EURÓPÁBAN IS BERÚGJA AZ AJTÓT A MÁV ELŐRE FOXCONN

Lehengerlő teljesítményt nyújtott a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata a nemzetközi porondon.

Fotó: CEV/Cselényi-Szabó András

A fehérvári együttes szettveszteség nélkül múlta felül a VCA Amstetten NÖ alakulatát a CEV Challenge Kupában, a párharc első felvonásán.

Már a mérkőzés előtt érezni lehetett, hogy különleges eseményre készülnek a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. Nem csoda, hiszen

a székesfehérvári klub közel 115 éves történetében először jött el az alkalom,

hogy röplabdacsapat európai kupasorozatban tehesse le névjegyét. A lelátón összegyűlő tömeg izgatottságát pedig tovább fokozták a játékosbemutatásnál bevetett, a sportág legmagasabb szintjén tapasztalható show-elemek.

Miután a kedélyeket már nem lehetett tovább borzolni, a kezdő sípszóra elindult a mérkőzés. Dávid Zoltán vezetőedző legénysége nagy erővel vetette bele magát a játékba, aminek meg is lett az eredménye. A kék-fehér együttes nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, így 3-0-s győzelemmel mutatkozott be az európai kupaporondon.

Fotó: CEV/Cselényi-Szabó András

Mind a sportegyesület vezetősége, mind a fehérvári szurkolók bíznak benne, hogy a férfi röplabda csapat a hazai bajnokságok sikerszériáját követően berobbanhat a nemzetközi köztudatba is.

„Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első szettben eléggé emocionálisak voltunk, ott fel tudott pörögni a csapat, emiatt is jött össze a nagy eredménykülönbség. A második játszmában kicsit vissza is estünk fejben, de ott is nagyon szépen sikerült fordítani a véghajrában. A visszavágó sem lesz könnyebb. Nem érkezhetünk úgy Ausztriába, hogy elég két szettet elvinni. Nekünk ott is meccset kell nyerni” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

A MÁV Előre SC elnöke, Tálos Péter is büszke volt a csapat teljesítményére: „Sokat jelent ez a győzelem, ugyanis ez az első nemzetközi mérkőzésünk, amelyen ráadásul legyőztük a démonainkat, és végül 3-0-val húztuk be a mérkőzést. Nem mondom, hogy könnyű volt, de az eredményjelző nem hazudik. A fehérvári és tatabányai szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek, ami tovább tüzelte a fiúkat. Köszönet nekik!” – fogalmazott.
( onBRANDS )