LÁSZLÓ EVELIN LEGÉNYESE NYERTE A DAL 2024-ET

A döntő tíz dala szimfonikus változatban versengett „Az Év Dala 2024” címért és a lemezkészítési lehetőségért a világhírű berlini Hansa Studios-ban.

Budapest, 2024. március 23. A gyõztes László Evelin Legényes címû dalát adja elõ A Dal 2024 televíziós show-mûsor döntõjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2024. március 23-án. MTI/Bruzák Noémi

László Evelin, a nép-, a rock- és a szimfonikus zene fúziójában előadott Legényes című dalával nyerte meg a közmédia idei könnyűzenei versenyét, „Az Év Dala 2024” címet, és ezzel lehetőséget arra, hogy elkészítse lemezét a világ egyik legnevesebb stúdiójában.

A Dal 2024 döntős produkciói a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében hangoztak el, Balassa Krisztián vezényletével.

Budapest, 2024. március 23.
Ferenczi György, Szandi (Pintácsi Alexandra), Németh Alajos és Egri Péter, a zsûri tagjai (b-j) A Dal 2024 televíziós show-mûsor döntõjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2024. március 23-án.
MTI/Bruzák Noémi

A magyar zenék versenyében a Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter alkotta zsűri pontszámai alapján a legjobb négy közé jutott: a Kiáltás a Roy Galeritől,

Budapest, 2024. március 23.
A Roy Galeri Kiáltás címû dalt adja elõ A Dal 2024 televíziós show-mûsor döntõjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2024. március 23-án.
MTI/Bruzák Noémi

a Nem lehetek más a Negáltól,

Budapest, 2024. március 23.
A Negál együttes Nem lehetek más címû dalát adja elõ A Dal 2024 televíziós show-mûsor döntõjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2024. március 23-án.
MTI/Bruzák Noémi

a Legényes László Evelintől,

Budapest, 2024. március 23.
A gyõztes László Evelin A Dal 2024 televíziós show-mûsor döntõjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2024. március 23-án.
MTI/Bruzák Noémi

valamint a Félszavak a Phoenix RT-től.

Budapest, 2024. március 23.
A Phoenix RT együttes Félszavak címû dalát adja elõ A Dal 2024 televíziós show-mûsor döntõjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2024. március 23-án.
MTI/Bruzák Noémi

A döntés a közönség kezében volt,

a nézők a legtöbb szavazattal a népzenei motívumokat felvillantó Legényest választották az év dalának.

László Evelin intim üzenetet megfogalmazó dalát, annak zenéjét és szövegét a férje ihlette.

Budapest, 2024. március 23.
A késõbbi gyõztes László Evelin Legényes címû dalát adja elõ A Dal 2024 televíziós show-mûsor döntõjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2024. március 23-án.
MTI/Bruzák Noémi

„Szerzeményem lényege önmagunk elfogadása. Gyermekkoromban sok nehéz időszakot éltem át és büszke vagyok arra, hogy fel tudtam állni ezekből. Remélem, akik hallgatják, erőt merítenek dalomból, és felismerik a bennük rejlő csodát” – fogalmazott a győztes.

A fináléba extra produkcióval tért vissza a tavalyi nyertes Titán. A szászrégeni zenekar előadásában dalválogatás hangzott el az együttes A szavakon túl című új albumáról, közte az előző évad győztes dalával, az Éjféli járattal.

Hazánk egyik legnagyobb televíziós zenei eseményén a legújabb magyar dalok mérettettek meg a heteken át tartó élő show-ban. Több száz pályaműből idén először kapott lehetőséget 60 dal a zsűri előtti bemutatkozásra az előválogatóban. Innen 40 produkció folytathatta a versenyt a minden eddiginél értékesebb fődíjért. A válogatóból továbbjutott 20 versenyzőre izgalmas kihívás várt: az elődöntőben az eredetitől eltérő műfajban, a magyar könnyűzene kiválóságainak segítségével átdolgozva mutatták be dalukat.

A műfaji sokszínűséget támogató rangos zenei verseny élő adásába jutott 40 induló a közös produkcióval Földes László „Hobo”, az idei Petőfi Zenei Díj Életműdíjas előadóművészének legnépszerűbb dalaiból válogatva, dalcsokorral tisztelgett a hazai könnyűzene ikonikus alkotója előtt. Az idén 110 éves magyar animáció alkalmából a Jazzation előadásában hazánk kultikus rajzfilmslágerei csendültek fel az első elődöntő extra produkciójaként. A második elődöntőben Gubik Petra és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie Szenes Iván születésének 100. évfordulója tiszteletére a legendás dalszerző zenei hagyatékából összeállított produkcióval lépett fel.
( onBRANDS )