A JVSZ AZ EDDIGI LEGEREDMÉNYESEBB ÉVÉT ZÁRTA

A JVSZ országos aktivitásának növelése érdekében, az idei évben kiemelt fókuszt kap a vidéki vállalatok bevonása.

A Joint Venture Szövetség 2023. május 9-én tartotta meg a 2022-es évet záró és egyben tisztújító közgyűlését, mely során egy új elnökségi, egy új Felügyelő Bizottsági, valamint két új Etikai Bizottsági tagot köszöntöttek a szervezet vezetőségében, illetve több korábbi tag is újraválasztásra került.

A Szövetség ügyvezetését 2022. január 1-én Buday Kollárik Tímea vette át és dr. Fábián Ágnes elnöklete mellett a szervezet az eddigi legeredményesebb évét zárta.

Az ugyancsak 2022-ben megújult és kibővült elnökség támogatásával végzett munkáról és a 2023/2024-re tervezett aktivitásokról is beszámolt a JVSZ elnöke és ügyvezetője az ülésen. 

“Nagyon büszke vagyok, hogy egy ilyen remek szakmai közösségben dolgozhatok, és azt kívánom, hogy mindenki megbecsüléssel és örömmel, valamint szakmai és emberi elégedettséggel erősítse a Szövetség további értékteremtő tevékenységét” – nyilatkozta dr. Fábián Ágnes, a Joint Venture Szövetség elnöke.

“2022. október elsejétől Seres Nikolett operatív vezetői támogatásával építjük tovább a szövetséget, Nikivel és az idén tovább bővülő csapattal célunk a tradíciók megtartása mellett megújítani és sikerre vinni a szervezetet. Köszönjük az elnökség és a tagság bizalmát és támogatását” – nyilatkozta Buday Kollárik Tímea, a Joint Venture Szövetség ügyvezetője.

Az elnökség éves beszámolójában kiemelte, hogy a tavalyi évtől a Szövetség 10 szakmai fórummal látja el tagvállalatai érdekeinek képviseletét folyamatos kapcsolatot teremtve és hidat képezve a kormányzattal. A szakmai fórumok élére az adott terület kiemelkedő és tapasztalt vezetőit kérték fel és a tagvállalatokból kikerülő 6-8 fős elnökséggel végzik a szakmai és érdekképviseleti munkát egy-egy illetékes kormányzati társelnök bevonásával.

A szakmai fórumok tevékenységéhez kapcsolódóan havi rendszerességgel kerül megrendezésre a vállalatok körében kedvelt Economy Brunch üzleti reggeli sorozat, melynek eddig lezajlott 6 alkalmát egy-egy aktuális gazdasági téma köré szervezték. Az eseményeken a tudásmegosztás mellett jelentős szerepet kap a kapcsolatépítés lehetősége is. Ezt a kezdeményezést egészíti ki a most induló még fókuszáltabb és specifikusabb témákban szerveződő Economy Forum délutáni szakmai műhely jellegű rendezvénysorozatuk is.

A JVSZ országos aktivitásának növelése érdekében, az idei évben kiemelt fókuszt kap a vidéki vállalatok bevonása, ezért a Szövetség 8 régiós nagykövetet jelölt ki az adott terület nagyvállalatainak vezetői közül. Idén júniusban indul útjára a Country Ride elnevezésű vidéki nagyvárosokat lefedő eseménysorozat, megszólítva ezzel az ország egészét. A sorozat első állomása Veszprémben lesz június 9-én.

A Szövetségnek éves szinten 4 nagy kiemelt rendezvénye van: két nagysikerű konferencia, a tavaszi Innovációra Magyar! és az őszi Makro Konferencia, valamint két networkingre építő esemény, az Őszindító Üzleti Pezsgés és a Companies for the Future Award díjátadó gála. A JVSZ tagvállalatait díjazó és sikereiknek nagyobb láthatóságot nyújtó gálaeseményen a 2022-ben alapított két fődíj mellett, az idei év elején további két különdíj is átadásra került, és melyet – a nagy sikerre való tekintettel – a jövő évben mindenképpen tovább bővítenek.

