DIVATTERVEZŐ IHLETTE KOKTÉL A VÁROS FELETT

Kóstoltál már selyemkendőt koktél formájában?

Trópusi növényből dizájn, dizájnból kendő, kendőből koktél: így született meg a Strelizia Art Cocktail. A különleges italt Tóth Bori fashion designer személye és az egyik alkotása inspirálta, mely a nyáron limitált ideig elérhető magasan a város felett a White Raven Skybar & Lounge-ban. 

Amikor a divat és a mixológia találkozik, lenyűgöző alkotások születhetnek. Ez történt Tóth Bori divattervező és Simon István mixologist közös munkájával, melynek eredménye a trópusi Strelizia Art Cocktail, mely új dimenziót nyit a koktélkultúrában, hiszen nem csupán egy italról van szó, hanem egy igazi műalkotásról, mely magában hordozza a divat és a design közös értékeit. A Budai Várnegyed legtetején lévő skybar eddig is a megismételhetetlen impressziók gyűjtőhelye volt, ezzel az alkotással pedig a divat világába is integrálták magukat. 

“A bennem lévő trópusi hangulatot egy nagyon hűvös színvilágba akartam eltolni, hogy ha ránéznek, akkor rögtön az jusson eszembe: úristen, ezt akár meg is innám!” – mondta Bori, amikor kollekciója legújabb darabjáról, a Strelizia selyemkendőről mesél.

Simon István bartendernek több sem kellett:

Egy egyedülálló együttműködés keretein belül megalkotott egy koktélt, amely magában hordozza Bori kedvenceit és a kendő motívumait. 

“Bori szívéhez az olasz fűszerek, ízvilág és illatvilág áll közel, ezért egy frissítő és citrusos vacsora előtti italt alkottam neki. A koktél színét a bazsalikom adja, az izomalt dekoráció pedig a kendő mozgását igyekszik imitálni” – nyilatkozta István.

A mixologist maga alkotta meg az összetevők nagy részét, saját elképzelése alapján.

“Ez ugyanaz az alkotói folyamat, amit tulajdonképpen én is csinálok, csak te ízbéli textúrákat használsz. Néztem, ahogy összeöntöd ezt a rengeteg ízt, és a végén egy csodálatos harmónia született: egyik sem tolakszik, és megvan az italban az a friss, mediterrán, hűsítő hangulat, amit én nagyon vártam tőle” – mondta Bori, miután megkóstolta a koktélt. 

A nyár a koktélok időszaka, de itt az ideje túllépni a megszokott klasszikusokon és olyan italokat választani, melyek magukban hordozzák a modern művészetet és a mindenkori divatot.
( onBRANDS )