MA ÜNNEPLI SZÜLETÉSNAPJÁT A HASHTAG

Világszerte átlagosan 125 millió hashtaget osztanak meg a felhasználók naponta a Twitteren.

Amikor valami történik a világon, az biztosan pillanatokon belül megjelenik a Twitteren is.

A # jelet 12 évvel ezelőtt ezen a napon használták először.

A hashtagek hozzájárultak a közelmúlt fontos történéseinek előmozdítására. Ennek a jelnek a használatával az emberek a világ minden pontján kinyilváníthatják véleményüket, formálhatják kultúrájukat és alakíthatják a világot. A születésnap alkalmából jöjjön egy kis gyűjtés, a Httpool, a Twitter regionális képviselője összeszedte az elmúlt időszak legikonikusabb hashtagjeit:

#FridaysForFuture
Az elmúlt egy évben gyermekek, fiatalok és civil szervezetek tüntettek és sztrájkoltak Európa-szerte a klímaváltozás miatt. A mozgalom motorja a 16 éves Greta Thunberg, aki a közösségi oldalakon a #FridaysForFuture hashtag segítségével indította el a folyamatot: Greta egy éve, 2018 augusztusában a svéd parlament elé állt ki először transzparensével, az általa indított mozgalom lendülete azóta töretlen. 2019 márciusában a fiatal lányt Nobel-békedíjra jelölték.

#NotHeidisGirl
Számos országban futott a “Next Topmodel” nevű kiválasztós műsor, amelyben fiatal nők versenyeztek egymással a nagy értékű modellszerződésért. A műsor által közvetített irreális szépség elvárásoknak azonban nem akart mindenki megfelelni. A #NotHeidisGirl hashtag alatt német nők sokasága tiltakozott az állítólagos szépségideálok és a műsor német változata ellen.

#WorstFirstDate
Első randik…első elrontott randik. Ez a hashtag és a tweetek magukért beszélnek. Nem csoda, hogy ez a téma sosem megy ki a divatból.

Egy dedikált hashtag– et használva a felhasználók is csatlakozhatnak a szimbólum ünnepléséhez. A #HashtagDay – t tweetelve speciális emoji jelenik meg a tweetben.

A hashtag születése
A hashtag jelet 2007. augusztus 23-án használták először a Twitter-en. Az elmúlt 12 évben a felhasználók által kitalált tweetek kategorizálásának, vagy címkézésének módjává vált, miközben beszivárgott a beszélt nyelvbe, megváltoztatta az online kommunikáció jellegét és az egyik legfontosabb szimbóluma lett a digitális korunknak.
Chris Messina @chrismessina tweetje tartalmazott először hashtaget a Twitteren.

( onBRANDS )