“VISA EVERYWHERE INITIATIVE: GLOBAL WOMEN EDITION”

A Visa elindítja első globális versenyét női vállalkozók számára.

A Nemzetközi Nőnap alkalmából a Visa megerősítette elkötelezettségét a nők szerepének erősítése mellett az első “Visa Everywhere Initiative: Global Women Edition” elindításával. A program felhívja a vállalkozó nőket szerte a világon, hogy különböző kihívásokat oldjanak meg a fintech és a társadalmi hatások területén, egyenként 100 000 dolláros fődíjért. A program csúcspontja a közvetlenül 2019-es franciaországi FIFA Női labdarúgó-világbajnokságot előtt megrendezendő döntő lesz.

„Több mint 163 millió nő kezdett világszerte saját vállalkozásba az elmúlt öt évben, ami a teljes dolgozó népesség 37%-a. A nők egyre nagyobb számban vállalkoznak és a Visa elkötelezett amellett, hogy még több nőt inspiráljon arra, hogy áttörjék az akadályokat olyan platformok létrehozásával, mint a „Visa Mindenhol” kezdeményezés” – mondta Lynne Biggar, a Visa marketing és kommunikációs vezetője.

2015 óta a „Visa Mindenhol” kezdeményezés (VEI) előremutató megoldásokat kínál a jövő kereskedelmi és fizetési kihívásaira. A program 75 országban működik és eddig több mint 70 vezető start-upot támogatott pénzdíjakkal, mentorálással és a Visa ügyfeleihez és partnereihez való hozzáféréssel. Idén először regionális helyett

világszintű program indul a fintechre és a társadalmi hatásokra fókuszálva,

hogy ráirányítsa a figyelmet az alul reprezentált női üzleti vezetők millióira és rajtuk keresztül a Visa elkötelezettségére a mikro- és kisvállalkozások felé, ezáltal segítve elő a változást.

Vállalatok, melyeknek legalább az egyik alapítójuk nő, pályázhatnak olyan megoldásokkal, amelyek a fintech és a társadalmi hatások területén jelentkező kihívásokra adnak választ, az alábbiak szerint:

Kihívás 1 (fintech): Kihasználva a vállalat egyedi adottságait hogyan tudja az általa javasolt megoldás átalakítani a fogyasztói és / vagy kereskedelmi fizetési élményeket helyi, regionális és globális szinten?

Kihívás 2 (társadalmi hatás): Hogyan tudják a női vállalkozók világszerte segíteni a társadalmi hatásokat a fenntartható és egyenlő megélhetés támogatásával és a helyi/regionális gazdaságok megerősítésével?

További program elemek:

A világ minden sarkában: A résztvevőket 6 régióba osztják: Észak-Amerika, Latin-Amerika, csendes-óceáni térség, Európa (Franciaországot kivéve), Franciaország, Afrika/Közel-Kelet. Minden régió egy-egy győztest küld a párizsi döntőbe.

Fontos dátumok: A program fontosabb időpontjai:

Jelentkezés megnyitása: március 6.
Jelentkezési határidő: április 14.
Regionális döntősök kiválasztása: május
Globális döntő Párizsban: június 7.

Döntő: A 2019-es franciaországi FIFA Női labdarúgó-világbajnokság nyitó hetében a döntősök networking eseményeken vesznek részt a Visa globális partner hálózatának tagjaival. A nyerteseket élő prezentációt követően választják majd ki.

Díjazás: A legnagyobb hatású megoldásokat a Visa 100 000 dolláros díjban részesíti mindkét kategóriában, továbbá szakértői mentorálást és hozzáférést kapnak a Visa ügyfél és széleskörű partner hálózatához. Továbbá, belépőjegyet kapnak a 2019-es FIFA Női labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésére.

Globális kampány: A Visa globális marketing kampányt indít “Együtt egyként” címmel, hogy bemutassa „Visa Mindenhol: Globális Női Kiadás”-t. Nyolc korábbi női VEI győztes és döntős, akik a világ különböző régióit képviselik segítenek inspirálni társaikat, hogy vegyenek részt a versenyben, vágjanak bele és valósítsák meg álmaikat és építsenek sikeres vállalkozást.

„A „Visa Mindenhol” kezdeményezés lehetővé tette, hogy növeljük termékünk értékét a Visa Development Platform alkalmazásprogramozási felületeinek (API) segítségével. Elég elismerést gyűjtöttünk össze ahhoz, hogy új ügyfeleket és üzleti lehetőségeket szerezzünk! Személy szerint azt gondolom, hogy óriási teljesítmény volt. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a „Visa Mindenhol” kezdeményezés egyik győztese lehetek és óriási megtiszteltetés, hogy a „Globális Női Kiadás” kampány arca lehetek. Alig várom, hogy szurkolhassak minden nagyszerű nőnek, akik ezen a csodálatos versenyen részt vesznek.” – mondta Amparo Nalvarte, a Culqi vezérigazgatója és társalapítója.

Megerősítve a Visa folyamatos elkötelezettségét a női vállalkozók támogatásáért a „Visa Mindenhol: Globális Női Kiadás” a Visa által támogatott „Nők Következnek” (She’s Next Empowered by Visa) közelmúltbeli bevezetésére támaszkodik.

Ez egy olyan globális platform, amelyet azzal céllal hoztak létre, hogy támogassa a kisvállalkozásokkal rendelkező nőket vállalkozásuk felépítésében, fenntartásában és fejlesztésében világszerte. A „Nők Következnek”-et támogatja a „Női Cégalapítók Társasága” (Female Founder Collective (FFC), amely a nők támogatására létrejött női üzleti hálózat. A sikeres nyitórendezvény után, amely az amerikai egyesült államokbeli Atlantában volt, a „Nők Következnek” és az FFC a legújabb rendezvényét a Nemzetközi Nőnapról alkalmából New Yorkban tartották meg március 6-án.
( onBRANDS )