SZINTET LÉPETT A LEXUS LUXUSJACHTJA

LY 680 néven, 2026-ban érkezik az új generáció.

A Lexus öt évvel ezelőtt sokakat ámulatba ejtett, amikor bemutatta 65 lábas, LY 650 névre keresztelt luxusjachtját. Az elmúlt években ’egyszerű high-tech környezettudatos luxusautógyártóból’ globális prémium életmódmárkává előlépő Lexus most tovább emelte a tétet és LY 680 néven bemutatta a hajó új generációját, amelynek fedélzete és úszóplatformja egyaránt kibővült, így több hely áll rendelkezésre az élvezetekhez és a pihenéshez. A Lexus LY 680 gyártását a Horizon Group végzi, amely a szuperjachtok építése terén kiforrott, fejlett technológiájáról ismert, így méltó partnere a hagyományosan a világ legfejlettebb technológiáit a kézműves kidolgozottság legmagasabb szintjével ötvöző Lexusnak.

A Lexus luxusjachtja, az LY 650 újabb fokkal fejlebb lép evolúciójában, az új generáció számos izgalmas fejlesztéssel, LY 680 néven mutatkozik be. A megrendeléseket 2024. március 21-től kezdődően kizárólag Japánban, a Toyota Marine értékesítési irodáiban és néhány kiválasztott kereskedőnél lehet majd leadni. A Lexus célja, hogy luxus életstílus-márka legyen, és a csúcsot képviselő luxusjacht a Lexus „Crafted” formatervezési filozófiájának megtestesítője. Az LY 680 ezt a filozófiát úgy mutatja be, hogy minden egyes részletre kiemelten odafigyel, hogy felülmúlja az ügyfelek elvárásait, és olyan egyedülálló élményt nyújtson, amely még a tengeren is stimulálja az érzékeket. 

A luxusjacht koncepciója szerint „olyan, mintha egy búvóhely lenne a tenger közepén, olyan helyet biztosítva, ahol az igényes ügyfelek szabadnak és nyugodtnak érezhetik magukat”. A külső megtestesíti a Lexus L-finesse formatervezési filozófiáját, a belső tér pedig a legapróbb részletekig gondosan kidolgozott, hogy kényelmes életteret biztosítson. A teljesítményt tekintve a Lexus célja a magabiztos utazóteljesítmény, stabil manőverezhetőség, kiváló menetkomfort és csendesség.

A gyártást a Horizon Group végzi, amely a szuperjachtok építése terén kiforrott, fejlett technológiai képességeiről híres. A Horizon Group képességeinek és a TPS-n (Toyota gyártási rendszer) alapuló jachtgyártási módszereknek a kombinálásával mindkét márka erősségeit kihasználva további fejlesztéseket értek el. Az LY680 egy 1/20 méretarányú modellje a 2024-es Japán Nemzetközi Hajókiállításon látható, amelyet a Pacifico Yokohamában rendeznek meg 2024. március 21-24. között. Az első darab a tervek szerint 2026 tavaszán kerül leszállításra, a vevői igények alapján pedig a további tengerentúli piacokon történő értékesítést is fontolóra veszik.

A fedélzet 1400 milliméterrel hosszabb lett, és egy újabb tágas kanapét és grillsütőt  kapott, így a vendégek pihenhetnek és élvezhetik a friss óceáni szellőt. Ezenkívül az úszóplatformot 700 milliméterrel bővítették, amely lehetővé teszi, hogy az utasok széles körben kihasználják a jachtot a különböző szórakozási lehetőségek terén, beleértve a személyes vízijárműveket is.
( onBRANDS )