A PORSCHE A PUMÁVAL EGYÜTT ÜNNEPLI 50. ÉVFORDULÓJÁT

Ez egy olyan örökség, amely előtt a Puma most büszkén tiszteleg.

A Porsche a Puma nemzetközi sportcéggel közösen tiszteleg egy igazi közúti és motorsport ikon – a Porsche 911 Carrera RS 2.7 – előtt, szigorúan korlátozott, különleges kiadással a minden idők klasszikus lábbelimodelljének, a Puma Suede-nek a változatával.

50 évvel ezelőtt kezdte el a Porsche a 911 Carrera RS 2.7 fejlesztését és kezdetben 500-at építettek annak érdekében, hogy az autót homologizálják a speciális GT autókra vonatkozó 4. csoport versenyszabályzatának megfelelően.

Az 1972-es Salon de l’Automobile-n (Párizsi Autószalonon) debütált Porsche 911 Carrera RS 2.7 azonnali telitalálat volt. Néhány héttel a bemutató után mind az 500 jármű elkelt. Hasonlóképpen a Puma Suede egy a Puma történetének emblematikus darabja – eredetileg mindössze 307 párral debütált Tommie Smith olimpikon és atlétika ünneplésére.

A 911 Carrera RS 2.7 ezután jóváhagyott közúti járművé vált az ügyfelek számára. Ez volt az első 911-es, amelyet „Carrera”-nak kereszteltek.

Míg az „RS” egyértelművé teszi, hogy az autó versenyzésre és rallyra készült, a „2.7” a motor lökettérfogatát jelenti. A stílus és a teljesítmény zökkenőmentes ötvözete, az RS 2.7 spártai specifikációja kezdettől fogva a sebességet szem előtt tartva készült. A legjellegzetesebb tulajdonsága, hogy kora leggyorsabb német szériaautója (végsebesség 245 km/h) és a közismert hátsó légterelője.

Ez egy olyan örökség, amely előtt a Puma most büszkén tiszteleg egy minden idők klasszikusának új, limitált kiadásával. A tornacipő tíz féle változatban kapható. Kettő színváltozat – narancs/fekete és Grand Prix fehér/fekete – kizárólag Hollandiában és Japánban kaphatók.

A Puma x Porsche Suede RS 2.7 Limited Edition tulajdonosai szintén ingyenes belépést kapnak a Porsche Múzeumba 2022 végéig, hogy személyesen is megtapasztalhassák a Porsche legendás örökségét.

A cipők már el is keltek az interneten. Korlátozott számban elérhetőek a Porsche Múzeum boltjában.
( onBRANDS )