A HOMM TURISTABUSZT ADOTT AJÁNDÉKBA BÖJTE CSABA ALAPÍTVÁNYÁNAK

A HOMM Magyarország legnagyobb magyar magántulajdonú személyszállító vállalkozása.

A Homm egy 50 személyes turistabusszal ajándékozta meg a Csaba testvér alapította szervezet gyermekeit. A június 20-i ünnepélyes átadót a csobánkai Élet Háza kertjében tartották, ahová az első csoport már az ajándékbusszal érkezett egy felvidéki kirándulásról.

A HOMM eredetileg az épülőben lévő budaörsi főhadiszállásának jövő márciusi átadására tervezte az eseményt, de azt Csaba testvér kérésére előrehozták.

„Amikor találkoztunk Böjte Csabával, elmondtuk neki, hogy az év végén új cégközpontot fogunk avatni Budaörsön. Az új budaörsi autóbusz centrum ad majd otthont társaságunknak, Székesfehérvár, Miskolc, Kistelek, Hódmezővásárhely mellett, ahol buszokat építünk, javítunk, ahonnan a térségi munkáinkat szervezzük, és ez lesz az első, ahol a szakmai utánpótlásunkat képezzük. Az avatás mérföldkő lesz az immár több mint 400 buszt üzemeltető vállalatunk életében. Amikor Csaba testvérnek felajánlottuk a korszerű autóbuszt, megköszönte, majd azt kérdezte, hogy lehetne-e már júniusban sort keríteni az átadására, mert az nekik nagyon hasznos lenne a kirándulószezon kezdetére” – mondta el Homm Károly, az autóbusz vállalat alapítója.

A tulajdonosok tisztelettel adóznak a ferences rendi szerzetes embermentő és közösségépítő munkája iránt, ezért a kérés elfogadása mellett döntöttek. A cég azt is vállalta, hogy a konyhával és mellékhelyiséggel is felszerelt turistabusz szervizelését és a sofőrképzést folyamatosan, térítésmentesen biztosítja az alapítvány számára.

Nem vagyunk hívei az azonnali döntéseknek, annak meg kiváltképp nem, hogy előre ünnepeljünk, de ezúttal engedtünk a kívánságnak. Kollégáink támogatása is megerősített bennünket a döntés helyességéről, és lelkesen vettek részt a jármű felkészítésében. Így történt, hogy az új cégközpontunk még épül, de az örömünket máris megosztottuk Csaba testvér dévai gyermekközösségével” – tette hozzá Tóth Balázs, a vállalat másik tulajdonos-ügyvezetője.

A HOMM eddig két autóbuszt adományozott rászoruló intézményeknek. Az elsővel 2019 őszén a felvidéki Szepsi általános iskolát ajándékozták meg, majd tavaly december óta a Katolikus Szeretetszolgálat gondozottjai használhatják a kifejezetten kerekesszékes igényekhez igazított járművet.

Böjte Csabáról, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójáról az ünnepségen kiderült, hogy van buszra érvényes jogosítványa, így kötetlen hangulatban azzal vette át a szót, hogy papírja ugyan van, de a szakemberekre bízza, ő inkább a nyájat vezeti. „A gyerek olyan, mint a rántás, ha nem foglalkoznak vele, odaég. Mindig kell valamit csinálni, mozogni, kirándulni, mert különben eltespednek. Több mint 4000 kirepült gyerek kapcsán minden hétre jut esküvő vagy keresztelő, és a gyerekek szívesen mennének, mert olyanok egymásnak, mintha testvérek lennének. Olyan ez a busz, mintha kinyílt volna egy ablak a világra vagy ajtó, amin ki lehet menni. De nemcsak a busz, hanem a sofőrök képzése, és a szerviz is igazán nagy ajándék, mert nagyon sokba kerülne az üzemeltetés.”

Böjte Csaba a gyerekek nevében megköszönte a ritka értékes adományt, és megáldotta az alapítvány új járművét.

Az eseményen részt vett: Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár és Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa.
( onBRANDS )