A SIKER KULCSA AZ EGYMÁSBA VETETT BIZALOM

Kisfilmben nyerhetünk betekintést két nagyszerű csapat együttműködésének kulisszái mögé.

Mi történik akkor, ha két szakértői csapat összefog és mindkét fél a legjobb tudása szerint jár? Az eredmény egy egyedülálló csapat szinergia, ahol a cél közös: kihozni a legjobbat mind a versenyzőkből, mind pedig az általuk viselt ruházatból, még olyan váratlan fordulatnál is, amikor kerékpárosok is tekernek a fedélzeten.

A Helly Hansen és az American Magic évek óta tartó kreatív utazása most először egy rövidfilmben elevenedik meg, amelyben a világ egyik legjobb vitorláscsapata és a márka tervezői csapata közötti erős elköteleződésnek lehetünk szemtanúi és tekinthetünk be a közös munka kulisszái mögé.

A Helly Hansen több mint 140 éve szorosan dolgozik együtt szakemberekkel, hogy a legszélsőségesebb és a legkiszámíthatatlanabb körülményekhez is megfelelő, teljesítményorientált felszereléseket gyártsanak. Már az alapítás óta a szakemberek visszajelzéseit és meglátásait ötvözik ruházataikba, ami számos, piacelső innovációhoz vezetett. Az American Magic és a Helly Hansen legújabb, közös kisfilmjében igazán közelről láthatjuk milyen is az, amikor két profi csapat együtt dolgozik, hogy a vitorlázás sportját a lehető legmagasabb szinten űzhessék és tudásukat fejleszthessék.

A 2024. augusztusában kezdődő 37. Louis Vuitton America’s Cup versenyen az Auld Mug trófea megszerzéséhez a csapatnak olyan felszerelésre, ruházatra van szüksége, amelyek elősegítik őket ebben, nem pedig hátráltatják.

“A Helly Hansen-nel való együttműködésünk nagyon fontos számunkra, de leginkább azon sportolóinknak, akik napjaikat a fedélzeten töltik” – mesélte Tom Burnham, az American Magic vezetőedzője.

A két csapat közötti személyes és virtuális visszajelzések sorozata egy olyan új ruházati kollekciót eredményezett, amely optimalizálja az aerodinamikai teljesítményt, magas vízállóságú és légáteresztő képességű darabokból áll, és olyan rugalmasságot biztosít, amit eddig még egyik Helly Hansen ruhadarab sem. A Newporttól Pensacolán át, a barcelonai versenyközpontig tartó American Magic-kel töltött idő bőséges lehetőséget biztosított arra, hogy minél több prototípust tesztelhessenek, megnézhessék, hogyan teljesítenek edzés közben, így a legapróbb részletekig a csapat visszajelzéseire támaszkodhattak a fejlesztők és finomíthatták a mintákat. Az SS24-es kollekció egyik kulcsdarabjának, a férfi és női Foil X dzseki rugalmas szövetének designjában is visszaköszön ez a szoros kollaboráció, a kabátokon a csapat hajóvitorláin a karbon erősítő fonalak által létrehozott „X” minta köszön vissza. Innen kapta nevét is.

„A szakemberek megbíznak bennünk. Ez a Helly Hansen legfőbb mozgatórugója. Tényleg arra törekszünk, hogy a lehető legjobb felszerelést készíthessük, hogy segíthessük őket a teljesítményükben, és remélhetőleg versenyelőnyhöz juttathassuk őket.” – meséli Øyvind Vedvik, a Helly Hansen vitorlázásért, síelésért és kutatás-fejlesztésért felelős alelnöke.

Az American Magic jelenleg Barcelonában állomásozik, 2024. augusztusában indulnak útjukra az Auld Mug kupáért.
( onBRANDS )