A DALLAS IKONIKUS FŐSZEREPLŐJE, PATRICK DUFFY A MOL VIDEÓJÁBAN

A film hangsúlyozottan nem kereskedelmi célú, a készítők sokkal inkább szórakoztatni szeretnének.

Világszerte százmilliók, de Magyarországon is milliók ismerik: minden idők egyik legnépszerűbb tévésorozatának ikonikus főszereplőjével forgatott Budapesten videót a MOL.

Patrick Duffy, a texasi olajmágnás családról szóló Dallas című sorozat jó fiúját, Bobby Ewingot alakító színész a videóban a MOL egy 1993-as emblematikus reklámfilmjére reagál, amelyben a sorozatbeli testvérét megformáló Larry Hagman szerepelt. Bár testvérpárt játszottak, a valóságban 18 évnyi korkülönbség van közöttük, így Jockey akár Bobby apja is lehetett volna.

Az eredetileg 1978-ban indult, Magyarországon pedig 1990-től vetített Dallas jelentős részben a két testvér eltérő személyiségének ellentmondásaira épült, szereplőit pedig ma is töretlen érdeklődés övezi minden olyan országban, ahol a szériát vetítették, illetve vetítik. A legendás sorozat történetének középpontjában a Ewing család, köztük a két fivér, Bobby és Jockey üzleti, illetve magánéleti rivalizálása áll, amiben Bobby volt a pozitív, szerethető karakter, de kettejük küzdelmében néha alul maradó hős. Jellemző adalék, hogy globálisan és Magyarországon is azt az epizódot nézték meg a legtöbben (idehaza több milliónyian), amelyben a negatív hős, de szintén sokak által kedvelt, illetve irigyelt Jockeyt lelövik.

30 évvel ezelőtt a MOL emblematikus reklámfilmje Jockey karakterét állította a középpontba, abba a keretbe ágyazva, hogy a piacvezető magyar olajvállalat olyan csúcsszintű üzemanyaggal látja el a fogyasztókat, amelynek színvonalát még Dallasban, az USA és a világ olajfővárosában is (el)ismerik.

A mai, hangsúlyozottan nem kereskedelmi célú, a három évtizedes sztorit inkább a nosztalgia és a humor oldaláról megközelítő folytatás kettejük rivalizálást eleveníti fel, utalva az előzményekre is: Bobby nem hitte el Jockey reklámbeli állítását – miszerint a magyar olaj kiváló –, de most a saját szemével győződik meg róla Budapesten. Bár ízig-vérig magyar alkotásról van szó, az alkotók ügyeltek az autentikus részletekre: Bobby méretpontos kalapját például a texasi Dallasból szerezték be.

„Sok minden változott az 1993-as reklámfilmünk óta, a MOL például regionális szinten is meghatározó szereplővé nőtt, azonban a minőségről és a MOL szerepéről szóló üzenet 30 év alatt semmit sem veszített az érvényességéből. A most Patrick Duffyval forgatott videónk hangsúlyozottan nem kereskedelmi célú, sokkal inkább szórakoztatni szeretnénk. Törekvésünk, hogy a közösségi médiában segítse a márka image támogatását.” – mondta el Molnár-Bencze Rita, a MOL csoportszintű marketingkommunikációs vezetője.

Patrick Duffy magyar hangja ezúttal is a Dallasban őt szinkronizáló Csankó Zoltán volt. Patrick Duffy kedves, együttműködő személyiségét és professzionalizmusát jó illusztrálja, hogy a minél hitelesebb végeredmény érdekében a magyar szájszinkront is bevállalta – ennél a technikánál a színész az előre megírt magyar szöveghez igazítja a szájmozgását.

A videó Topolánszky Tamás Yvan ötlete alapján és rendezésében, valamint a JUNO11 gyártásában készült, forgatási helyszíne pedig a MOL székháza volt. Az esemény miatt átmenetileg még a Campuson az egyébként nyilvánosan látogatható SkyDecket is lezárták. Minden bizonnyal Bobby Ewing megformálója az egyik legismertebb híresség, aki 2022-es megnyitás óta az épületbe látogatott.
( onBRANDS )