MEGHALT DIETRICH MATESCHITZ, A RED BULL ALAPÍTÓJA

Az osztrák vállalkozó 78 éves volt.

A Red Bull alapítója és tulajdonosa, Dietrich “Didi” Mateschitz október 22-én hunyt el.

A cég ezt hivatalosan szombaton jelentette be. Az osztrák vállalkozó 78 éves volt. Az elmúlt hónapokban egyre több hír érkezett a vállalkozó rossz egészségi állapotáról. Dietrich Mateschitz „hosszú, súlyos betegségben” halt meg.

„Tudtuk, hogy nehéz egészségi állapotban van” – mondta Helmut Marko a Red Bulls Motorsport csapatfőnöke a Sky-nak: „Most, hogy ez megtörtént, még mindig hihetetlen, hogy egy ilyen nagyszerű személyiségnek el kellett mennie. Mateschitz egyedülálló, de igen alázatos ember volt”.

Mateschitz nagyon érdeklődött a sport iránt, mint a Red Bull marketing lehetősége, és cégével átvette, vagy megalapította a Red Bull Salzburg és a Leipzig labdarúgócsapatokat, és a Forma-1-es Red Bull Racing csapatot.

„Ezekben a pillanatokban a szomorúság minden más érzést elborít. De a gyász hamarosan utat fog adni a hálának, azért, amit megváltoztatott, megmozgatott, elért és lehetővé tett oly sok ember számára” – írta a Red Bull üzenetében, amelyet minden alkalmazottnak küldtek. “Mindannyiunk feladata és felelőssége, hogy az ő szellemében folytassuk életművét.”

A Forbes amerikai magazin 2022-ben 27,4 milliárd dolláros vagyonával az 51. helyre sorolta a milliárdosok világranglistáján, amivel Ausztria leggazdagabb emberének is számított.

Reakciók a Red Bull alapítója, Dietrich Mateschitz halálára:

Christian Horner (Red Bull Racing Formula 1 csapatfőnök): “Amit elért és amit annyi emberért tett szerte a világon, az felülmúlhatatlan.”

Stefano Domenicali (Forma-1-elnök): „Mélységesen elszomorít a hír, hogy Dietrich Mateschitz, a Forma-1-es család legelismertebb és legkedveltebb tagja elhunyt. Hihetetlenül látnok vállalkozó volt, és olyan ember volt, aki segített átalakítani sportunkat, és létrehozta a világszerte ismert Red Bull márkát.”

Scuderia Ferrari (Forma-1-es csapat): “Mélyen elszomorított minket Dietrich Mateschitz elhunyta. Egy ember, aki szerette a sportunkat és a kihívást.”

Rapid Vienna (futballklub): „Fontos számunkra, hogy kifejezzük őszinte együttérzésünket, és kérjük, hogy ezt továbbítsuk Mateschitz úr családjának is. Mateschitz úr vitathatatlanul az egyik legsikeresebb és leginnovatívabb vállalkozó volt második köztársaságunk történetében, és még ha különböző megközelítéseket is követünk egy futballklub működtetésével kapcsolatban, az FC Red Bull Salzburg sikerei – különösen a nemzetközi porondon – országunk egészének futballjáért voltak és vannak, és nagyon fontos, hogy külföldről nézzünk klubjainkra és játékosainkra.”

Wolff: “Mindent felülmúl”

Ralf Schumacher: “Látnok volt”

( onBRANDS )