TIZENHÁROM ÉVE EGYÜTT

Folytatódik a Lexus és az OTP Bank - Pick Szeged kézilabdacsapat együttműködése.

Tizenharmadik évébe lépő sikeres együttműködés folytatódik az OTP Bank – PICK Szeged férfi kézilabda csapat és a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártója, a környezetbarát elektrifikált modelljeiről ismert Lexus prémium márkát is jegyző Toyota között. Az autók ünnepélyes átadására szeptember 4-én a Kovács Autóház által jegyzett Lexus Szeged márkakereskedésben került sor, a megújuló csapat így már az új autókat használva készülhet az új szezonra.

Az elmúlt években a magyarországi újautó piaci zöldülésének motorjaként ismert Toyota és Lexus évről évre rekordokat döntve növelte hazai értékesítéseit és piaci részesedését, a Toyota pedig stabilan őrzi piacvezető pozícióját. Ez biztos alapot teremt ahhoz, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság mobilitási partnereként, valamint a nemzetközi olimpiai, paralimpiai és speciális olimpiai mozgalom támogatójaként is ismert japán autógyártó ismét meghosszabbítsa az OTP Bank – PICK Szeged férfi kézilabdacsapattal 2011 ősze óta fennálló együttműködését.

A korábban mintegy hét éven át Toyota modelleket használó, megújuló csapat jövőbeni sikereit támogatandó a Toyota Central Europe Kft. és a Lexus Szeged márkakereskedés idén immár hatodik alkalommal környezetbarát Lexus modellek használatának lehetőségét biztosítja a hazai és nemzetközi szinten is hagyományosan egyik legsikeresebb magyar kézilabda klub számára. A játékosok, az edzők és a vezetőség továbbra is vadonatúj, környezetbarát, öntöltő hibrid elektromos NX közepes méretű és RX nagyméretű SUV-okat használhat majd.
„Nagy örömömre szolgál, hogy ma itt állhatok Önök előtt, hogy megünnepeljük a Lexus Szeged és a Pick Szeged kézilabda csapata közötti együttműködés immár 11 éves fennállását, és egyben a Toyota és a csapat közötti együttműködés tizenharmadik évfordulóját. Ez a partnerség több, mint egyszerű támogatás, ez egy közös utazás, amelyben mindkét fél osztozik az elkötelezettségben, a kiválóság iránti vágyban és az innovációra való törekvésben.

A Lexus Szeged számára a mobilitás mindig is több volt, mint pusztán közlekedési eszközök biztosítása. Számunkra a mobilitás a dinamizmust, a folyamatos fejlődést és a határok feszegetését jelenti, mindazokat az értékeket, amelyeket a Pick Szeged kézilabda csapata is képvisel. Az elmúlt évek során láthattuk, ahogy a csapat nemcsak megőrizte, hanem folyamatosan fejlesztette is az erőnlétét, technikai tudását és csapatkohézióját, miközben mindig a legmagasabb célok elérésére törekedett. 

Az előttünk álló 2024–2025-ös bajnoki szezon különösen izgalmas lesz, hiszen egy új csapat és egy új edzői stáb áll készen arra, hogy új fejezetet nyisson a Pick Szeged történetében. Az új kezdetek mindig izgalommal és reménnyel töltenek el minket, és mi, a Lexus Szeged részéről büszkék vagyunk arra, hogy a csapat mobilitási partnereként részt vehetünk ebben az új időszakban.

Az új autók átadása szimbolikus jelentőséggel bír, nemcsak a csapat mobilitását biztosítjuk, hanem támogatjuk őket abban, hogy minden egyes mérkőzésre frissen, készen állva érkezzenek, készek legyenek újabb sikereket aratni. Hisszük, hogy az előttünk álló szezon számos izgalmas pillanatot tartogat majd, és örömmel nézünk elébe annak, hogy a Lexus Szeged továbbra is részt vehet ebben az utazásban. Közös célunk, hogy a Pick Szeged még magasabbra emelje a szintet, és mi mindent megteszünk azért, hogy ezt a célt közösen érjük el.

Végezetül szeretném megköszönni a csapat minden tagjának, az edzői stábnak és a vezetőségnek az elmúlt évtized közös munkáját, és kívánok mindenkinek eredményes, sikeres és balesetmentes szezont! A Lexus Szeged mellettetek áll, és biztosítjuk Önöket arról, hogy a jövőben is számíthatnak ránk! Hajrá Pick Szeged, hajrá Lexus Szeged!“ – fogalmazott az Kovács Péter, a szegedi Toyota Kovács Autóház és a Lexus Szeged tulajdonosa.

„A Lexusra jellemző kimagasló ügyfélkiszolgálásnak, modelljeink legendás megbízhatóságának és minőségének, valamint a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos meghajtás iránti fokozott ügyfélérdeklődésnek köszönhetően a Lexus értékesítések az idei évben első nyolc hónapjában is rekordszintet értek el Magyarországon. Ugyanez a legjobb teljesítmény iránti töretlen elkötelezettség segíti az OTP Bank – PICK Szeged férfi kézilabdacsapatát is az előtte álló kihívások leküzdésében és a kimagasló eredmények elérésében.

Az elmúlt közel másfél évtizedben a csapat számos emlékezetes pillanattal gazdagította a sport szerelmeseit, és számtalanszor bebizonyította, hogy a nehezebb időszakokon is túllendülve újra és újra képes a csúcsra érni. A világ elsőszámú autógyártójaként is ismert Toyota immáron stabilan őrzi piacvezető pozícióját Magyarországon is, amely lehetővé teszi, hogy folytassuk az immár patinásnak tekinthető, hagyományos együttműködésünket a hazánk egyik kedvenc kéziladba klubjával, amelyhez hasonló hosszútávú, kölcsönös elköteleződésről számot adó partnerségek ritkaságszámba mennek a sport világában.

Bízunk benne, hogy támogatásunk további motivációt jelent majd a csapat számára a hazai és nemzetközi porondon elért további sikerekért folytatott küzdelemben. Támogatásunk a megújuló csapat iránti bizalmunk kifejezése, és reméljük, hogy az előttünk álló egy évben is számos közös sikernek örülhetünk majd együtt.” – teszi hozzá az együttműködés kapcsán László Richárd, a Lexus prémium márkát is forgalmazó Toyota Central Europe Kft. Magyarországért felelős igazgatója.

„Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy a Toyota és a Lexus immáron közel másfél évtizede hűséges partnerei a OTP Bank – PICK Szeged csapatának. Az idei évben a csapatunk számos tekintetben megújul, miközben az olyan közönségkedvenc játékosok, mint Bánhidi Bence csapatkapitány, Bodó Richárd és Mikler Roland, akik már mintegy tíz éve erősítik klubunkat, továbbra is a csapat gerincét képezik majd.

Új edzőpárosunk, Michael Apelgren edző és Jonas Källman (egykori PICK Szeged játékos, közönségkedvenc) másodedző vezetésével célunk a magyar Bajnoki Kupa visszahódítása, és természetesen arra törekszünk majd, hogy a Bajnokok Ligájában idén is számos olyan pillanattal örvendeztethessük meg szurkolóinkat és támogatóinkat mint a dán bajnok hazai pályán történő tavalyi legyőzése, vagy éppen a rekordbajnok lengyel Kielce elleni itthoni diadal, a végső cél pedig a Final Four. Mindent megteszünk azért, hogy ahogyan az elmúlt években, úgy a jövőben is megszolgáljuk a Toyota és a Lexus belénk fektetett bizalmát.” –  avat be dr. Szűcs Ernő Péter, a klub elnöke.