A Szövetség idén vezeti be a JVSZ Economy Indexet, a Szövetség negyedéves gazdasági kompozit mutatóját is, mely a vállalatvezetők szemszögéből értékeli és 26 mutatón keresztül vizsgálja a hazai gazdasági környezetet, ezzel átfogó képet adva a nagyvállalatoknak, a KKV szektornak, a kormányzatnak és az egyéb gazdasági szereplőknek. Az OPTEN és az elnökség szakmai csapata által kidolgozott Index jól lefedi a magyar vállalkozói kör véleményét, mivel a JVSZ tagság által érintett cégekre és cégcsoportokra alapoz, és így – a KKV és a nagyvállalati szektort is képviselve – a teljes magyar hazai gazdaság kibocsátásának több mint 15 százalékát adja.

A Joint Venture Szövetség közgyűlésén több új tisztségviselőt is megválasztottak 

A Közgyűlés döntése értelmében új elnökségi tagként kezdi meg munkáját Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese, illetve az elnökségbe további 3 évre újraválasztották Kovács Balázst, a Danubius Hotels vezérigazgatóját.

6 éves elnökségi tagság után Kiss Katalinnak, a MAM-Hungária Kft. ügyvezető igazgatójának lejárt a mandátuma, viszont az elnökség és az ügyvezetés legnagyobb örömére kiemelkedő és értékteremtő munkáját a Felügyelő Bizottság tagjaként folytatja tovább. Újraválasztották Kuntner Andreát, a VGD Hungary cégtulajdonosát és adópartnerét, akinek ezzel 2022. november 1-jei Felügyelő Bizottsági elnöki kinevezése erősödött meg.

Az Etikai Bizottság – két korábbi tagjának, Emri Zsuzsannának, a KPMG Hungary HR igazgatójának és Papp Zsuzsannának, a Chinoin Zrt. etikai és felelős üzleti működés vezetőjének leköszönésével – két új taggal bővült: Balázs Ildikóval, az Auchan Magyarország Kft. külső vállalati kapcsolatok igazgatójával, illetve Kézdi Katalinnal, a Wolters Kluwer Hungary Kft. ügyvezető igazgatójával. A Bizottság tagjaként pedig újraválasztották dr. Nagy Gábor Zoltánt, a LEGO Manufacturing Kft. jogi igazgatóját.

A JVSZ elnöksége és ügyvezetése ezúton is köszöni minden korábbi tisztségviselője áldozatos munkáját, és sok szeretettel üdvözli az újonnan kinevezett elnökségi és bizottsági tagokat, valamint gratulál a pozícióikban megerősített, újraválasztott vezetőknek.

A Felügyelőbizottság elnöke, Kuntner Andrea, valamint az Etikai Bizottság képviseletében dr. Nagy Zoltán Gábor éves beszámolójukban elmondták, hogy a gördülékeny szervezeti működés mellett, mind a tagdíjak, mind pedig a vállalkozási tevékenységből származó bevételek tekintetében dinamikus növekedés volt tapasztalható, a Szövetség nyeresége közel 9,5 millió forinttal emelkedett az előző évhez képest. Az egyre aktívabb tagságnak, az elnökség és az ügyvezetés munkájának köszönhetően a Joint Venture Szövetség 2022-ben az eddigi legeredményesebb évét zárta és minden területen növekedett. Rendezvényeik és programjaik kiemelt jelentőséggel bírnak mind tartalmi, mind kommunikációs, mind pedig pénzügyi stabilitás szempontjából is.

A hazai és külföldi kis-, közép- és nagyvállalatot tömörítő Joint Venture Szövetség közel 4 évtizede segíti tagvállalatainak magyarországi működését. A Szövetség kiemelt feladata, hogy támogassa tagvállalatai gazdasági életben betöltött fontos szerepét, és aktív érdekképviseleti tevékenységet lásson el szoros együttműködésben a mindenkori kormányzattal. A 25 fős elnökség és a JVSZ ügyvezetése továbbra is elsőszámú küldetésének tekinti, hogy a vállalatok érdekképviseletét ellátó, leginnovatívabb szervezete legyen Magyarországnak.

