STRATÉGIAI EGYÜTTMŰKÖDÉST KÖTÖTT A MENEDZSERSZÖVETSÉG ÉS A BOM A MAGYAR SPORTÉRT ALAPÍTVÁNY

Közös ösztöndíjas mentorprogramot is indítanak.

A Menedzserszövetség éves Jövő Menedzsere Summer Party eseményén Kapitány István a Menedzserszövetség elnöke és Szalay-Berzeviczy Attila a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumának elnöke bejelentették a két szervezet közös ösztöndíjas mentorprogramjának elindítását és erről stratégiai együttműködést írtak alá.

A Menedzserszövetség 2019 óta támogatja a fiatal vezetőket a Jövő Menedzsere mentor programjával, 2022-ben pedig a már tapasztaltabb vezetők fejlődését segítve MasterClass címmel indított új programot. Az évente 2 alkalommal megszervezésre kerülő nagyszabású mentor program keretében minden szemeszterben ösztöndíjprogramot is meghirdetett a 30 év alatti fiatalok támogatására, minden alkalommal más közösséget támogatva.

A Menedzserszövetség a koncepció kidolgozásakor három fő elv mentén határozta meg céljait: értékteremtés a következő menedzser generáció számára, szinergia alapú tudásmegosztás az üzleti élet generációi között és a legfontosabb: szerepvállalás a jövő menedzsereinek fejlesztésében.

Ezidáig közel 250 mentorral és közel 350 mentorálttal lezajlott Jövő Menedzsere és MasterClass Mentor Programokat követően a szervezet 2024-ben is folytatja rendkívül sikeres projektjét. Idén nyáron a szakmai vezetés a programot tovább fejlesztve, kidolgozta a következő évekre szóló, kibővített mentorprogram portfólióját és

a BOM Magyar Sportért Alapítvánnyal közösen egy nagyszabású ösztöndíjas mentorprogramot indít a sportolók támogatására.

Kapitány István: “Szeretnénk, ha az üzleti élet és a sport jobban összekapcsolódna Magyarországon. A program arról szól, hogy az üzleti élet és a sport miképp tudna közelebb kerülni egymáshoz, hogyan tudná támogatni a sportmozgalmat a menedzsertársadalom. Az együttműködés nagyon sok olyan elemet tartalmaz, amely a magyar sportolókat segíti ahhoz, hogy ha befejezték sikeres sportpályafutásukat, akkor a társadalomban, mint üzleti vezetők, vállalatvezetők is megállják a helyüket.”

A mentor-mentee konzultációk 6 alkalommal 2 órás program keretében személyesen preferáltak, de természetesen esetenként történhetnek digitális felületen keresztül is. Az időpontokat minden esetben a mentor és a mentorált közösen egyeztetve határozzák meg.

  • A Jövő Menedzsere mentor program a vezetői életútjuk elején lévő menedzsereknek, vagy tudatosan vezetői pályára készülő fiataloknak szól.
  • A korábbi két program mellett elindított Next Level Mentor Program a már tapasztalt, pályájuk közepén járó vezetőket segíti szakmai életük elakadásaiban, szintlépéseiben.
  • A MasterClass mentor program a tapasztaltabb, jelentős szakmai múlttal rendelkező felsővezetők számára nyújt segítséget.
  • 2023 őszétől az ösztöndíjas mentorprogram is önálló programként indul útjára Magyar Sportért mentor program címmel.

A BOM a Magyar Sportért Alapítvány kiemelkedően fontosnak tartja, hogy az országnak megannyi dicsőséget szerző

élsportolók az aktív versenyzői évek befejeztével sikeresen lépjenek ki a civil életbe és a munkaerőpiacra.

Ebben a küldetésükben szeretné a Menedzserszövetség támogatni az Alapítvány munkáját a közös ösztöndíjas mentorprogrammal, melyben minden félévben 15 ösztöndíjas sportolót támogat 10 mentor a Menedzserszövetség tagságából és 5 mentor az Alapítvány kuratóriumából a Magyar Sportért Mentor Program keretében.

A két szervezet között a stratégiai megállapodás része továbbá, hogy

közös médiatartalmak

gyártását tervezik 2024-től podcast formájában a sport és az üzleti világ találkozásáról, valamint

közös szurkolói csapatot szerveznek a 2024-es párizsi Olimpiára.

Szalay-Berzeviczy Attila: “Az, aki eljut a sportpályafutása során oda, hogy képes egy jelentős nemzetközi versenyen sikeresen képviselni a hazáját, az rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amelyek nagyon piacképesek a kapitalista piacgazdaságban. Az, akinek fiatal kora óta lételeme a küzdelem, a szorgalom, a kitartás, a fegyelem, az alázat és a versenyszellem, a vereséget képes önmaga javára fordítani, a győzelmet pedig a helyén kezelni, miközben tudja, mit jelent a csapatjáték, az rendelkezik olyan értékekkel, amelyekre nagyon nagy szüksége van a növekedni akaró bármelyik vállalatnak. A BOM Alapítvány és a Menedzserszövetség most arra szövetkezik, hogy Magyarország legerősebb hídját építsék ki közösen a hazai gazdasági és olimpiai élet között.”

2024-től a Menedzserszövetség további két izgalmas programot indít, az egyik MasterClass Duo címmel, melyben egy felsővezetőt egy női-férfi mentor páros segít. Valamint több témakörben is mastermind típusú csoportos programok kerülnek megrendezésre.

A stratégia együttműködéssel kapcsolatos beszélgetést Gundel Takács Gábor, a BOM Alapítvány szóvivője moderálta. A beszélgetésben részt vett még Ekler Luca paralimpiai és világbajnok paraatléta és Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világbajnok úszó, mindketten a BOM a Magyar Sportért Alapítvány ösztöndíjasai.

A Jövő Menedzsere Summer Party helyszénét a Hard Rock Hotel Budapest biztosította, az esemény támogatója a Pilous Hungary, együttműködő partnerei a füstmentes.hu, a Schiller Autócsalád, az Absolut Elyx és etyeki Haraszthy Pincészet voltak.
( onBRANDS )