JÜRG MARQUARD BIZTOSÍTOTTA AZ UTÓDLÁST A MARQUARD GROUPNÁL

Bijan Khezri többségi tulajdont szerzett a vállalatban.

Jürg Marquard időben biztosította a hosszútávú utódlás kérdését azzal, hogy 2017-ben Bijan Khezri vált a Marquard Media Group CEO-jává, majd 2018-ban – az 1964-ben alapított európai média konglomerátum történetében először – megnyitotta a vállalat tulajdonosi szerkezetét. A mostani többségi akvizícióról szóló megállapodás pillanatában a Bijan Khezri által alapított és irányított KCRI AG már 20%-os részesedéssel bírt a Marquard Groupban.

2017-ben a vállalat elkezdte azt a jelentős digitális transzformációs folyamatot, amely során Lengyelországban kilépett a hagyományos print lifestyle üzletágból és a fókusz az IT-megoldásokra, a gamingre és a szoftverfejlesztésre helyeződött – elsősorban Németországban. A változáshoz kapcsolódó üzleti modell jellemzője, hogy

egyre kevésbé függ a reklámbevételektől, és inkább az e-kereskedelem,

a számítógépes termékek, az IT álláspiac, a game server megoldások, és az SaaS voice/chat kommunikációs megoldások felé nyit.

Jürg Marquard: „Nem könnyű egy olyan üzletember számára az elengedés, aki több mint 50 éven keresztül egyedüli tulajdonosként építette és folyamatosan sikerrel alakította át a vállalatát. Az előrehaladott korom ellenére a vállalkozói szenvedélyem nagyon is a régi. Bijan Khezri személyében egy erős társra találtam. A több, mint hat évnyi szoros együttműködés során mindig sikerült kiegészíteni egymás erősségeit a vállalatcsoport érdekében. Örülök, hogy az örökségem a KCRI többségi tulajdonszerzésén keresztül Bijan kezébe kerül.”

Bijan Khezri: „Jürg Marquard a vállalkozók egy különleges generációját képviseli, akik sikerrel ötvözték a pionírok szellemét, a hosszútávú tervezést és a folyamatos változást. Mindig is feladatomnak éreztem, hogy – további termék- és modell fejlesztések megvalósítása mellett – tovább vigyem az új korszakba azokat az értékeket, amelyeket Jürg testesít meg. A Jürg Marquarddal való társulásom egészen kivételes élmény a 25 éves vállalatvezetői pályafutásom során és várom, hogy továbbvihessem ezt a vállalkozói tradíciót. Az eddig elért változások megalapozzák a további profitábilis növekedést.”

A Marquard Group Hungary egy vezető lifestyle médiavállalat Magyarországon olyan prémium márkákkal, mint a 25 éves JOY, a magyar piacra fejlesztett ÉVA Magazin, az InStyle és az InStyle MEN. A Marquard Group Hungary digitális transzformációja keretében az e-commerce üzleti modellekben is egyre jelentősebb eredményeket ér el (JOY-napok app, Vegyélhazait kezdeményezés).
( onBRANDS )