ÉRTÉKEIK

  • több, mint 35 éves szakmai és érdekképviseleti tapasztalat
  • több, mint 150 tagvállalat (kis-, közép- és nagyvállalatok)
  • több, mint 80 aktív felsővezető segítsége a szövetség szakmai munkájában

KÜLDETÉSÜK

  • tagvállalataik és a kormányzat közötti hatékony kommunikáció támogatása
  • tagvállalataik elismertségének és láthatóságának növelése
  • tagvállalataik versenyképességének javítása

TOVÁBBI CÉLJAIK

  • tudásmegosztás a kis-, közép- és nagyvállalataik között
  • a tagvállalatok fejlődésének és innovációinak támogatása
  • kiemelkedő szakmai és társadalmi események szervezése

DÍJAZZÁK

  • a fenntartható jövőt támogató közép- és nagyvállalatokat
  • a legkomplexebb ökoszisztémát építő cégeket
  • a legjobb vállalati tehetséggondozó programokat

Jamniczky Zsolt
Joint Venture Szövetség elnökségi tag
E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettes

Több mint másfél évtizede a hazai energiaipar meghatározó személyisége, a karbonsemleges és fenntartható üzleti működés elkötelezett képviselője.

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán végzett 1991-ben, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott posztgraduális jogi tanulmányokat. 1991-től a Magyar Országgyűlés külkapcsolati irodájának tanácsadója volt, ezt követően 1996-tól 2007-ig előbb a Reemtsma-nál, majd a Philip Morrisnál töltött be vállalati ügyekért felelős területeken vezető pozíciókat – Budapesten, Brüsszelben és Zágrábban is dolgozott.

2007-ben csatlakozott az E.ON Hungáriához, mint központi ügyekért felelős igazgató, 2010-ben a vállalatcsoport igazgatótanácsának tagja lett. 2016-tól az E.ON Hungária csoport ügyfélmegoldásokért felelős vezérigazgató-helyettese, aki az ügyfélszolgálatért, az energiapiacokért, az energiaértékesítésért, az energiamegoldások értékesítéséért, a projektek kivitelezéséért és az üzemeltetésért, valamint a márka és marketing területért felel.

2011 óta az Eurelectric Magyarországi Tagozatának alelnöke, 2013-tól a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezet elnökségi tagja. 2019 májusában a Magyar Üzleti Vezetők Fórumának igazgatója lett. 2020 szeptemberétől a Jövő Mobilitása Szövetség és az Okos Jövő Innovációs Klaszter elnökségi tagja.

A hazai energiaipart meghatározó tevékenységéért, különösen a lakosság igényeit figyelembe vevő vállalatirányítási és szolgáltatási rendszerek kiépítéséért, valamint az elektromos meghajtású járművek hazai népszerűsítése terén kiemelt jelentőségű munkája elismeréseként 2016-ban megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.

Kovács Balázs
Joint Venture Szövetség elnökségi tag
Danubius Hotels vezérigazgató

Kovács Balázs szakmai pályafutását hazai és külföldi tanulmányai után,1993-ban a Danubius csoportnál értékesítőként kezdte. 1994-től a Hilton Budapestben értékesítőként, majd értékesítési igazgatóként dolgozott. 2006-tól a Danubius Helia Hotel igazgatójaként bővítette szállodaipari tapasztalatait. 2007-től tíz éven át volt a Danubius központi sales és marketing vezérigazgató helyettese. Irányítása alá tartozott a cégcsoport értékesítési, marketing és revenue management területe. 2017. januárjától a szállodalánc vezérigazgatója.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke. Munkásságát 2019-ben Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjjal ismerték el.

