MA ELON MUSK A VILÁG LEGGAZDAGABB EMBERE

A Bloomberg Billionaires Index-en a Tesla főnöke letaszította trónjáról Jeff Bezost, az Amazon alapítóját.

Jeff Bezos, az Amazon főnöke már nem a leggazdagabb ember a bolygón a világ leggazdagabb embereinek listáján, ha hiszünk a “Bloomberg Billionaires Index“-nek, amelyet a legfrissebb adatok alapján rendszeresen frissítenek. Eszerint a milliárdos Elon Musk, a Tesla és a SpaceX elektromos autógyártó alapítója és vezetője a világ legnagyobb bankszámlájával rendelkező ember.

A Bloomberg szerint Musk a Tesla részvények folyamatos szárnyalásának köszönheti új, első számú helyét. Miután ezek a csütörtökön is emelkedtek, a 49 éves technikai mágnás vagyona a közelmúltban körülbelül 1,5 milliárd dollárral volt magasabb az eddigi leggazdagabb emberénél Jeff Bezosénál.

Jeff Bezos 2017 októbere óta a Bloomberg szupergazdagok listájának legfelső pozícióját töltötte be, és sokáig érinthetetlennek tűnt. Bezos online kereskedési birodalmának óriási haszna származott különösen a koronaválságból, de a Tesla részesedése is több mint 700 százalékkal emelkedett az elmúlt tizenkét hónapban. Többek között ezek a körülmények engedték Musknak, hogy megelőzze Bill Gates-et a Bloomberg ranglistáján tavaly novemberben.


Bloomberg

A Bloomberg szupergazdag rangsora kizárólag a nyilvánosan elérhető információkon alapuló becsléseken alapul, mint a részvények, ingatlanok, műalkotások és más luxuscikkek. Ezek a milliárdos rangsorok nem viták nélküliek, és nem is állítják, hogy kimerítőek lennének, már csak azért sem, mert néhány jól ismert gazdag magánember, valamint olyan államférfiak vagyona, akik szintén hozzáférnek országuk vagyonához, nem teljesen láthatók.
( onBRANDS )