NŐI VÁLLALKOZÓKAT TÁMOGAT AZ EY

Célja, hogy segítse a női vezetőket vállalkozásuk fejlesztésében és piaci pozíciójának megerősítésében.

Sikeres globális kezdeményezést vezet be Magyarországon az EY. Az EY Entrepreneurial Winning Women célja, hogy segítse a női vezetőket vállalkozásuk fejlesztésében és piaci pozíciójának megerősítésében. A program keretében idén első alkalommal adja át a vállalat az EY Női Vállalkozói Kiválóság Különdíjat annak az üzletasszonynak, aki nemcsak saját területén ért el jelentős sikereket, hanem mások számára is inspirációt jelent.

Az EY Magyarországon is elindítja az EY Entrepreneurial Winning Women programot. A tanácsadó cég célja, hogy elősegítse a női vállalkozók sikereit, ösztönözve őket arra, hogy teljes potenciáljukat kiaknázva váljanak iparági vezetőkké és példaképekké a következő generációk számára.

“A női vállalkozói szerepvállalás kulcsfontosságú a gazdasági növekedés és az innováció szempontjából. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy lebontsuk a hölgyek előtt álló akadályokat, és ezáltal is hozzájáruljunk az egyenlő lehetőségek megteremtéséhez az üzleti életben” – hangsúlyozta Vékási Tamás, az EY vezérigazgatója.

„Ma megtettük az első lépést azáltal, hogy elindítottuk a programot és idén először átadjuk az EY Női Vállalkozói Kiválóság Különdíjat, amivel kiemeljük azokat a vezetőket, akik példája másokat is vállalkozásra inspirál. Ezt követően egy olyan klubot fogunk létrehozni, amiben a sikeres női vállalkozók az EY kapcsolatrendszerét és globális tudásbázisát is felhasználva támogathatják egymást a piaci sikereik maximalizálásában” – tette hozzá Vékási Tamás.

A programra az EY Az Év Üzletembere Díj keretében jelentkezhetnek a vállalkozó nők, ahol a cég átadja az EY Női Vállalkozói Kiválóság Különdíját is. Az elismerés annak a női vezetőnek jár, aki üzleti sikerei mellett munkájával másokat is inspirál, és jelentős figyelmet fordít a társadalmi, közösségi, valamint környezeti felelősségvállalásra is. A kategória győztese személyre szabott mentorálást és oktatást kap, valamint hozzáférést egy globális hálózathoz, amely lehetővé teszi, hogy kapcsolatokat építsen, új piacokra lépjen és stratégiai partnerségeket alakíthasson ki.

A beérkező pályázatokat elismert döntéshozókból álló független bírálóbizottság értékeli.

A zsűri tagjai dr. Fábián Ágnes, a Henkel ügyvezető igazgatója, Hegedűs István, a BorsodChem pénzügyi vezetője, Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary igazgatóságának elnöke, Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója, Lévai Bálint, a BioTechUSA-cégcsoport vezérigazgatója és társtulajdonosa – az előző EY Az Év Üzletembere cím birtokosa, Ratatics Péter, a MOL-csoport Fogyasztói Szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója, valamint Varga Mihály, a KÉSZ Csoport alapítója.

A bírálóbizottság idén az EY Női Vállalkozói Kiválóság Különdíj mellett még 3 kategóriában – EY Fenntarthatóságért Különdíj, EY Innovátor Különdíj és EY Vállalkozói Szellemiségért Különdíj – ismeri el a vállalkozók munkáját. Ezeken felül a fődíj három kivételes üzletembert illet majd, közülük választja ki a zsűri azt, aki hazánkat képviseli Monte-Carlóban, a verseny nemzetközi döntőjén.
( onBRANDS )