ELKÉSZÜLT AZ E.ON HUNGÁRIA ÚJ SZÉKHÁZA

Az irodaház az Artonic Design Építész Stúdió tervei alapján készült.

2024. június elején az ATENOR sikeresen, határidőre átadta a 100%-os kiadottsággal rendelkező, az E.ON Hungária Csoport székházává vált, A+ kategóriás, a legszigorúbb ESG kritériumok szerint tervezett és megvalósított, dél-budai irodakomplexum, a BakerStreet első, 16.643 m2-es épületét.

Az ATENOR a fejlesztései során küldetésének tekinti a városi emberek életminőségének javítását, ezért a lehető legmodernebb építési technológiákkal tervezi és valósítja meg épületeit a fenntarthatóság jegyében, és társadalmi felelősségvállalás mentén támogatja a gazdasági fejlődést, a szabadpiaci versenyképesség fejlesztését, a vállalkozói tevékenységeket, a kultúrát és az innovációt.

Az E.ON Hungária Csoport Magyarország egyik legnagyobb energiavállalataként a jövő igényeinek megfelelő áramhálózat fejlesztése és az ügyfeleknek kínált zöld megoldások és szolgáltatások mellett kötelezte el magát. A cégcsoport az Észak- és Dél-Dunántúl, valamint Pest vármegye és Budapest áramhálózatát, valamint a Dunántúl hat vármegyéjének gázhálózatát üzemelteti és fejleszti, több millió ügyfele számára biztosítva a biztonságos energiaellátást. Az egész ország területén telepít lakossági és üzleti ügyfelek számára napelemes rendszereket, hőszivattyúkat, hűtő-fűtő okosklímákat és nyújt költséghatékony energetikai szolgáltatásokat. Áram- és gázértékesítési szolgáltatását vállalkozások számára biztosítja. Az új székház kiválasztásakor is – tevékenységükkel harmóniában – fenntartható, az elérhető legmagasabb technológiával megvalósított, ugyanakkor emberközpontú megoldást kerestek.

default

A dél-budai városrész új és izgalmas eleme, a

csúcskategóriás BakerStreet

első épülete nyolc irodaszinttel, belső kerttel, modern szolgáltatásokkal és a felhasználók kényelmét szolgáló négy szintes mélygarázzsal. Izgalmas formavilág, különleges, minőségi homlokzati elemek, közösségi térként funkcionáló, átjárható zöld felületek jellemzik az Artonic Design Építész Stúdió tervei alapján készült irodaházat, amely nemcsak külső jegyeiben előremutató, hanem a műszaki tulajdonságaiban is kiemelkedő.

Az innovatív épületgépészeti és egyéb technológiai megoldásokat, valamint a legmagasabb energetikai és környezetvédelmi sztenderdeknek megfelelő minőséget kínáló irodaépület BREEAM Excellent minősítéssel rendelkezik. A hőszivattyús rendszernek köszönhetően az épület széndioxid mentesen több mint 30% megújuló fűtési energia-használatra képes, továbbá újrahasznosítják a talaj- és esővizet. Az Access4You Gold minősítés, amely azt osztályozza, hogy az adott épület milyen mértékben hozzáférhető a speciális igényű, megváltozott munkaképességű felhasználók számára is jól példázza, hogy egy rendkívül emberközpontú munkahely jött létre.

Az E.ON Hungária Csoport elkötelezett a munkatársai egészségét, biztonságát és általános jóllétét szolgáló megoldások iránt.

A nyitott irodaterek, a minden szinten megtalálható közösségi pontok, a kisebb és nagyobb tárgyalók teret engednek a csapatmunkának. A munkatársaknak lehetőségük van találkozni a közösségi terekben, megosztani egymással gondolataikat, ötleteiket és inspirálni egymást. Az épület ideális hibrid működést – tehát vegyesen irodai és otthonról végzett munkavégzést – tesz lehetővé. Az asztalok közös használatával, a shared desk-el jelentősen csökken az irodai lét környezetterhelése. A négy szintes mélygarázs, a biciklitárolók, az elektromos autótöltők és a munkavállalók számára kialakított zuhanyzók mind-mind az épületben dolgozók kényelmét szolgálják.

„Energiánkkal a fenntarthatóbb holnapért – ez vállalatunk küldetése. Éppen ezért új székházunk kiválasztásakor alapvető volt számunkra, hogy előremutató energetikai és építészeti megoldásokkal kialakított épületre van szükségünk, amely alkalmas a rugalmas, hibrid működésre, munkatársainknak pedig kényelmes és inspiráló környezetet biztosít. A BakerStreet mindezt egyben biztosítja, miközben a gazdaságossági szempontoknak is messzemenően megfelel” – mondta el Zsedényi Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese.

„A fenntarthatóság, az előremutató megoldások alkalmazása napjaink egyik legjelentősebb kérdése, amely világszerte hatással van a sikeres vállalatok működésére. Egy vonzó irodai munkahely, de főleg egy cég arculatát meghatározó székház esetén az ESG-szempontok megkerülhetetlenné váltak, az energiahatékonyság pedig az egyik top prioritássá lépett elő már a hazai ingatlanpiacon is. Ezért ma már olyan épületekre, valamint a város vérkeringésébe szervesen illeszkedő közösségi terek kialakítására van szükség, amelyeknek teljes tervezett életciklusuk van, amelyek fenntartásához korszerű megújuló energiát használhatunk, amelyek nemcsak falakat, de attraktív tereket és zöld területeket is képeznek – adnak, nem pedig elvesznek. A jövő irodája környezetbarát, emberi léptékű, befogadó és együtt lélegzik a várossal” – nyilatkozta Schőmer Norbert, az ATENOR magyarországi ügyvezető igazgatója.
( onBRANDS )