bio aprítóval, biodízel előállítására használt fáradt olajszivattyús rendszerrel és fenntartható fűtési rendszerrel. – számol be a leadrsnet.

“Az elektromobilitás az elkövetkező években a közlekedési ágazat technológiájaként érvényesül. Ezt a fejlődést támogatjuk e-mobilitási stratégiánkkal. Vendégeink számára a Mer-el való partnerség az elektronikus töltőállomás-hálózatunk még szélesebb körű elérhetőségét jelenti, különösen gyors töltési idővel és egyszerű használattal: tartson egy rövid szünetet, fogyasszon hamburgert vagy cappuccino-t, és ugyanakkor töltse fel az e-autót körülbelül 15 perc alatt, ez hamarosan minden parkolóval rendelkező étteremben elérhető lesz ”- mondta Michael Öhler, a McDonald’s Austria operatív igazgatója.

Anton Achatz, a Mer Germany GmbH ügyvezető igazgatója hozzátette: “A Mer-el az osztrák McDonald’s éttermei egy egész Európára kiterjedő töltési hálózat részévé válnak, amely az elektromos és mobilitási átmenetet hajtja Európában azáltal, hogy ötvözi az e-mobilitást a megújuló energiaforrások bővítésével. Az infrastruktúrával és a jövő intelligens elektromos hálózataihoz való csatlakozással megoldásokat dolgozunk ki korunk kihívásaira.”
( onBRANDS )