35 ÉVES MICHAEL JACKSON IKONIKUS VIDEOKLIPJE

35 éve mutatkozott be az MTV képernyőjén a Thriller.

A több évtizedes sláger előtt tisztelegve a magyar MTV egy egész napot szentel a pop koronázatlan királyának, így vasárnap többször is Jacko dalok szólalnak majd meg a zenecsatornán: a Thriller mellett többek között a Bad, a Billie Jean vagy éppen a Smooth Criminal.

Bár Michael Jackson lassan egy évtizede a mennyei színpadon járja a Moonwalkot, a popzene koronázatlan királyát sosem fogjuk elfelejteni. Billie Jean, Beat it vagy éppen a Bad csak néhány azok közül a legendás slágerek közül, amelyek évtizedek után sem koptak meg. Többek között ezek a dalok is felcsendülnek majd december 2-án, a Michael Jackson napon.

A 35 éves videokliphez számos érdekesség kötődik. Például az, hogy a Thriller volt a valaha eladott legnagyobb példányszámú zenei videó VHS-n. Ha már eladások, akkor igen drága relikviát szerzett meg az a rajongó, aki 1,8 millió dollárért megvette a klipben feltűnő piros dzsekit.  A közel 14 perces kisfilmet John Ladis rendezte és két Grammy-díjat is megnyert, a klip népszerűségét pedig az is mutatja, hogy a YouTube-on jelenleg több mint 560 millió megtekintésnél jár.
(onBRANDS)