MEGNYITOTTA BYD SZALONJÁT A WALLIS MOTOR DUNA

A kínai autógyártó három tisztán elektromos modellje érhető el a kereskedésben.

Ünnepélyes keretek között nyitott meg az AutoWallis Csoporthoz tartozó Wallis Motor Duna BYD autószalon. A márkakereskedői csoport közel 30 éve a magyar autópiac egyik meghatározó szereplője, három budapesti márkakereskedésében olyan illusztris márkákat forgalmaz, mint a BMW és BMW motorkerékpárok, a MINI, a Maserati, a SsangYong és az ISUZU. Az, hogy a kínai BYD elektromosautó-gyártó az AutoWallis Csoport tagját, a Wallis Motor Dunát választotta az egyik első magyarországi szalonjának, tovább erősíti a márkakereskedői csoport piaci pozícióját, és komoly előrelépést jelent számára a fenntartható mobilitás terén.

Az 1994-ben alapított Wallis Motor meghatározó piaci szereplő a teljes magyar prémiumjármű-szegmensben. Széles modellportfóliója most jelentős márkával bővül, ugyanis

a Wallis Motor Duna szalonja az első hazai kereskedés, ahol az ügyfelek megismerkedhetnek a BYD modelljeivel.

A BYD (Build Your Dreams – váltsd valóra álmaidat) a konnektorról tölthető (NEV azaz New Energy Vehicle) autók világelső gyártója. Az 1995-ben alapított kínai vállalat kezdetben akkumulátorgyártással foglalkozott, azonban tevékenysége ma már kiterjed a járműiparra, a vasúti közlekedésre, az új energiára és az elektronikára is. A társaság autóipari üzletága már jelen van hazánkban elektromosbusz-gyártó cégével, idén októberben pedig megkezdte Magyarországon tisztán elektromos járművei értékesítését is – a kelet-közép-európai régióban elsőként.

A high-tech vállalat célja, hogy innovatív fejlesztéseivel felgyorsítsa az áttérést a fosszilis üzemanyaggal hajtott járművekről az elektromos modellekre, elősegítve a fenntarthatóbb mobilitás előmozdítását.

Az AutoWallis Csoport számára a modern mobilitás környezeti-társadalmi aspektusai kiemelt jelentőséggel bírnak. A társaság céljai között szerepel többek között, hogy növelje saját flottájában az elektromos és hibrid gépjárművek arányát, csökkentse CO2-kibocsátását, valamint, hogy növelje a teljesen elektromos autók értékesítésének volumenét.

„A BYD-vel való együttműködés azért is fontos mérföldkő az AutoWallis Csoport számára, mivel a vállalat világszerte ismert az akkumulátorfejlesztéshez kapcsolódó szakértelméről és a zöld technológiák innovációjáról. Büszkén köszöntjük a világmárkát portfóliónkban, amely ESG céljainkkal összhangban jelentősen előmozdíthatja növekedési céljaink elérését. Hiszünk abban, hogy az AutoWallis Csoport tagja, a Wallis Motor szakértelme nagymértékben hozzájárul majd a BYD modelljeinek magyarországi sikertörténetének elindításához” – mondta el a szalonnyitó ünnepségen Antal Péter, az AutoWallis Kiskereskedelmi üzletágának igazgatója.

Az újabb márka a Wallis Motor életében is fontos mérföldkő, amely komoly előrelépést jelent a környezetkímélő mobilitás irányába tett törekvései tekintetében. A márkakereskedői csoport hisz a zöld fejlődésben és a fenntartható működésben – ennek érdekében pedig már korábban is jelentős beruházásokat valósított meg. A 2016-ban a Hungária körúton felépített, a közép-kelet-európai régió egyik legmodernebb szalonjának számító Wallis Motor Pestben egy 50 kilowatt teljesítményű, 300 m2 felületű napelemes erőmű került kialakításra. Ezzel a létesítmény évente mintegy 20 ezer tonna üvegházhatású gáz kibocsátásától kíméli meg a környezetet. A BYD márka érkezése újabb hangsúlyos lépés afelé, hogy a márkakereskedői csoport csökkenthesse az általuk kínált járművek átlagos CO2-kibocsátását.

A teljesen felújított bemutatóteremmel rendelkező Könyves Kálmán körúti Wallis Motor Duna prémium környezetben,

kimagasló ügyfélélményt biztosító kiszolgálással és személyre szabott szolgáltatásokkal

várja a kínai elektromosautó-márka által kínált modellek iránt érdeklődőket.

„Bár cégünk közel 30 éves fennállása során számos átalakuláson ment keresztül, hitvallásunk ez idő alatt nem változott: nálunk az ügyfeleink az elsők. Elsőnek lenni mindig jó érzés, nem véletlenül választottuk ezt a mondatot a mottónknak. Éppen ezért nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a közlekedés villamosításában jelentős szerepet betöltő BYD esetében mi lehetünk az első hazai kereskedés, ahol az ügyfelek megismerkedhetnek az elektromos autók új generációjával” – mondta el szalonnyitó beszédében Mátrabérci Sándor, a Wallis Motor ügyvezető igazgatója.

A BYD magyar kínálatában három, a fejlett elektromos járműtechnológiát és a környezettudatos megoldásokat ötvöző modell jelenik meg.

A Dolphin egy városi életmódhoz tervezett hatékony, kompakt modell. Az univerzális és agilis, ferdehátú autó felszereltsége mellett az ára is vonzó: már kevesebb mint 11 millió forinttól elérhető.

Az Atto 3 egy tágas és erőteljes kompakt SUV, mely kéz a kézben kínál kényelmet és teljesítményt. Kategóriájában kiemelkedően magas felszereltségű, remek ár-érték arányú autó.

A Seal egy lendületes és sportos szedán, mely ideális választás azok számára, akik elektromos jármű esetén is a luxust és stílust részesítik előnyben.

„A BYD értékesítésének köszönhetően a Wallis Motor célja, hogy tovább erősítse piaci pozícióját. A márka modelljeivel mostantól még szélesebb vásárlói körnek bizonyíthatja a kereskedés, hogy igényeiket megbízható és népszerű márkákkal, a Wallis Motornál megszokott magas minőségben szolgálja ki” – tette hozzá Mátrabérci Sándor.
( onBRANDS )