LIMITÁLT KOLLEKCIÓVAL ÜNNEPEL A FJÄLLRÄVEN

Ötven éves az Expedition Down kabát.

Idén lett ötvenéves a Fjällräven legendás Expedition Down kabátja, amely az 1974-es debütálása óta a márka egyik legismertebb és legkedveltebb terméke. Az évforduló alkalmából a Fjällräven limitált kollekcióval lepi meg a természetjárókat, amellyel alapítója, Åke Nordin úttörő tervezése, az időtálló dizájn, a fenntarthatóság és a generációkon átívelő tartósság előtt tiszteleg. 

Létezik olyan kabát, amelyben még a legdermesztőbb hideg sem állhatja útját a természet felfedezésének? A Fjällräven válasza erre öt évtizede az Expedition Jacket. Története egy hideg téli éjszakán kezdődött a svéd Abisko fennsíkon, amikor Åke Nordin, a Fjällräven alapítója egy bivakban keresett menedéket a kegyetlen hideg elől. Az egyszerű, hóba ásott búvóhely azonban nem volt elég, hogy megvédje őt a fagyos időjárástól. Ekkor fogalmazódott meg benne, hogy soha többé nem akar fázni.

Ennek az élménynek a hatására alkotta meg 1974-ben azt a kabátot,

amelynek célja, hogy még a legzordabb körülmények között is megóvja viselőjét a hidegtől.

Nem változik, csak fejlődik

Az Expedition Down Jacket sikerének kulcsa a tartósság,

a funkcionalitás és az időtlen dizájn.

Az extrém hidegre tervezett kabát maximális hőszigetelést biztosít és egyben kényelmes is. Az elmúlt 50 évben alig változott, csupán néhány ponton újították meg, jobb illeszkedést biztosító újfajta szabást kapott, több újrahasznosított anyagot tartalmaz, pehelytöltete nyomon követhető forrásból származik és fokozták javíthatóságát is.

A megbízható és stílusos választás ünneplése

A svéd outdoor márka egy limitált kollekcióval ünnepli meg legmelegebb télikabátjának 50. évfordulóját. Már 50, számozott példányban elérhetőek az egyedi színvilágú Expedition Down kabátok, s emellett a 450 darab Expedition Down Lite dzsekik férfi és női változatai, amelyekre elsősorban a Fjällräven weboldalán lehet lecsapni. A különleges címkézéssel ellátott kabátokat a természet iránti tisztelet és a funkcionalitás iránti elkötelezettség jegyében készítették el azzal a céllal, hogy elődjeikhez hasonlóan ezeket is több évtizeden át viselhessék a természetjárók szabadtéri kalandjaik során.

A Fjällräven öröksége és jövője

A svéd outdoor márka folyamatosan azon dolgozik, hogy fenntartható termékeket kínáljon a túrázók számára, erre pedig nagyszerű példa az Expedition Jacket, amely nemcsak a múlt része, de a jövőé is. Az etikus gyártás, a természetes anyagok használata és a tartós termékek iránti szenvedély mind hozzájárulnak ahhoz, hogy 50 éve generációk kedvenc viselete legyen.
( onBRANDS )