MICHELIN-CSILLAGOS ÉTTEREM SÉFJE FŐZ BUDAPESTEN JENNIFER LOPEZNEK

Kiderül, milyen különlegességeket rendelt a világsztár.

Foto: Green Stage Production

Hatalmas megtiszteltetésnek nevezte az esztergomi 42 Restaurant séfje, hogy felkérést kaptak Jennifer Lopez budapesti koncertjére, a catering biztosítására. Koppány Levente elárulta, hogy az étlap összeállításánál fontos szempont volt az egészségtudatosság.

JLo július 20-án ad koncertet Budapesten, az MVM Dome-ban. A Green Stage Produkciós Iroda és nemzetközi partnere olyan hazai gasztronómiai szereplőt keresett, amely világszínvonalat képvisel és nem jelent számára nehézséget egy nagy létszámú stáb étkezési igényeinek kiszolgálása.

Foto: Green Stage Production

„A projekt teljesen más jellegű felkészülést igényelt, mint egy átlagos szombat esti szerviz az étteremben. A logisztikai előkészületek, az idegen helyszínen való főzés, a nagyobb létszámú közönség, valamint az, hogy nem fix degusztációs menüsorral készülünk, mind kihívást jelentett a csapatnak” – árulta el Koppány Levente.

„A fine dining világában a végletek keresése és az ételek végsőkig való csiszolása az, ami igazán érdekel. Ez a lehetőség pedig egy újabb izgalmas kihívás. Szerintem a csapat remekül helyt fog állni” – fogalmazott Varga Sándor, a 42 tulajdonosa.  

„Esztergom DNS-e a tányéron” 

A menühöz sok nyers zöldséget és gyümölcsöt válogattak össze, miközben kerülték a túl fűszeres ételeket.

„Az első dolgom volt, hogy begyűjtsek minden információt a művésznőről az interneten, ami az étkezésével kapcsolatos. Emellett semmi szokatlan vagy meglepő kérés nem érkezett, hasonló igényekkel találkoztunk, mint amire számítani lehetett egy ilyen világsztár esetében” – tette hozzá a sztárséf.

Foto: Green Stage Production

Koppány Levente szerint a menedzsmentet olyan fogásokkal lehetett igazán meggyőzni a választáskor, amelyeket a 42 vendégei is rendszeresen fogyasztanak, hiszen ezek mögött rengeteg munka és tudatosság húzódik meg. Kiemelte a Dunai Galócát vajmártással, kaporral és kaviárral, amelynek ízvilága eddig mindenkit levett a lábáról.

Varga Sándor a menüsorból kiemelte a céklát, amely a saját kertjükből érkezik. Ehhez a fogáshoz egy mexikói művésszel közösen készítettek egy különleges, földgömb formájú “tányért”, amely alatt ott rejtőzik az esztergomi Bazilika.

Foto: Green Stage Production

„Összességében azt gondolom, hogy minden alkotófolyamatot meghatároz a környezet. Az, hogy mi Magyarországon vagyunk, Esztergomban, és a 42-ben dolgozunk ez minden tányérban benne van. Minden fogásunk hordozza azt a DNS-t, amit képviselünk’ – idézte fel a tulajdonos.

„Természetes az izgalom, amikor egy világsztárt kell kiszolgálni, ez a drukk velejárója a szakmának, különösen egy ilyen volumenű rendezvény esetében. Ugyanakkor számukra minden vendég egyformán fontos, legyen szó Michelin-vacsoráról vagy egy popsztár cateringjéről” – fogalmazott Koppány Levente.

Foto: Green Stage Production

Arra a kérdésre, mennyire lehet még meglepni egy világsztárt az ízek szintjén, Koppány Levente azt mondta, egy ekkora show előtt nem célszerű nagy meglepetéseket okozni. Ilyenkor a jól bevált, megszokott ízek a legjobb választások.

„Különösen szeretek halakkal dolgozni, és nagy örömömre Jennifer Lopez is kedveli ezt az alapanyagot, így biztos voltam benne, hogy a kínálatban halas fogás is az asztalra kerül.”

Világkörüli utazás Esztergomban

A 42 Restaurant 2020-ban nyitotta meg kapuit, egy különösen nehéz időszakban, a Covid-járvány idején. 2022 novemberében elnyerte a Michelin-csillagot, mint az első vidéki étterem Magyarországon, amely kiérdemelte ezt az elismerést.

Varga Sándor tulajdonos a csúcsgasztronómia nemzetközileg elismert alakja, aki több mint 440.000 feliratkozóval és több mint 45 millió megtekintéssel büszkélkedő YouTube-csatornájával vált ismertté az egész világon. A 42 Restaurant ételeit Varga Sándor és Koppány Levente utazásai inspirálták. Koppány Levente Magyarország első Michelin-csillagos éttermében, a Costesben kezdte karrierjét, majd Londonban és Franciaországban lett a fine dining mestere. 2019-ben elnyerte a Közép-Európa legjobb fiatal séfje díjat.
( onBRANDS )