GASZTRO, KVÍZJÁTÉK, LAPOZHATÓ ELEMEK, KÖNNYEBB KERESÉS

Ez jellemzi a megújult Sóborsot.

Hat év után teljes átalakuláson esik át a Sobors.hu, Magyarország dobogós gasztroportálja. Az örömfőzést népszerűsítő lap a legmodernebb funkciók mellett dizájnjában is igazodni kíván a megváltozott trendekhez, miközben közvetíti filozófiáját, hogy a főzés már nem kötelezettség, hanem a szeretet nyelve.

A Sóbors május 30-ai megújulását követően már a főoldalon lapozható módon, a nekünk szimpatikus tempóban tekinthetjük meg a legfrissebb recepteket, illetve az azokhoz kapcsolódó magas minőségű képeket (hetente 33 új cikk kerül ki a site-ra). A színek a barack és az olíva palettáján váltakoznak, több helyen kézzel írott részek adnak játékosságot az oldalnak, a felhasználói élményt pedig az eddiginél több görgetős funkció segíti.

Közel 10.000 recept között eligazodni nem feltétlen egyszerű feladat, így a relevánsabb találatok érdekében új autocomplete megoldású, címke alapú keresést vezetnek be, a címszavas (pl. alapanyagokra történő) böngészés pedig hamarosan kiegészül egy olyan speciális funkcióval, amely az otthon lévő hozzávalók alapján ajánl recepteket. Idény idején természetesen továbbra is érkeznek az arra szabott ötletek, jelenleg a nyári grillszezonra készül a portál.

Olvasói kérésekre reagálva a formaméret információi felkerülnek a süteményekhez, amely kiváló kiegészítője annak a beállításnak, hogy hány személyre kívánunk éppen főzni – eszerint kapjuk meg a hozzávalók megfelelő mennyiségét. A számunkra szimpatikus összeállításokat reakciógombbal jelölhetjük, sőt kedvenceinket hamarosan el is menthetjük, így idővel szerkeszthetünk akár egy saját receptkönyvet is.

„A Sóbors megújulás célja, hogy a színes, változatos, minőségi tartalmak egy hozzájuk méltó, modernebb, letisztultabb körítést kapjanak, amik követik a trendeket, mégis ismerős, otthonos, barátságos érzést adnak – egy csipet örömöt. Az új funkciókkal a felhasználói élményt is szeretnénk magasabb szintre emelni, miközben egy egyszerre praktikus és esztétikus oldalra törekedtünk” – nyilatkozta Sági-Kühn Zsófia, a portál főszerkesztője, aki szerint valószínűleg hamarosan rajtoló játékuk, a gasztro tematikában íródott kvízsorozat lesz majd az olvasók egyik kedvence.

A Femina Médiához tartozó Sobors.hu portál egyedisége, hogy az ott fellelhető receptek mind kipróbált ételek, és nagyi főztje valóban a nagyié, a mentes vagy éppen a vegán ajánlásokat is hasonló étrendű emberek tesztelték – ezt a hitelességet jelenleg naponta 80-90 ezer egyedi látogató értékeli. A szerkesztőség kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a tradicionális konyhától a nemzetköziig széles palettán mozogjon, sőt még konyhatechnológiai érdekességeket is megoszt az olvasókkal.
( onBRANDS )