MEGHALT NINO CERRUTI

Elegáns volt, nagyvonalú és inspiráló. Az olasz divat úttörője 91 éves volt.

Nino Cerruti halálhírét a Lanificio Fratelli Cerruti olasz családi vállalkozás jelentette be.

Az olaszországi Vercelli kórházában halt meg , ahol csípőműtét miatt szállították kórházba – jelentette szombaton a SkyTg24 CNN.

“A Lanificio Cerruti családja, barátai, munkatársai és alkalmazottai, valamint az olasz divat egész világa számára ez egy nagyon szomorú nap Signor Nino halála miatt” – áll a Lanificio Fratelli Cerruti Facebookon közzétett közleményében .

“Egy tehetséges embert, egy rendkívüli tervezőt, egy kora előtti embert és egy csodálatos mentort veszítettünk el, akinek sokan nagyon sokat köszönhetnek” – áll a közleményben.

“A munkája iránti elkötelezettsége és elhivatottsága révén, amely számára a küldetése volt, örök példája lesz annak az életnek, amelyet a stílus és a harmónia állandó keresésében élnek le” – közölte az üzlet.

A biallei textilgyáros család leszármazottja a múlt század divatjának egyik nagy főszereplője volt, és olyan fiatal tervezőket indított útjára, akik később nagyon híresek lettek, mint például Giorgio Armani. Az 1960-as években Cerruti többek között az akkor még újonc Giorgio Armanit alkalmazta a Lanificio Fratelli Cerruti-hoz: Armani hat évig dolgozott neki, mielőtt 1975-ben megalapította saját divatházát.

A sztárok az Oscar-gálára vagy a Cannes-i Filmfesztiválra választották ruháit, de a Ferrari Forma-1-es csapatának hivatalos tervezője is volt.

Cerruti ruhái többek között számos híres filmben is feltűntek, többek között a Gengszter történetben (azaz Bonnie és Clyde), a Pretty woman, a The Silence of the Lambs, az Basic Instinct, a Philadelphia, a Wall Street, a Fatal Attraction, az Indecent Proposal .

Nino Cerruti 1930. szeptember 25-én született, 20 évesen Cerruti apja 1950-ben bekövetkezett halála után örökölte a céget. Filozófiai és újságírói tanulmányainak befejezése után stílusának köszönhetően Cerruti világszerte nagy figyelmet kapott. Amint a cég honlapján olvasható, 1962-ben Osvaldo Testával megalapította a “Flying Cross” márkát, amely az első “Designer Line” volt.

Az első butik a Cerruti 1881 1967-ben nyílt meg Párizsban. A 70-es évek végén piacra dobta a márkához kapcsolódó első férfi parfümöt, “Nino Cerruti” néven. Más újítások is következtek, mint például az 1980-as években a sportruházat, amely különösen népszerű volt a tenisz- és síruházatban. Olyan világhírű sportolókat öltöztetett, mint Jimmy Connors amerikai teniszező és Ingermar Stenmark svéd síelő.

A Cerruti 1881 márkát 2001-ben adták el, de a Cerruti megtartotta az irányítást a Lanificio Fratelli Cerruti felett. -írja az italy24news.

Gilberto Pichetto olasz gazdaságfejlesztési miniszter-helyettes is részvétét fejezte ki vasárnap a CNN-hez eljuttatott közleményében.

“Nagyon elszomorít Nino Cerruti menedzser és stylist halála: vele együtt az olasz vállalkozói szellem óriása és Biella történetének egy jelentős darabja hunyt el” – mondta Pichetto. “Mindig szeretettel és nagyrabecsüléssel fogok rá emlékezni, megérzései, hozzáértése és előrelátása miatt, amellyel az olasz divatot nagyszerűvé tette, és a Made in Italy termékünket a világba exportálta.”

 

“A kilencvenes években forgalmaztam a Cerruti 1881 vonalat, így Párizsban találkozhattam is vele, a közös vacsorán sok érdekes történetet mesélt az olasz – francia divat viszonyáról. Elegáns volt, nagyvonalú és inspiráló. Párizs tette őt világhírűvé, de mindvégig büszke olasz maradt.” – így emlékezett vissza Schiffer Miklós stílustanácsadó.
( onBRANDS )