AZ MVM KÜLÖNLEGES VIDEÓVAL ÜNNEPEL A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA ALKALMÁBÓL

Az innováció és a kreativitás jegyében készített különleges videót az MVM és PR ügynöksége, a Lounge Communication.

A magyar költészet napját már 59 éve április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ezen a napon irodalmi előadásokkal, író-olvasó találkozókkal és irodalmi versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. Idén az MVM is úgy döntött, hogy valami különlegessel készül ez alkalomból.

Az MVM régóta elkötelezett támogatója a kultúrának és az innovációnak egyaránt. CSR tevékenységének fontos alappillére ez a két terület, például az évente megrendezett MVM Zenergia jótékonysági koncerttel, az MVM Junior Primaval, amely minden évben tíz, kiemelkedően tehetséges fiatalt zenészt támogat, vagy éppen az MVM Edison Startup versenyével, amelyen pályázati lehetőséget és inkubátor programot biztosít fiatal vállalkozók számára.

Ezen társadalmi ügyek melletti kiállás hívta életre az ötletet a magyar költészet napjához is, melyben egyesül a mesterséges intelligencia – azaz az innováció – és a művészet melletti elköteleződés. A videóban Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes és kiváló művész, a magyar kultúra egyik kiemelkedő alakja „száll be” a mesterséges intelligenciába és írat meg vele egy egyedi, kifejezetten az energetikai szektorra reflektáló verset. Az AI alkotott, de vajon jobban ír az embernél, vagy a költészet maradhat költőink asztala?

Az MVM az április 11-től elérhető videójával ünnepli a magyar költészet napját és hozza el a költészet energiáját közösségi média felületeire is.

Mesterséges intelligencia – A költészet energiája

Bolyongtam, mint egy villám
Ami szikrázva száll hegyek felett,
Mikor egyszer csak megláttam
Egy sereg napelemet.

Vak volt a hajnal, sötét, szürke.
Még üveges szemmel aludtak a villanyok,
S lomhán söpörtek a pirkadó vidék
Felvert porában az álmos vicék,
Mint fáradt szívek, töltetlen akkumulátorok.

Egyszerre két lámpa között kigyúlt
A keleti ég váratlan csodája:
Minden napelemre száz napocska hullt,
S az aszfalt szennyén szerteszét gurult
A végtelen áram milliom energiája.

Hajnal van, de nem sötétség az, ami körbeölel,
A fény lobbanása egy új nap kezdetét jelzi,
Az ablakon kinézek, látom, hogy a város ébred,
Tudom, hogy az energia az, ami életre kelti.

( onBRANDS )