TOVÁBB ERŐSÍT A SAMEDAY

Bejelentették a magyarországi Sprinter futárszolgálat felvásárlását.

A régió kézbesítési infrastruktúrájának bővítésére irányuló átfogó stratégiájának részeként a SAMEDAY bejelentette a magyarországi Sprinter futárszolgálat felvásárlását, amelyet a hatóságok jóváhagytak.

Miután korábban tovább bővítette az out-of-home szállítási infrastruktúráját új easyboxok telepítésével, a SAMEDAY ezen tranzakció révén is arra törekszik, hogy a régióban teljes lefedettségre tegyen szert, valamint megerősítse jelenlétét a magyar piacon.

A SAMEDAY a Sprinter futárszolgálatot is magába foglaló Pactic Group csoport felvásárlásával, és ezzel együtt több európai piac lefedettségének növelésével tovább fejleszti a külföldi szállítmányozással foglalkozó cégeknek nyújtott szolgáltatásait. A tranzakció véglegesítése után a SAMEDAY ügyfelei olyan teljeskörű szállítási szolgáltatásokhoz jutnak hozzá, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy az egész régióban kimagasló feltételek mellett küldhessenek és fogadhassanak csomagokat.

A 2010-ben alapított Pactic Group egy több márkát magába foglaló csoport, amely online kereskedőket és online kereskedelemben aktív kkv-kat szolgál ki. A cégcsoporton belül az Allpacka és a Fürgefutár segítségével a felhasználók néhány kattintással hasonlíthatnak össze és férhetnek hozzá belföldi és nemzetközi futárszolgáltatásokhoz. Továbbá a Pactic, amely 3,5 millió csomagot szállított ki 2023-ban, elősegíti a SAMEDAY logisztikai és szállítási folyamatait.

A budapesti telephelyű Pactic Group 40 munkavállalóval rendelkezik és mintegy 15 millió eurós forgalmat bonyolított le 2023-ban.

“Egy egységes, határok nélkül működő szállítási területet építünk ki, amely növeli a vásárlói élményt és csökkenti a szállítási költségeket a romániai, magyarországi és bulgáriai online áruházak számára. Ambiciózus tervünk, hogy idén elérjük a 8500 kézbesítési pontot a régióban, és a Sprinter infrastruktúrájának és szolgáltatási kapacitásának megszerzése egy fontos lépés ebbe az irányba. Tovább gyorsítjuk a terjeszkedést az easyboxok és a hagyományos átvételi pontok számának növelésével, valamint új shop-in-shop rendszerek bevezetésével. Ezek az intézkedések támogatni fogják az online kereskedelem további fejlődését a régióban” – nyilatkozta Lucian Baltaru, a SAMEDAY Group vezérigazgatója.

A SAMEDAY áprilisban jelentette be azon törekvését, hogy felvásárolja a magyar Sprinter futárszolgálatot. A hatóságok jóváhagyása után a tranzakció júniusban lezárult, így a két vállalat már meglévő, valamint új partnerei szeptembertől a modern kereskedelem igényeire szabott technológiai infrastruktúrához férnek majd hozzá.

A SAMEDAY közel 100 millió csomagot szállított ki 2023-ban, és az első román futárszolgálat, amely az országhatáron túlra is terjeszkedett. A SAMEDAY Magyarország 2020-ban indult, amelyet a bulgáriai leányvállalat követett 2022-ben. Azóta a határokon átnyúló szállítási szolgáltatásokat választó online áruházak száma megduplázódott, és 2023-ra 106%-os növekedést ért el.

A SAMEDAY csoport az idei évre tervezett befektetése meghaladja a 60 millió eurót, amelynek felét az out-of-home szállítási kapacitás növelésére fordítanának. Ebből az összegből továbbá erősíteni szeretné a magyarországi jelenlétét, és támogatná azon határozott célját, hogy a régió mellett a magyar piac meghatározó szereplője legyen.
( onBRANDS )