Vezetése alatt a Danubius Hotels folytatta beruházási projektjeit, folyamatosan újulnak meg érdekeltségei, elnyerte Az Év Munkaadója díjat és 2022-ben megünnepelte fennállásának 50. évfordulóját.

Szakmai hitvallása, hogy a vendégek és munkatársak egyformán fontos szerepet töltenek be egy szálloda sikerességében és stratégiájában. Az ő kezdeményezésére alakult meg a Danubius Pillérek Klubja – amely a szálloda középvezetői rétegének szakmai és vezetői edukációs platformja – felismerve, hogy a jövő sikeres cégei az erős középvezetői rétegen alapulnak.

A „People’s business” szemlélete mellett a 21. század szállodatechnikai újításai, a mesterséges intelligencia alkalmazása és az értékesítési stratégiák innovációja is foglalkoztatja. 

Kiss Katalin
Joint Venture Szövetség felügyelőbizottsági tag
MAM-Hungária Kft. ügyvezető, fióktelepvezető

1992-ben, 30 éve kezdett el dolgozni a MAM-Hungária Kft-nél először termelésvezetőként, majd 1997-től ügyvezetőként. 2018-ban átvette a cégcsoport thaiföldi gyáregységének vezetését is, 2020 óta a vállalatcsoport gyárainak gyártási vezérigazgatója. Hozzá tartozik nemzetközi szinten a vállalatcsoport termelési, ellátási és minőségirányítási feladatainak irányítása.

Vállalatvezetése alatt a MAM-Hungária Kft. a régió meghatározó nagyvállalatává és a cégcsoport kompetencia-központjává fejlődött. A kezdetekben még csak 8 főt számláló gyár ma több, mint 500 munkavállalót foglalkoztat. A 300 m2-en elindított termelés ma már 15.000 m2 területű korszerű üzemben folyik, a vállalat a környékbeli települések jelentős munkaadójává vált. A magyar gyár területe a kezdetektől negyvenszeresére, a létszám több, mint hetvenszeresére nőtt. Évi növekedésük 5-6 % a gazdasági nehézségek közepette is.

Nevéhez fűződik az önálló magyar menedzsment létrehozása. Megfogalmazták küldetésüket, jövőképüket, értékeiket, valamint stratégiai prioritásaikat, és egy különleges vállalati kultúrát valósítottak meg. Kidolgozták a globális termelési, ellátási és minőségirányítási stratégiát.

2016-ban a megyei önkormányzat a Vas Megye Gazdaságáért Díjjal tüntette ki, a vállalat 2018-ban pedig elsőként részesült a Vas Megye Családbarát Munkahelye Díj elismerésben, melyet a 2019-es évben ismételten elnyert. 2017-ben és 2019-ben az Év Női Vezérigazgatója címben részesült. 2020-ban a MAM-Hungária Kft. a Szerethető munkahely díj elismerést nyerte el. 2023. február 4-én vehette át a vállalat nevében a JVSZ által meghirdetett „Companies for the Future Award” díj I. helyezését a nagyvállalati kategóriában. Ugyanebben az évben idén, március 23-án a Behaviour magazin által meghirdetett „Az év cégvezetője” pályázaton 2. helyezést ért el nagyvállalati kategóriában, illetve elnyerte „Az év női cégvezetője” 2023 különdíjat.

Vezetői feladatom során hármas értékrend vezérel, amelynek központjában a szeretet, a példamutatás és a szolgálat áll. A példamutatás egyik pillére vezetői hozzáállásomnak, hiszen mi magunknak kell lennünk a jó és helyes változásnak, amit látni akarunk magunk körül. A szolgálat többek között abban áll, hogy több évtizedes tapasztalatomat másoknak is át tudjam adni, ami további értékteremtést, és a közös fejlődést teszi lehetővé.

Ezért fontos számomra, hogy tehetséges szakemberek számára közvetítsem a Menedzserszövetség mentorprogramja keretében az emberi értékeket szem előtt tartó vállalati kultúra tapasztalatait és módját. Elért eredményeim az innováció, a szervezetfejlesztés és egy nagyvállalat vezetése terén adják az alapot a sikeres mentoráláshoz és a közös munkához.

