RÉGIÓS TERJESZKEDÉSBE KEZDETT A NETWORK4

Új amerikai sportjogokkal is erősít a Network4 Csoport.

Csehországban és Szlovákiában indít új tévécsatornát a Network4 csoport, megkezdve ezzel a médiacég nemzetközi bővülését. A február 7-étől fogható STORY4 elsősorban a női nézők igényeire épít romantikus, valamint családbarát minőségi sorozataival és filmjeivel hiánypótló szerepet tölt be a cseh és a szlovák piacon. Az új csatorna HD minőségben érkezik – jelentette be Borsány-Gyenes András, a médiacég elnöke a budapesti sajtótájékoztatóján.

A STORY4 a luxemburgi székhelyű, azonban elsősorban Magyarországon aktív Network4 csoport első csatornája Csehországban és Szlovákiában. Dinamikusan bővülő médiacégként a Network4 idehaza hét szórakoztató csatornából (TV4, FILM4, STORY4, GALAXY4, MAX4), valamint két sportadóból (ARENA4, MATCH4) és egy streamingszolgáltatóból (NET4+) álló portfoliót üzemeltet sikeresen.

Az új STORY4 koncepcióját gondosan a cseh és a szlovák piac igényre szabták. A csatorna minőségi alternatívát kínál azoknak, akik a hollywoodi tartalmak helyett, vagy mellett népszerű minőségi európai produkciókat szeretnének nézni. Csehország és Szlovákia legújabb tévécsatornája családbarát, romantikus filmekkel és sorozatokkal, valamint könnyed krimikkel startol. Az induláskor több mint 1000 órányi szórakoztató tartalom várja a nézőket, amely minden évben 500 órányi újdonsággal bővül. A műsorok több mint fele 2014 után került a piacra, 80%-a pedig kizárólag a STORY4-en érhető el, exkluzív élményt kínálva ezzel. A STORY4 hét olyan sorozatot mutat be, amely eddig sem a cseh, sem a szlovák piacon nem volt látható eddig. Minden film és sorozat szinkronizálva kerül a közönség elé.

„Komoly kutatást végeztünk a csatorna indítása előtt. Arra jutottunk, hogy hiányzik egy olyan lineáris tévéadó, amely a színvonalas tartalmakra vágyó női nézők igényeit szolgálná, őket helyezi a középpontba. Így született meg a STORY4, amihez még hasonló sincs jelenleg a piacon. Szlogenünk, az, hogy „for true romantics, who love a good story” és ennek megfelelően a legtöbb romantikát mi hozzuk el a cseh és a szlovák nézőknek” – mondta el Borsány-Gyenes András, a luxemburgi székhelyű Network4 csoport, valamint a budapesti jegyzésű DMC/Digital Media and Communications elnöke.

„A nemzetközi know-how és a lokális igények kiszolgálása garantálja a STORY4 sikerét. Több éve szórakoztató csatornák egész portfolióját üzemeltetjük Magyarországon. A Network4 megtette az első lépést, hogy a regionális piacon is megkerülhetetlen szereplővé váljon több platformon elérhető, diverzifikált portfoliójával” – mondta el Borsány-Gyenes András.

Sportjogokkal is erősít a Network4.

Látványos amerikai technikai- és csapatsportok, valamint egy Emmy-díjas sporttörténelmi sorozat érkezik a Network4 csoport sportcsatornáira (ARENA4, MATCH4) és streaming szolgáltató platformjára, a NET4+-ra. A médiacég sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megszerezte az egyetemi kosárlabda-bajnokság March Madness nevű rájátszása, az frissen induló XFL amerikaifutball-bajnokság, valamint a NASCAR Xfinity és Truck autóverseny-szériák közvetítési jogait. A közelgő NFL Super Bowl eseményeiről a Network4 stábja a helyszínről számol be a magyar nézőknek.

Február 13-án tartják az amerikai sportvilág egyik legnagyobb ünnepét, a Super Bowlt. Százmilliók várják a Kansas City Chiefs és a Philadelphia Eagles összecsapását, valamint a legendás half time showt, amelynek sztárja idén Rihanna lesz.

A Network4 élőben közvetíti a döntő minden mozzanatát és annál jóval többet is.

A magyar stáb már a helyszínen tartózkodik és az NFL-lel kötött megállapodás értelmében a legnagyobb sztárokhoz is hozzáférést kap az arizonai Glendale-ben. Az ARENA4 CountDown című háttérműsora minden nap nyolcfős csapattal és a legújabb hírekkel jelentkezik egészen a döntő kezdetéig.

A Super Bowl után sem maradnak kedvenc sportjuk nélkül az amerikai foci rajongói. A Network4 szerezte meg az újrainduló XFL amerikaifutball-bajnokság első két idényének közvetítési jogait. A ligát a világhírű színész, Dwayne „The Rock” Johnson menedzseli és első körben nyolc város csapata (Dallas, Houston, San Antonio, Las Vegas, Orlando, St. Louis, Seattle, Washington DC) vesz részt a küzdelmekben.

Márciusban a Network4 mutatja be az NCAA amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokság rájátszása, népszerű nevén a March Madness 15 legizgalmasabbnak ígérkező összecsapását, valamint a Final Four nevű döntőt is. Az NCAA két évre költözik a magyar médiacéghez.

Az élő kosárlabda meccsek mellett sporttörténelmi képsorok is érkeznek a hazai nézőkhöz. A „The Last Dance” című tízrészes sport dokumentfilm-sorozat Michael Jordan utolsó Chicago Bullsban eltöltött 1997-1998-as szezonjáról szól. Az Emmy-díjas produkció eredeti, soha nem látott felvételeket is bemutat. A stáb tagjai teljes körű belépést kaptak a Bulls stadionjába és Jordan mellett olyan világsztárokkal is forgattak mint Scottie Piper és Dennis Rodman. A „The Last Dance” epizódjai heti rendszerességgel érkeznek az ARENA4-re és a NET4+ online streamingszolgáltatóra.

A csapatsportok mellett az amerikai autósportok rajongói is megkapják a maguk benzinadagját 2023-ban a Network4-től. A motorsportok „pankrációja”, a NASCAR már hosszabb ideje az ARENA4 és a MATCH4, valamint természetesen a NET4+ vendégszeretetét élvezi, most pedig bemutatkozik a sorozat két látványos kísérőszériája, a NASCAR Xfinitiy és a Truck series is. Mindkét ízig-vérig amerikai autóversenyt két éven keresztül biztosan a Network4-en követhetik a nézők.
( onBRANDS )