ÖTBŐL EGY IPHONE 11-ET A REJOY.HU-N VETTEK

Megbízhatósága és kedvező ára miatt az iPhone 11 a magyar mobilpiac valódi igáslova.

Az öt éve piacra dobott Apple-mobil normál, Pro és Pro Max verziója ma is korrekt teljesítményt nyújt egy átlagfelhasználónak, ráadásul elérhető lesz rá az idén érkező iOS 18 rendszerfrissítés is. A GfK piackutató becslései szerint tavaly több mint tizenötezer iPhone 11 talált gazdára Magyarországon, ez alapján pedig minden ötödik ilyen készüléket a Rejoynál vásárolták a magyarok.

Érdekes piaci trendekről számol be a felújított okostelefonok adásvételére specializálódott Rejoy.hu a GfK elemzése nyomán. A piackutató cég mérései szerint tavaly több mint 15 ezer darab iPhone 11  készülék talált gazdára Magyarországon a nyílt piacon, a mobilszolgáltatói és független csatornákon keresztül.

Minden ötödik iPhone 11-et a Rejoy.hu-n vettek a magyarok

A GfK számait alapul véve kiderül, hogy tavaly minden ötödik iPhone 11-et a Rejoy.hu-nál szereztek be a hazai vásárlók. Ha pedig csak a mobil operátorokon kívüli, úgynevezett független csatornák forgalmát vesszük alapul, e szegmensben a Rejoy részesedése az eladások negyedét tette ki 2023-ban Magyarországon.

Kimagasló ár-érték arányuknak köszönhetően az iPhone 11-széria típusai a Rejoy közel két évvel ezelőtti indulása óta népszerűek a magyar vásárlók körében. A hatmagos Apple A13 Bionic lapkájának teljesítménye, a fotós-videós képességei, és az üzemideje is elegendő hétköznapi felhasználásra, utóbbi kapcsán hasznos lehetőség, hogy a felújított iPhone 11-eseket opcionálisan új akkumulátorral is lehet rendelni a Rejoytól. Ráadásul a 2019-ben debütált iPhone 11-eshez letölthető lesz az ősszel várható friss Apple mobil operációs rendszer, az iOS 18 is.

Idén nyáron ezek a típusok a legnagyobb számban megrendelt felújított készülékek a Rejoynál:
  1. iPhone 11
  2. iPhone 12
  3. iPhone SE (2020)
  4. iPhone 13
  5. iPhone 14 / iPhone 15 (fej-fej mellett)

Attól sem kell tartani, hogy a közeljövőben hiány mutatkozna az iPhone 11-esből, mivel a két évvel ezelőtt tapasztalható áremelkedés után tavaly újból csökkenni kezdett az új okostelefonok átlagára, így ismét többen váltanak újabb készülékre a magyar fogyasztók (például iPhone 11-ről). Ennek köszönhetően nemcsak a kereslet, a kínálat is adott a Rejoynál.

Felkészül az iPhone 12

A Rejoy az iPhone 12 termékcsalád modelleinek eladásainak tekintetében is jól teljesít, a GfK tavalyi eladási statisztikái alapján minden hetedik ilyen készülék a Rejoy.hu weboldalon keresztül talált gazdára. A korábbi trendek alapján a társaság arra számít, hogy egy éven belül az iPhone 12-es modell veszi majd át az iPhone 11-es modell helyét a népszerűségi listán, így már egy 5G-t is támogató készülék válhat a legnépszerűbbé a hazai vásárlók körében.
( onBRANDS )