ÚJ IKEA VEZETŐ

David McCabe lett a cseh-magyar-szlovák régió új kereskedelmi vezetője.

David McCabe-t nevezték ki az IKEA cseh-magyar-szlovák régióért felelős regionális kereskedelmi és fenntarthatósági vezetőjének, aki 2021. szeptemberében kezdi meg új munkakörének átvételét. Dave az elmúlt három évben a pozíciót betöltő Mounia El Hilali helyébe lép, aki a piaci műveletek vezetőjeként új pozíció betöltésére kapott megbízást az Ingka Csoportnál.

Az új vezető feladata lesz, hogy mindhárom országban tovább szélesítse az IKEA üzleti tevékenységét.

Fenntarthatósági vezetőként a cég klímapozitív célkitűzéseinek 2030-ra történő megvalósulásáért is felel.

„Nagy örömmel és izgalommal tölt el, hogy a cseh-magyar-szlovák régió csapatához csatlakozhatok. Lenyűgöző volt látni a régióban történt előrelépéseket, és nagyon várom, hogy hozzájárulhassak közös célkitűzésünkhöz, amellyel az emberek többsége számára szebb hétköznapokat teremtünk” – mondja Dave

Dave több mint 25 éve kezdett el dolgozni az IKEA-nál az Egyesült Királyságban. A kiskereskedelmi logisztika és kereskedelem területén számos áruházi és országos szintű pozíciót töltött be az Egyesült Királyságban, az USA-ban és Kanadában, utóbbiban kinevezett kereskedelmi vezetőként dolgozott. A kiskereskedelmi logisztika, kereskedelem, fejlesztés, illetve innováció területeken több csoportszintű funkciót is betöltött.

A 2020-as pénzügyi évben az IKEA a cseh-magyar-szlovák régióban 810 millió eurós forgalmat ért el. A régió nyolc áruházában, a vevőszolgálatokon és a kapcsolódó irodai szolgáltató egységekben mintegy 4500 munkatárs dolgozik.
( onBRANDS )