KIHIRDETTÉK A SZENTKIRÁLYI TEHETSÉGPROGRAM NYERTESEIT

A női sportolók diadalmaskodtak a programban 2024-ben.

A Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával létrejött kezdeményezés a program nagykövetével, Berki Krisztián tornász olimpiai bajnokkal kereste a nyári olimpiai sportágakban kiemelkedő, 14-18 éves fiatal sportolók közül azt a hármat, akik sportfejlődését 3,5 millió forint összdíjazással támogathatja a Szentkirályi. Az ünnepélyes eredményhirdetésre július 11-én került sor, ahol bemutatkoztak a nyertesek. Helyezésükről, és így pénznyereményükről a hamarosan kezdődő közönségszavazás fog dönteni.

A hazai tehetségek elkötelezett támogatójaként a Szentkirályi idén ötödik alkalommal tűzte ki céljául, hogy megtalálja és segítse a jövő sportbajnokait, akik tovább gyarapíthatják hazánk olimpiai aranyérmeit. Az áprilisban indított programban a nyári olimpiai sportágakban tehetséges 14-18 éves utánpótlás-sportolók jelentkezését várták. A rekordszámú, több mint 150 pályázó közül az öttagú zsűri, szakmai szempontok alapján választotta ki azt a három fiatal sportolót, akiket sportkarrierjükben a díjnyertes ásványvízmárka összesen 3,5 millió forint támogatással és országos ismertséggel segíti.

A Szentkirályi Tehetségprogram 2024-es nyertesei
  • Nagy Napsugár úszó csupán idén tölti be a 16. életévét, de már most többszörös hosszútávú és rövidpályás magyar bajnok, a tavalyi Nyíltvízi Ifjúsági Európa-bajnokságon pedig ezüstérmet nyert. Határozott célja, hogy sportágában folyamatosan fejlődjön, egyéni csúcsait javítva pedig minél több világ- és európai versenyen részt vegyen.
  • A 18 éves Zemán Zóra öttusázó az elmúlt három évben 13 alkalommal végzett első helyen hazai és nemzetközi versenyeken. Zóra 5 éves kora óta sportol, 2021 óta pedig U19-es korosztályos igazolt öttusázó. Álma, hogy 2024-ben az U19 és junior korosztályban is elérje a válogatott kerettagságot, és mind az Európa-, mind pedig a világbajnokságon dobogós helyezést érjen el.
  • A 17 éves Kriszt Sarolta atléta az elmúlt három évben 15 országos bajnoki aranyérmet nyert, európai versenyeken pedig hétpróbában arany és ezüstérmet szerzett. A 2023-ban az Év Ifjúsági Női Atlétájának választott sportoló idén már junior korosztályban versenyez. Idén kiválóan szerepelt 4×400 méteren a római Európa-bajnokság felnőtt női váltójában, fő célja pedig, hogy a perui U20-as világbajnokságon a lehető legjobb formáját mutathassa hétpróbában.

„Nagy megtiszteltetés, hogy részese lehetek egy ilyen inspiráló kezdeményezésnek, ahol minden a jövő sportnemzedékének támogatásáról és motiválásáról szól. Nagyszerű érzés volt személyesen is gratulálni a három nyertesnek, akik kitartásukkal, eltökéltségükkel és eredményeikkel már most példaképei lehetnek generációjuknak. Szeretném, ha valamennyi fiatal sportoló tudná, nagy célok nélkül nincs nagy győzelem, amihez elengedhetetlen időnként átlépni a saját határainkon” – mondta a Szentkirályi Tehetségprogram nagykövete, Berki Krisztián olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok tornász.

A helyezésekről most a közönség dönt

A kiemelkedő sporttehetségeket ugyan a szakmai zsűri választotta ki, de a három nyertes sorrendjéről a közönség szavazati döntenek. Az első helyezett kétmillió forintot, a második egymillió forintot, a harmadik pedig 500 ezer forintot nyer, amelyet szabadon felhasználhatnak például sportfelszerelésekre, nevezési díjakra vagy akár edzőtáborokra.

A fiatal tehetségekre július 22. és szeptember 1. között lehet szavazni, a közönségszavazás lezártát követően pedig fény derül arra, hogy a három sportoló közül ki mekkora összeget fordíthat sportkarrierjének előmozdítására. A szavazók között egy Ssangyong Torres modell sportos szabadidő autót sorsolnak ki. A Szentkirályi Tehetségprogram három idei nyertesével pedig hamarosan országszerte találkozhat a nagyközönség reklámokban, plakátokon, az abszolút győztes fotója pedig felkerül a 1,5 literes Szentkirályi ásványvíz címkéire.
( onBRANDS )