A HELL ENERGY TÁMOGATJA A MAGYAR E-SPORT VÁLOGATOTTAT

A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) bemutatta a magyar e-sport válogatott tagjait.

A magyar e-sport válogatott tagjai hat játékban képviselik hazánkat az IESF világbajnokságon, a World Esports League küzdelmeiben és az európai Nations Cup versenyén. A magyar e-sport válogatott és a HUNESZ stratégiai partnere a HELL ENERGY segíti a játékosok felkészülését és küzdelmeit a világ legjobbjai ellen a ma bejelentett együttműködés keretében.

Az eNET 2021-es kutatása alapján hazánkban a felnőtt lakosság 56 %-a, minimum 3,5 millió ember játszik számítógépen, konzolon vagy mobileszközökön, közülük

több mint 640 ezren tekinthetők hardcore gamernek.

Ők azok, akik e-sport játékot játszanak, versenyzők, vagy részt vettek már offline e-sport rendezvényen.

A hazai e-sportot és e-sportolókat a 2017-ben alakult Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) képviseli nemzetközi szinten. A HUNESZ részt vett az Európai E-sport Szövetség megalapításában és 2020 végén teljes jogú tagként csatlakozott a Nemzetközi E-sport Szövetséghez (IeSF), így kontinentális- és világeseményekre idén először delegálhat válogatott játékosokat, csapatokat. A mai sajtóeseményen bemutatott válogatott tagjait az IESF és az EEF szabályainak megfelelően választották ki, összesen hat játékban indulnak a nemzetközi megmérettetéseken: Counter-Strike: Global Offensive, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Tekken 7, eFootball PES 2021, Brawl Stars és Dota 2.

A magyar válogatott minden játék esetében a válogató versenyek legjobbjaiból állt össze. A versenyzők az IESF világbajnokságon, a World eSports League küzdelmeiben és az európai Nations Cup versenyén vesznek részt az ősz folyamán.

„Az elmúlt évben a Magyar E-sport Szövetség számos mérföldkövet tudhat maga mögött az e-sport társadalmi elismerésében folytatott úton. 2020. év elején részt vettünk az Európai E-sport Szövetség megalapításában, év végén teljes jogú tagként csatlakoztunk a Nemzetközi E-sport Szövetséghez. Az idei évben folytatódó országos versenyeink, edukációs programjaink mellett a legjelentősebb programunk a Magyar E-sport Válogatott felállítása. Mindez a videojátékos közegben hagyományteremtő vállalkozás, melyben nagy örömünkre szolgál, hogy HELL ENERGY stratégiai partnerünk lett. A HUNESZ célja, hogy a HELL ENERGY támogatásával megerősödve a magyar csapattal a nemzetközi- és világversenyeken a lehető legjobb eredményeket érjük el.” nyilatkozta Biró Balázs György, a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

“A hazai e-sportolókkal és streamerekkel való sikeres együttműködésünk után most újabb szintet lépünk azzal, hogy a magyar esport válogatott a HELL ENERGY támogatásával mérkőzik meg a világ legjobb gamereivel. A hazai és nemzetközi e-sport közösség nagyon fontos a számunkra, ezt igazolja az is, hogy idén februárban bevezettük a HELL ENERGY Gamer energiaital termékcsaládot. A designban és összetételben gamerekre szabott italokat hatalmas siker fogadta, reméljük a magyar válogatott tagjai is ilyen sikeresek lesznek az előttük álló nemzetközi megmérettetéseken! Büszkék vagyunk arra, hogy hazánk legjobbjait mi támogathatjuk!” – mondta el az HUNESZ és a HELL ENERGY közötti együttműködésről Schmidt Krisztián, a HELL ENERGY kreatív marketing igazgatója.

Az IESF világbajnokságra november 14. és 20. között kerül sor Izraelben, a World Esports League világdöntőjének Dél-Korea ad majd otthont.

A HELL ENERGY, kifejezetten a videojáték kedvelőkre gondolva indította el idén legújabb energiaital családját, a HELL Gamer Edition-t.

Mindezek mellett a HELL ENERGY már hosszú ideje együttműködik a hazai streamerekkel és e-sportolókkal, a HELL ENERGY állandó csapatában olyan nevek szerepelnek, mint Kiss Ádám (AK), Bereznay Dani, Jordán Benedek (JordanBeast15) és Nagy Benedek (Beniipowa).

A magyar e-sport válogatott tagjai:

Counter-Strike: Global Offensive (IESF világbajnokság)

Török Norbert – msN
Szedlár Kornél – Kory
Fercsák András – Coolio
Fodor Levente – Fleav
Hegedűs Gábor – Gubi
Boda Patrik – Bodito

PlayerUnknown’s Battlegrounds (World Esports League)

Kemény Balázs – Prorix
Rózsahegyi Balázs – rbbence
László Dániel – dnKK
Gyurcsán László – Fragger
Bertók Péter – IamBP

Tekken 7 (IESF világbajnokság és World Esports League)

Ambrus Zoltán András – Genzo

eFootball PES 2021  (IESF világbajnokság)

Keresztes Hunor – Cujo

Brawl Stars (World Esports League)

Csomós János – SagittariusA
Pásztor Dániel – Sos
Mácsik Dávid – Tornado – M

Dota 2 (IESF világbajnokság)

Katona Tamás – Khealim
Burkus Bence Tamás – Solar
Kaszás Tamás – lowskill
Tarjáni Dominik – Drizzt
Csáky Gergely – sky
Benedek Dániel – Zen

( onBRANDS )