MEGÚJÍTOTTA EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT A PICK SZEGED KÉZILABDACSAPAT ÉS A LEXUS

Tizenegyedik évébe lép az együttműködés.

A négyszeres Magyar Bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes és egyszeres EHF-Kupa győztes PICK Szeged férfi kézilabda csapat ismét 21 darab öntöltő hibrid elektromos Lexus modellt használhat majd a soron következő szezonban. Az autók ünnepélyes átadására április 27-én a Kovács Autóház által jegyzett Lexus Szeged márkakereskedésben került sor.

Miközben az autópiac az elmúlt években újabb és újabb kihívásokkal kellett, hogy szembenézzen, a szigorodó emissziós előírásoktól a koronavíruson és a chip és félvezetőhiányon át az ukrajnai háború autóipari beszállítókra gyakorolt hatásáig, a Toyota és Lexus évről évre rekordokat döntve növelte hazai értékesítéseit és piaci részesedését. Mára a Toyota nem csupán az országban maradó autókról valós képet mutató kivonásokkal tisztított újautó piacon, hanem a teljes regisztráció tekintetében is átvette hazánkban a piacvezető pozíciót. Az első negyedévben a japán autómárka több, mint negyedével növelve eladásait a legtöbb autópiaci szereplőt sújtó szállítási nehézségek miatt több, mint 15%-al visszaeső hazai piacon. Ez biztos alapot teremtett ahhoz, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság platina fokozatú támogatójaként is ismert japán autógyártó ismét meghosszabbítsa a PICK Szeged férfi kézilabdacsapattal 2011 ősze óta fennálló együttműködését.

Ismételten elismerve a hazai és nemzetközi szinten is egyik legsikeresebb magyar kézilabdacsapat eredményeit a Toyota Central Europe és a Lexus Szeged márkakereskedés idén is a Lexus öntöltő hibrid elektromos modelljeit ajánlotta fel használatra a PICK Szeged számára: a játékosok, edzők és a vezetőség továbbra is ES szedánokat, NX közepes méretű és RX nagyméretű SUV-okat használhat majd. Ez a negyedik egymást követő alkalom, hogy a korábban Toyotákat használó klub Lexus modelleket kap használatra. Érdekesség, hogy

az autók külső szignalizációját az új PICK Aréna belső tereinek dizájnja ihlette.

„A Lexusra jellemző kimagasló ügyfélkiszolgálásnak, modelljeink legendás megbízhatóságának és minőségének, valamint a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos meghajtás iránti fokozott ügyfélérdeklődésnek köszönhetően a Lexus kimagasló sikerrel zárta a kihívásokkal terhelt tavalyi évet. Ugyanez a legjobb teljesítmény iránti töretlen elkötelezettség segíti a 2020/2021-es idényben ismét bajnoki címet szerző és a 2021/2022-es évadban a tabellán jelenleg is élen álló PICK Szeged férfi kézilabdacsapatát is a lenyűgöző eredmények elérésében. Az elmúlt évtizedben a csapat számos emlékezetes pillanattal gazdagította a sport szerelmeseit. A Toyota épp az elmúlt évek rendkívüli kihívások terhelte időszakában érte el magyarországi történetének legjobb eredményeit. Ez tette lehetővé, hogy továbbra is kitarthassunk a csapat mellett. Nagy öröm számunkra, hogy folytathatjuk az értékteremtő együttműködést, és bízunk benne, hogy támogatásunk további motivációt jelent majd a csapat számára a hazai és nemzetközi porondon elért további sikerekért folytatott küzdelemben.” – fogalmaz László Richárd, a Lexus prémium márkát is forgalmazó Toyota Central Europe Magyarországért felelős igazgatója.

„Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy a Toyota és a Lexus immáron több, mint egy évtizede hűséges partnerei a PICK Szeged csapatának. Egy együttműködés legnagyobb próbáját a nehéz időszakok jelentik. Éppen ezért különösen nagyra értékeljük hogy a Toyota és a Lexus abban az időszakban is elismeri és támogatja a csapatunk által elért eredményeket, amikor az egész autóipart komolyan érintik a megnövekedett szállítási határidők. Mindent megteszünk azért, hogy ahogyan az elmúlt évtizedben, úgy a jövőben is megszolgáljuk a belénk fektetett bizalmat.” – teszi hozzá Kiss Bence a PICK Kézlabda cégvezetője.

„Idén három évtizedes Toyota márkakereskedői múlttal immáron kilencedik éve láthatjuk el a Toyota szegedi márkaképviseletét és öt éve nyithattuk meg Szegeden Magyarország második Lexus márkakereskedését. Az első pillanattól igyekeztünk a város közösségének értékteremtő tagjává válni, amelynek kulturális tevékenységünk mellett fontos pillére a Szeged egyik büszkeségének számító PICK Szeged férfi kézilabda csapattal folytatott együttműködés. Éppen ezért természetes volt számunkra, a nehezített piaci körülmények, és az idei évben Monoron átadott nagyszabású beruházásunk, egy vadonatúj Toyota és Lexus márkakereskedést és márkaszervizt, egy Toyota Professional Haszongépjármű Centrumot és egy Toyota Minősített Használt autó bemutatótermet is magában foglaló beruházásunk jelentette többlet teher ellenére folytatjuk a PICK Szeged férfi kézilabda csapat támogatását.” – avat be Kovács Péter, a szegedi Toyota Kovács Autóház és a Lexus Szeged tulajdonosa, egyben az ünnepélyes autóátadás házigazdája.
( onBRANDS )