FELSZABADÍTÓ TÚRAÉLMÉNYRE VÁGYNAK A NŐK

 Új trendek a női túradivatban.

Bár a férfi és a női túraruházat hosszú éveken át nagyon hasonló volt, a legújabb trendek szerint a gyártók egyre inkább figyelembe veszik, hogy a hölgyek nemcsak a hétköznapokban, de az outdoor kalandjaik során is a saját igényeiknek megfelelő ruhadarabokat részesítik előnyben. Ezt jól mutatja, hogy akik például nem találtak az ízlésüknek megfelelő túranadrágot, azok inkább a futónadrágjukat viselték a kirándulások alkalmával, holott azok sem tartósságukban, sem funkcionalitásukban nem voltak erre alkalmasak. Ezen kíván változtatni a Fjällräven új, kifejezetten a nők igényeire szabott túranadrágjaival.

Egyre több nő indul hazánkban a természet felfedezésére, kétharmaduk legalább évente egyszer, ez derül ki a Fjällräven női túrázási szokásokat vizsgáló korábbi kutatásából. Eltérő elvárásaik, testi adottságaik és túrázási szokásaik révén – elsősorban a rövidebb, erdőben megtett kirándulásokat részesítik előnyben – kifejezetten más outdoor ruházatot igényelnek, mint a férfiak. 

A felszabadító természetjáráshoz elengedhetetlenek a megfelelő komfortérzetet és funkciókat biztosító ruhadarabok. Sok nő korábban épp ezért választott futónadrágot a túrázáshoz, amely ugyan kellő mozgásszabadságot és maximális kényelmet biztosít számukra, mégsem alkalmas a fesztelen barangolások megélésére. A természetben járva például könnyen kiszakad, hiszen kialakítása során nem lettek figyelembe véve olyan környezeti viszonyok, mint a bokrok, ágak közti séta, vagy épp a földre térdelés. Funkcionalitásában sem felel meg a túraigényeknek, hiszen nincs rajta zseb, pedig rendkívül hasznos, ha egyből kéznél van például a telefon, ha szeretnénk lefotózni valamit, vagy egy zsebkendő, esetleg egy fényvédős ajakbalzsam.

A Fjällräven mindezt figyelembe véve alakította ki és folyamatosan fejleszti az olyan, női igényeknek megfelelő nadrágokat, mint például a curved fit szabású Nikka női túranadrág, amely kialakítását tekintve kifejezetten a hangsúlyosabb csípővel rendelkező hölgyeknek nyújt kényelmes viseletet. Túranadrágjai új generációját képviseli az Abisko Trekking Tights. Megvannak benne azok az előnyök, amelyek miatt a futónadrágot terjedni kezdtek a túrázó hölgyek körében, ugyanakkor a fenti kihívásoknak is megfelel. A mozgás szabadságát ötvözi az outdoor ruhadarabok tartósságával és funkcióival. Nem kell az anyag szakadásától tartani még akkor sem, ha egy sziklás területen szeretnénk megpihenni, vagy épp letérdelnénk egy patak mellett. A zsebekről sem kell lemondanunk, ráadásul épp kézmagasságban vannak. Nedvességelvezető sztreccs anyagának köszönhetően még a melegebb időben is komfortos viseletet biztosít. Amennyiben a nyári hőségben elhagynánk a teljes lábat takaró nadrágot, az Abisko Short Thights kínál kiváló alternatívát. A túraleggings térdfölé érő változatát magában vagy ruha, szoknya alatt is viselhetjük, így kitűnő alapdarab, amiben még az erdő közepén is csinosnak érezhetjük magunkat.
( onBRANDS )