AZ RTL MAGYARORSZÁG BEKÖLTÖZÖTT A LIGET CENTERBE

A Liget Center tulajdonosa és fejlesztője a WING.

Az RTL beköltözött új belvárosi otthonába, a WING által fejlesztett és tulajdonolt, a Városliget szomszédságában elhelyezkedő Liget Centerbe. Az épületegyüttes rekonstrukciója már önmagában ingatlanfejlesztői bravúr, hiszen egy műemléki védettség alatt álló, művészettörténetileg kiemelt érték született újjá egy egyedülálló irodakomplexum képében, ahol a WING megtartotta az eredeti épület modernista építészeti jegyeit, miközben a legkorszerűbb technológiával látta el az épületet és kielégítette az RTL műsorgyártói tevékenységéből adódó speciális funkcionális igényeket is.

(Foto: onBRANDS)

A WING által fejlesztett és tulajdonolt Liget Center az utóbbi időszakban jelentős, a hazai ingatlanpiacon egyedülálló átalakuláson ment keresztül. A felújítás során a műemléki oltalom alatt álló két épület, a Liget Center Auditorium és Classic is egy modern, fenntartható irodakomplexumként született újjá, miközben

megőrizte építészeti értékeit.

A fejlesztési koncepció egyik kiemelt eleme a Liget Center Auditorium rekonstrukciója, melynek Városligeti fasorra néző homlokzatát az Építőmunkások című dombormű díszít.

A Liget Center Auditorium Városligeti fasorra néző homlokzatát az Építőmunkások című dombormű díszíti.(Foto: onBRANDS)

Az RTL hírszerkesztősége és stúdiói számára korszerűsített épület a hajdani MÉMOSZ (Magyar Építőipari Munkások Országos Szövetsége) székház kongresszusi tömbje volt, mely 1999 óta védettséget élvez, a felújítás során pedig a műemléki karakterjegyek megőrzése, az RTL Magyarország speciális technológiai igényei és az ESG-szempontok érvényesítése kerültek előtérbe.

Liget Center Auditorium (Foto: onBRANDS)

A Liget Center Auditorium unikális fejlesztés a hazai irodapiacon: egy több mint 70 éves létesítményből egy közel nulla energiafelhasználású épület jött létre “A” energiahatékonysági és “A+” CO2 kibocsátás-hatékonysági besorolással.

(Foto: onBRANDS)

A Liget Center Auditoriumba az RTL hírigazgatósága,

valamint a hír-és infotainment műsorok stúdiói költöztek be, így olyan széleskörben ismert műsorokat sugároznak az új bázisról, mint az RTL Híradó, az Időjárásjelentés és a Fókusz.

(Foto: onBRANDS)
(Foto: onBRANDS)
(Foto: onBRANDS)

A komplexum Dózsa György úti részében, a Liget Center Classic épületben a kereskedelmi médiavállalat üzleti területei kaptak helyet.

A Városliget melletti elhelyezkedés, a karnyújtásnyira elérhető színvonalas kulturális, sport és szórakoztató programok széles skálája, igazi metropolita életérzést nyújtanak az RTL dolgozóinak.

(Foto: onBRANDS)

Ráadásul a központi lokációnak köszönhetően a Hírigazgatóság munkatársai még közelebb kerültek az eseményekhez, ami megkönnyíti és felgyorsítja a hírműsorok gyártását. A médiavállalat RTL Ligetnek nevezte el belvárosi bázisát, amit a Dózsa György úti épület tetején lévő zöld színű, a környezetbe harmonikusan illeszkedő RTL-logó is mutat.

„Nagy öröm számunkra, hogy az RTL Magyarország a Liget Centert választotta új, belvárosi bázisaként. A Liget Center tökéletesen illeszkedik az irodafejlesztésekkel kapcsolatos céljainkhoz, miszerint magas minőségben, jó lokációkon, jellemzően neves hazai és multinacionális bérlőknek építünk az igényeiknek és elképzeléseiknek megfelelő korszerű, minőségi, fenntartható módon működtethető székházakat. Cégcsoportunk számos jelentős székház-projektet adott át az elmúlt 25 évben nagyvállalatok egyedi igényeire szabva. Egy kereskedelmi médiavállalat azonban speciális technológiai igényekkel rendelkezik, amelyek számunkra is jelentős szakmai kihívást jelentettek, ugyanakkor úgy gondolom, csapatunk sikeresen teljesítette ezen feladatokat. Köszönjük a bizalmat az RTL Magyarországnak, és sikerekben gazdag munkát kívánunk nekik az új otthonukban!” – mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója. 

„Az RTL Liget egy újabb fontos lépés a vállalatunk hosszú évek óta tartó transzformációjában. Ez a korszerű környezet lehetővé teszi számunkra, hogy tovább fokozzuk az RTL hatékonyságát, növeljük a sebességünket és még inkább kihasználjuk a területeken átívelő együttműködésekben rejlő lehetőségeket, hogy a fogyasztói igényekre még gyorsabban tudjunk reagálni” –nyilatkozta Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója.

(Foto: onBRANDS)

A Liget Center Auditorium felújításáért felelős tervező a TIBA Építész Stúdió, a generálkivitelezést pedig a WORKUP, a FITOUT erre szakosodott üzletága végezte, a belsőépítészetért pedig a LAB5 architects felelt.

(Foto: onBRANDS)

A Liget Center projekt idén ősszel válik teljessé, ugyanis az RTL fő bázisaként funkcionáló épületek mellé egy teljesen új boutique-irodaház is felépül Liget Center Vitrum néven. A Vitrum egy közel nulla energiaigényű épület, amely számos zöld és smart megoldással kínál hat szinten, összesen 2200 négyzetméternyi bérbeadható irodaterületet a belvárosi helyszínt kereső bérlőknek.
( onBRANDS )