A FENNTARTHATÓ CÉGEK TULAJDONOSAIT IS DÍJAZZA AZ EY

A fenntarthatóság iránt elkötelezett vállalkozókra is reflektorfényt irányít az EY Az Év Üzletembere Program.

A független bírálóbizottság első alkalommal osztja ki idén az EY Fenntarthatóságért Különdíjat, hogy kiemelje azokat, akik környezetbarát, társadalmilag hasznos és emberközpontú társaságok tulajdonosai és vezetői.

„A fenntartható működés mára kulcskérdéssé vált nem csak a versenyképesség, de a jövőnk szempontjából is. Ennek megfelelően a közösségek és a pénzügyi szereplők is egyre inkább aszerint ítélnek meg egy vállalatot, hogy milyen környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) szempontok szerint működik. Ez az új különdíj azt a vállalkozót illeti majd meg, akinek tevékenységét minden elemében meghatározza a fenntarthatóság, és úttörő kezdeményezéseivel hozzájárul egy zöldebb gazdasági környezet kialakításához” – hangsúlyozta Vékási Tamás, az EY Magyarország vezérigazgatója.

A korábbi évekhez hasonlóan a beérkező pályázatokat elismert döntéshozókból álló független bírálóbizottság értékeli. A zsűri tagjai dr. Fábián Ágnes, a Henkel ügyvezető igazgatója, Hegedűs István, a BorsodChem pénzügyi vezetője, Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary igazgatóságának elnöke, Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója, Lévai Bálint, a BioTechUSA-cégcsoport vezérigazgatója és társtulajdonosa – az előző EY Az Év Üzletembere cím birtokosa, Ratatics Péter, a MOL-csoport Fogyasztói Szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója, valamint Varga Mihály, a KÉSZ Csoport alapítója.

A bírálóbizottság idén az EY Fenntarthatóságért Különdíj mellett még 3 további kategóriában ismeri el a vállalkozók munkáját. Ezeken felül a fődíj három kivételes üzletembert illet majd, közülük választja ki a zsűri azt, aki hazánkat képviseli Monte-Carlóban, a verseny nemzetközi döntőjén.

Az EY Az Év Üzletembere díjra a jelentkezési határidő 2024. augusztus 31.
( onBRANDS )