EFFIE 2022

Újabb EFFIE kategória, augusztus 1-ig nevezhetik sikeres munkáikat a csapatok.

Az Effie nem kreatív verseny – az elért eredmény számít. A világszerte a marketingkommunikáció legfőbb célját, a hatékonyságot díjazó megmérettetés hazai fordulóján ezúttal is webinarium segíti a csapatok sikeres nevezését.

Az Effie a teljesítmény globális szimbóluma.

Nyitva áll bármilyen típusú és nagyságrendű, sikeres marketing aktivitást megvalósító megbízó és ügynökség előtt, akik készek megmérettetni magukat, csapatuk eredményes munkáját. A szaktekintélyekből álló zsűri két fordulós értékelését követően a legjobbakat a marketing „Oscar”– ként számon tartott Platina, Arany, Ezüst, Bronz és Finalist Effie illeti meg.

A hazai fordulóra Magyarországon 2021. január 1 – 2022. április 30. között sikeresen megvalósított nemzetközi adaptáció ugyanúgy nevezhető, mint hazai ötleten alapuló, kis vagy nagy költségvetésű, kis helyi, vagy nagy országos, egy napos vagy több hónapos/éves aktivitás. A többlépcsős nevezési rendszerben a végső határidő augusztus 1.

Új kategória idén: Employer Branding

A május 19. és 26-i nevezői webinariumok segítséget nyújtanak ahhoz, hogy az elkészítendő pályaművek minél sikeresebben állják meg a helyüket a zsűrizés során.

Az Effie globális standard pályázati lapján a nevezőknek be kell bemutatniuk és számokkal, adatokkal alátámasztaniuk, hogyan jutottak el a célkitűzéstől a sikeres megvalósításig és a kiváló eredményekig. A hazai versenyen mintegy 120 zsűritag értékeli 2 fordulóban a határidőre beérkezett pályaműveket. A szigorú Effie standard értékelési és pontozási rendszer miatt már a döntőbe jutás is komoly teljesítmény. A döntőben legkiemelkedőbb pontszámot elért pályaművek közül a Platina Effie nyertest külön grémium választja ki.

A zsűri értékelése alapján odaítélt Platina, Arany, Ezüst, Bronz és Finalist Effie díjak, valamint a Microsoft Innovációs Különdíj átadása hagyományosan novemberben lesz – a tervek szerint újra nagyszabású Díjátadó Gálaest formájában.

A díjazott csapatok a globális Effie Index értékelési rendszere alapján pontszámokat kapnak, amellyel felkerülnek a nemzetközi Effie ranglistára, és az Arany Effie-t nyert pályaművek indulhatnak a Global Best of the Best Effie megmérettetésen is. Az Effie Index standard pontszámai alapján alakul ki az Effie Awards Hungary Hatékonysági Ranglistája is, értékelve a hazai legeredményesebb csapatok kiváló teljesítményét.

Leghatékonyabb Megbízók Rangsora Effie2021

Leghatékonyabb Ügynökségek Rangsora Effie2021

Microsoft Innovációs Különdíj 2021

Az Effie díj egy globális, egyedülálló, komplex rendszer, amelyből az egész marketingkommunikációs iparág profitál. Tükröt tart, értéket közvetít, fejlődésre ösztönöz, felhívja a figyelmet a nagyszerű ötletekre, újszerű gondolkodásmódra – inspirálva a következő évek marketing szakembereit is.
( onBRANDS )