Kuntner Andrea
Joint Venture Szövetség felügyelőbizottsági tag
VGD Hungary cégcsoport tulajdonos, adópartner

Kuntner Andrea, külkereskedelmi üzemgazdász, közgazdász, a 2001-ben alapított, jelenleg közel 50 munkavállalót foglalkoztató VGD Hungary cégcsoport társtulajdonos-ügyvezetője, adó partnere.

Andrea több évtizedes adószakértői tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi gazdasági- és adótanácsadás területén angol és német nyelvterületen. Ügyvezető partnerként részt vesz elsősorban nemzetközi cégek magyarországi cégalapítása, cég- és adóátvilágítások, valamint transzferár szabályzatok elkészítésének koordinációjában, emellett a cégcsoport külföldi vállalkozások részére működő pénzügyi képviseleti, valamint bérszámfejtési- és HR szolgáltatások üzletágainak is felelős ügyvezető partnere.

Állandó résztvevője és felkért szakértő előadója többek között a Nexia International európai és tengerentúli konferenciáinak és tagként több régiós és globális munkacsoportnak, amelyek koordinálják a VGD Hungary nemzetközi minőségbiztosítási sztenderdjeit is.

Andrea a VGD Hungary képviseletében több mint 15 éve aktív tagja a Joint Venture Szövetségnek, 2020-tól a Felügyelőbizottság tagja. Emellett számos más gazdasági szervezetben képviseli a VGD Hungary-t, jelenleg többek között a Swisscham elnökségi tagja.

Andrea folyékonyan beszél angolul és németül, jelenleg spanyolul tanul. Szabadidejét a családjával, társastánccal és golfozással tölti.  Az élethosszig tartó fejlődés és tanulás elkötelezettje, kedvenc idézete is a golfvilágbajnok Tiger Woods-tól származik: „No matter how good you get you can always get better, and that’s the exciting part. “(szabad fordításban: “Nem számít, mennyire vagy jó, mindig lehetsz jobb, és ez az izgalmas része.”) 

Balázs Ildikó
Joint Venture Szövetség etikai bizottsági tag
Auchan Magyarország Kft. külső vállalati kapcsolatok igazgató

Ildikó a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán szerzett diplomát, majd folytatta tanulmányait a Szegedi Tudomány Egyetemen, ahol okleveles élelmiszermérnöki címet kapott. Ezen felül, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen elvégezte a Lean szakmérnöki képesítést is. Anyanyelvén kívül angolul és franciául is beszél.

Tanulmányai befejezése után, 1997-ben, a Magyar Hipermarket Kft.-nél helyezkedett el. Pályafutását Beszerzési és kínálati menedzserként kezdte, majd Food – Nonfood Főosztályvezetőként dolgozott tovább. 1999-ben nevezték ki, mint Head of Quality.

2012-ben került az Auchan Magyarország Kft.-hez, ahol számos pozíciót töltött be sikeresen: Áruház igazgatóhelyettes, Minőségi igazgató, Audit igazgató és Szervezési igazgatóként is értékes tapasztalatokat szerzett. Jelenleg, mint Külső vállalati kapcsolatokért felelős igazgató tevékenykedik.

Ildikó számára rendkívül fontos, hogy aktív résztvevője legyen iparága közösségének. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a számos szervezet, melyeknek tagja, többek között az Országos Kereskedelmi Szövetség, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a globális szabványrendszerekért felelős GS1 Magyarország Nonprofit Zrt, az Önszabályozó Reklám Testület, Tej Terméktanács és a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamara.

