KÉT ÚJ VEZETŐVEL ERŐSÍT AZ EURONICS

A két új vezető érkezésével felállt az új menedzsment.

Az Euronics új szakembereket nevezett ki a szervezeten belüli kulcsfontosságú vezetői pozíciókba. A 100 százalékban magyar családi tulajdonú cég egy sikeres generációváltást követően, több fontos menedzsmentfunkcióban is frissítéseket hajtott és hajt végre. A vállalat ennek a folyamatnak újabb állomásaként most Somogyvári Mónika HR igazgatót és Dr. Pletenyik Zoltán Jogi és compliance igazgatót üdvözli a csapatában.

Somogyvári Mónika széleskörű tapasztalattal rendelkezik a humánerőforrás területén, amit mostantól az Euronics HR igazgatójaként kamatoztathat. Közel 15 évet dolgozott a telekommunikációs szektorban, ahol a Telenornál (ma Yettel) és a Vodafone-nál töltött be Senior HR Business Partner pozíciót. E pozíciókban a HR minden területét átfogó tapasztalatokat gyűjtött. Az elmúlt 7 évben a Sanofinál HR-menedzserként dolgozott, ahol az egyik legnagyobb globális gyógyszeripari vállalat hazai humánpolitikájának formálásában játszott kulcsfontosságú szerepet.

„Izgatottan várom, hogy 20 éves vállalati HR tapasztalatomat az Euronics javára fordíthassam. Küldetésem, hogy hozzájáruljak ahhoz, hogy az Euronics a kereskedelmi szektorban továbbra is és egyre inkább olyan munkáltató legyen, ahol nem csak az ügyfélfókusz, de a munkatársakra való odafigyelés is előtérben van. HR-csapatunk fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy kollégáink megbecsültnek érezzék magukat, motiváltan jöjjenek dolgozni, és hogy a potenciális munkavállalók karrierútjuk következő, lényeges és minél hosszabb állomásaként tekintsenek ránk. Hiszem, hogy ha a kollégák jól érzik magukat, abból a vásárlóink is profitálnak, az elégedett vásárlók pedig végső soron pozitív üzleti eredményt jelentenek.” – mondta Somogyvári Mónika.

Dr. Pletenyik Zoltán bő húsz éves szakmai tapasztalattal – ennek közel felét a Praktiker jogi vezetőjeként szerezve – a magyarországi non-food kiskereskedelem és a vállalati működés alapos ismeretét hozza az Euronics Jogi és compliance igazgatói pozíciójába. A szakember a jogi és compliance funkciót a vállalaton belüli kulcsfontosságú támogató szerepkörnek tartja, amely az üzlet irányait és igényeit felmérve, a cég jogkövető magatartását nemcsak jogszabályok száraz felsorolásával, hanem a társosztályokkal való közös munkával, a problémák megértésével és a jogi szabályozók megértetésével teszi lehetővé.

„A feladatunk az, hogy pontos, de érthető jogi útmutatást nyújtva támogassuk a közös célok elérését, és eközben a legfontosabb értékünket, a munkatársat, az embert se veszítsük szem elől. A jogszabályoknak való megfelelés a rendkívül gyorsan változó jogszabályi és gazdasági környezetben kiemelt jelentőséggel bír, ez a hosszú távú versenyképesség elengedhetetlen komponense. A kitűzött üzleti célok elérésének alapvető feltétele a Jogi és compliance igazgatóság vállalaton belüli megszólíthatósága, a más feladatkörben dolgozó kollégákkal a kölcsönös bizalmon alapuló munkakapcsolat kialakítása. Bízom abban, hogy kiváló jogi csapatommal továbbra is precízen és hatékonyan tudjuk megoldani az ezzel kapcsolatosan ránk háruló feladatokat.” – mondta Dr. Pletenyik Zoltán.
( onBRANDS )