ARANY PENGE KREATÍV FESZTIVÁL 2024

Elstartolt az idei nevezési időszak.

Immáron 24. alkalommal rendezi meg a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) az Arany Penge Kreatív Fesztivált. A Pengét előkészítő szakmai munkacsoport több körben igazított az idei kiíráson. A verseny szabályzata ezáltal a teljes iparágnak útmutatást adhat, továbbá a piaci igényekre és nemzetközi trendekre reagálva számos új kategóriát is bevezettek.

A tavalyi évben fellépő nevezési problémák, anomáliák miatt idei évre tervezett kiírás nagyobb előkészítést igényelt, mint a korábbi években. A kreatív versenyzéssel kapcsolatos alapfogalmak szorultak pontosításra, mint például a scam értelmezése vagy az ügyfél/ügynökségi szerepkörök határvonalai. A verseny weboldalán minden részlet elolvasható.

A szakmai munkacsoport a nemzetközi trendekre és a hazai piaci igényekre új területeken bővítette az idei versenyszezon kategóriáit; ezek közül is kiemelendő a Kreatív Stratégia, a B2B vagy a mesterséges intelligencia (AI) használatával készült megoldások főkategóriái, illetve a bővülő Innovatív platformválasztás (best use of media) főkategóriára is.

Összesen 18 főkategóriában várják a nevezéseket, a teljes lista itt tekinthető át!

A nevezési díjak idén is sávosan emelkednek: minél hamarabb kerül egy alkotás véglegesítésre, annál kedvezőbb a fizetendő ár. Az utolsó pillanatban is van esély az alkotások leadására, és véglegesítés utáni feloldásra is van lehetőség – a zsűrizés megkezdéséig -, de ezért extra adminisztrációs díjat számítanak fel.

Újdonság azoknak a leendő nevezőknek, akik az Arany Penge történetében még nem vettek részt a versenyen, vagy legalább 2019 óta, hogy kedvezményes, fix áron adhatnak le egy darab nevezést a teljes nevezési időszak alatt és ugyanazt az alkotást díjmentesen indíthatják plusz egy másik kategóriában is.

Örömmel várják senior marketingkommunikációs szakemberek jelentkezését a zsűribe. Fontos információ, hogy a jelentkezés nem jelent automatikus felkérést!

2024. július 18-án csütörtök este pedig kezdődik az Arany Penge díjátadó buli.
( onBRANDS )