Változatos karrierje során sok szakmai sikert aratott több területen. Múltbéli pozíciói alapján észrevehető, hogy a szabályozás, az alapok letétele nagy szerepet játszik szakmai életében. Ehhez járult hozzá a HACCP ISO 9001:2000 bevezetésével a kereskedelembe, illetve két útmutatóval is, a vendéglátás és a kiskereskedelmi ételforgalmazási jó higiéniai gyakorlatát illetően. Továbbá elengedhetetlenek számára az együttműködések, a Francia Kereskedelmi Kamarával, a Nemzeti Agrárkamarával, sőt a telephelyi önkormányzatokkal és a közigazgatási szervekkel is jó kapcsolatot ápol.

Ildikó viszont nem csak a szervezeteket támogatja, hanem a munkavállalók és az új generáció érdekképviselete is kiemelkedő szerepet kap nála. Az EMMI-nél képviseli a megváltozott munkaképességű programot, a Szent István Egyetemen pedig tagja az államvizsga bizottságnak, ezzel is hozzájárulva az utánpótlás neveléséhez a kereskedelemben.

Kézdi Katalin
Joint Venture Szövetség etikai bizottsági tag
Wolters Kluwer Hungary Kft. ügyvezető igazgató

Kézdi Katalin a Vendéglátóipari Főiskolán szerzett diplomát 1987-ben. Ezt követően az Idegenforgalmi szakközgazdász szakon folytatta tanulmányait a Marx Károly Tudományegyetemen. Az évek során számos továbbképzésen vett részt, beleértve az Edutus Főiskolán szerzett online marketing ismereteket és a PTE ÁJK Munkajogi Szakokleveles Tanácsadó képzésén szerzett szakoklevelet.

2000-ben Kati alapította meg a RODIN Management Service Oktatásszervező céget, amelyet a jogi és adóügyi képzési üzletág sikeres akvizícióját követően 2011-ben csatlakozott a Wolters Kluwer Hungary-hoz, az akkori CompLex Kiadóhoz. Az itt eltöltött 11 év alatt széleskörű tapasztalatot szerzett a cég szinte minden területén, beleértve a gazdasági és hr, munkajogi üzletágvezetői, operatív, majd ügyfélkapcsolati igazgatói pozíciókat is.

Jelenleg a 30 éves Jogtár jogi tartalomszolgáltató Wolters Kluwer Hungary Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozik, és vezető szerepet tölt be az üzleti fejlesztés, a stratégiai tervezés és a megvalósítás területén. Szenvedélye a tehetséggondozás és az innováció.

Pro Iure Laboris díj kitüntetettje, amely olyan személyeknek adományozható, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a munkajog területén.

A 20 éves Visegrádi Munkajogi Konferencia alapítója.

Nagy Zoltán Gábor
Joint Venture Szövetség etikai bizottsági tag
LEGO Manufacturing Kft. jogi igazgató

Nagy Zoltán Gábornak, a LEGO Manufacturing Kft. jogi vezetőjének és a Joint Venture Szövetség Etikai Bizottsági tagjának rövid bemutatkozóját olvashatják.

Jogászként végzett a Debreceni Egyetemen, melyet követően nemzetközi üzleti jogi, munkajogi, valamint adójogi szakjogászi tanulmányokat folyatott. Tanulmányai során több, nemzetközileg elismert külföldi egyetemen bővíthette ismereteit így többek között az Egyesült Államokban a Cornell Egyetem jogi karán, illetve Japánban a Tokiói Egyetem jogi karán, és a Chiba Egyetemen. Angol és japán nyelvismerettel rendelkezik. 2013-tól kezdődően a LEGO Manufacturing Kft. vezető jogásza, ahol a LEGO Csoport magyarországi jogi ügyeinek irányításáért és jogszabályi megfeleléséért felel. 2007 és 2013 között a MICHELIN Hungária Kft. jogtanácsosaként, illetve a MICHELIN Csoport régiós Etikai Bizottság titkáraként szerzett tapasztalatokat. Ezt megelőzően a Réczicza White & Case LLP ügyvédi irodánál dolgozott ügyvédjelöltként. 2016 óta tagja a JVSZ Etikus Üzleti Magatartás Bizottságának.

( onBRANDS )