ÚJ VEZETŐ FELEL A MASTERCARD MAGYAR ÉS A SZLOVÉN PIACOK STRATÉGIAI ÉS OPERATÍV IRÁNYÍTÁSÁÉRT

Márkus Gergely 2019-ben csatlakozott a Mastercardhoz.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy engem bíztak meg a magyar és szlovén csapat vezetésével ebben az izgalmas időszakban. A Mastercardnál továbbra is azon dolgozunk, hogy megőrizzük piacvezető pozíciónkat azáltal, hogy a magyar banki és kereskedelmi partnereinket a legújabb innovációinkkal és közös fejlesztésekkel segítsük a fizetések digitalizálásában. Emellett pedig új területeken is tovább szeretnénk erősíteni piaci jelenlétünket, legyen szó kibervédelemről, AI-alapú azonosítási folyamatokról, vagy akár innovatív kereskedelmi megoldásokról. Szerencsésnek tartom magam, hogy aktív szerepem lehet ebben a következő években” – mondta kinevezése kapcsán Márkus Gergely.

„Nagyon örülünk, hogy Márkus Gergely személyében egy, a helyi és nemzetközi piacokat egyaránt jól ismerő szakember veszi át a magyar és szlovén csapatok irányítását. Korábbi feladatkörében mindig kiemelkedő eredmények születtek, így biztosak vagyunk abban, hogy a mostani, új szerepkörében sem lesz ez másképp”– mondta Peter Bakenecker, a Mastercard Közép-Európáért felelős elnöke.

Márkus Gergely 2019-ben csatlakozott a Mastercardhoz a cég tanácsadói feladatait ellátó Advisors csapat igazgatójaként, ahol stratégiai projektek megvalósítását felügyelte magyarországi és európai ügyfelek számára. Alelnökként és klasztervezetőként társfejlesztője és vezetője volt a budapesti Advisors Hubnak.

A Mastercardhoz csatlakozása előtt a McKinsey & Company vezetői tanácsadójaként dolgozott fizetési, banki és biztosítási iparágak ügyfeleinek szolgálatában Európa-szerte. MBA diplomáját az Oxfordi Egyetemen, alapdiplomáját a budapesti Corvinus Egyetemen alkalmazott közgazdaságtanból szerezte.
( onBRANDS )