SZOBOSZLAI DOMINIK MÉRKŐZÉSEIT IS LÁTHATJÁK A MAGYAR SZURKOLÓK

Pénteken indul a Premier League új szezonja a Network4 csatornáin.

LIVERPOOL, ENGLAND - AUGUST 11: Liverpool's Dominik Szoboszlai during the Pre-Season Friendly between Liverpool and Sevilla, at Anfield on August 11, 2024 in Liverpool, England. (Photo by Barrington Coombs/Getty Images)

Pénteken 21 órakor a Manchester United – Fulham összecsapással elrajtol a Premier League 2024/2025-ös idénye – a szezonnyitó meccset élőben közvetíti a MATCH4, valamint a NET4+. A Network4 Media Group az új idényben is fordulóról fordulóra megmutatja a szurkolóknak a világ legerősebb futball bajnokságának eseményeit.

A pénteken induló és 2025 májusáig tartó idény nagy kérdése, hogy a sorozatban négy címet behúzó Manchester City tovább folytatja-e a rekordok döntését, és Pep Guardiola csapata megnyeri az ötödiket is, vagy az üldözőknek, esetleg Mikel Arteta Arsenaljának sikerül-e végre az áttörés. Jelenleg a londoni együttes tűnik a legesélyesebbnek, hogy megszorongassa a City-t.

A top öt csapat közül egyedül a Liverpoolnál történt edzőváltás. A Vörösöktől kilenc év után távozott Jürgen Klopp, akit a tavaly a Feyernoorddal bajnokságot nyerő Arne Slot váltott. A 45 éves szakembert nagyszerű keret és hatalmas elvárások fogadják.

KIRKBY, ENGLAND – AUGUST 09: (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Dominik Szoboszlai and Mohamed Salah of Liverpool during a training session at AXA Training Centre on August 09, 2024 in Kirkby, England. (Photo by Nikki Dyer – LFC/Liverpool FC via Getty Images)

Magyarországon a Liverpool menetelését Szoboszlai Dominik miatt is fokozott figyelem kíséri. A válogatott kapitánya az előszezonban bizonyított: három meccsen egy (győztes) gól és egy parádés gólpassz a mérlege. Ez Szoboszlai második szezonja, ami sokak szerint az igazi áttörést jelentheti, hiszen mostanra ismeri a közeget, a bajnokságot, otthonra talált. Klopp után Slot is számít Szoboszlai Dominikra, és mivel a Liverpool nem igazolt sem a középpályára, se máshová rögtön bevethető játékost, várhatóan a helyét sem kell féltenie.

A Manchester Unitedhez, a City városbéli riválisához a nyáron Leny Yoro, Matthijs de Ligt, Joshua Zirkzee és Noussair Mazraoui személyében új játékosok érkeztek – kérdés mire megy velük Erik ten Hag vezetőedző.

Szoboszlai Dominik mellett a magyar nézők láthatják egy másik válogatott játékos pályafutásának alakulását is Premier League-ben. Kerkez Milosról a nyáron felmerült, hogy esetleg a Manchester Unitedhez igazol. Ez végül nem jött össze, egyelőre marad a Bournemouth-ban, ahol második szezonjában igazán berobbanhat.

A Network4 Media Group sportcsatornái (MATCH4, ARENA4), valamint a NET4+ streaming szolgáltatón a magyar szurkolók hétről hétre nyomon követhetik a Premier League alakulását.
( onBRANDS )