DR. TAKÁCS ILDIKÓRÓL NEVEZTÉK EL AZ ÖRT TÁRGYALÓJÁT

Takács Ildikó az egyik legelhivatottabb kezdeményezője volt a hazai önszabályozás megteremtésének.

Dr. Takács Ildikó haláláig a választmány tagjaként segítette az ÖRT munkáját. Emléke előtt tiszteleg az Önszabályozó Reklám Testület tagsága azzal, hogy a fontos döntések helyszínéül szolgáló tárgyalót róla nevezik el. 

A nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező, az európai és a világ reklámiparát kiválóan ismerő dr. Takács Ildikó a Reklám Világszövetség egyik vezetőjeként kezdeményezte, hogy a szakma érdekvédelmi szervezetétől független, a nemzetközi sztenderdek alapján működő reklám önszabályozó szervezet jöjjön létre Magyarországon. Hívására a világ reklámszakmai vezetői tartottak előadásokat és mutatták be a követendő gyakorlatot a Parlament Felsőházában rendezett konferencián, amelyen a hatóságok vezetői és parlamenti képviselők is részt vettek. A konferencia nagy lendületet adott az önszabályozó szervezet megalapításának, amelynek eredményeképp a reklámipar széleskörű összefogásával 1996-ban megalakult az Önszabályozó Reklám Testület.

A rendszerváltás után hat évvel még mindig csak a már nem létező Belkereskedelmi Minisztérium rendelete szabályozta a reklámokat Magyarországon. Ezért 1995-ben megkezdődött az első magyarországi reklámtörvény előkészítése, amely 1997-ben nyerte el végső formáját, és Takács Ildikó lobby erejének is köszönhetően a reklámtörvény preambuluma már nevesítette is az önszabályozás fontosságát.

Ildikó a közismert maximalizmusával alapításától kezdve figyelemmel kísérte, és bölcsességével folyamatosan segítette az ÖRT-öt a szervezet hazai rangjának, elismertségének megteremtésében. Emlékére a Testület fontos döntéseinek helyszínéül szolgáló tárgyaló mostantól dr. Takács Ildikó nevét viseli.
( onBRANDS )