ÚJ ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ ÉRKEZETT AZ ANTENNA ENTERTAINMENT ÉLÉRE

A szakember az Antenna Group közép-kelet-európai televíziós üzletágáért felel majd a régió 12 országában.

Benda Gergely az Antenna Entertainment új ügyvezető igazgatója.

Az Antenna Group B.V. nemzetközi médiacsoport az idén ősszel kötött megállapodást a Sony Pictures Televisionnel a közép-kelet-európai előfizetéses TV-csatornák – többek között az AXN, VIASAT3 és VIASAT6 –, valamint on-demand szolgáltatások felvásárlásáról. Az újonnan megvásárolt 22 szórakoztató csatornát és 2 on-demand szolgáltatást magába foglaló Antenna Entertainment irányítását veszi át most Benda Gergely.

A december közepétől kinevezett szakember pályafutását a zeneiparban kezdte. 2012-ben csatlakozott az HBO-hoz a magyar üzletmenetért felelős országigazgatóként (country manager), 2016-tól pedig az HBO Europe marketing alelnökeként (VP of marketing) 12 ország marketing tevékenységéért, valamint az HBO GO önálló szolgáltatásként történő bevezetéséért felelt. Többévnyi fintech szektorban töltött kitérő után Benda most az Antenna Entertainment General Manager pozícióját betöltve tér vissza a televíziózás világába. A kinevezett vezetőtől az Antenna Entertainment a szolgáltatásainak és üzletének sikeres működtetését és továbbfejlesztését várja a következő 12 országban: Lengyelország, Magyarország, Csehország, Románia, Bulgária, Szlovákia, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia és Montenegro.

„Rendkívül motiválónak találom, hogy vérbeli közép-kelet európai vállalkozásként kamatoztassuk a hely- és piacismeretünket, és nyújtsunk világszínvonalú, lokálisan releváns szórakoztató tartalmat a működési területünkön. Az Antenna csoport nagy hagyományokkal és figyelemreméltóan erős kapitalizációval rendelkezik. Alig várom, hogy együtt dolgozhassak a csapattal és jövőbe mutató márkát építsünk” – mondta Benda Gergely.

Adam Theiler, az Antenna Group előfizetéses TV üzletágának ügyvezetője hozzátette: „Az Antenna Group egy emberközpontú vállalat, melynek kötelékében örömmel fogadjuk Gergelyt, aki a piacon jól ismert, nagy gyakorlattal rendező szakemberként fogja a csapatot vezetni az innováció és a növekedés jegyében.”
( onBRANDS )