27. ÉV MENEDZSERE DÍJÁTADÓ GÁLA 2022

A Menedzserszövetség a 2021-es év legkiválóbb vezetőit díjazta 8 kategóriában.

A több, mint 30 éves szervezet, közel 370 vendéggel együtt ünnepelt eddigi legnagyszabásúbb társadalmi eseményén, a Budapest Marriott Hotelben.

Huszonhetedik alkalommal adták át az Év Menedzsere díjat, 21. alkalommal az Év Fiatal Menedzsere díjat, 7. alkalommal az Év Menedzsere Életműdíjat, 5. alkalommal, a Kék Innovációs Különdíjat, 4. alkalommal az Év Menedzsere a Társadalomért Különdíjat, 3. alkalommal az Év Női Menedzsere Különdíjat és a Jövő Menedzsere Különdíjat. Idén első alkalommal vehette át egy kitüntetett az Év Menedzsere a Környezettudatos Gazdaságért Különdíjat. A díjat olyan vezetőnek ítéli oda a Menedzserszövetség és a Linde Gáz Magyarország Zrt., aki a hagyományos üzleti célokon túlmenően az irányítása alatt levő̋ vállalat tevékenységének környezeti szempontból történő̋ fenntarthatósága érdekében tett valós lepéseket.

A Menedzserszövetség és a Gránit Bank Zrt. közös Év Menedzsere Életműdíj kitüntetettjén kívül minden díjazott esetében előnyt élveztek azok a jelöltek, akik az adott díjkategóriának megfelelő̋ területen végzett kimagasló́ teljesítményéről 2021-ben az általuk vezetett vállalkozás által elért eredmény, mérföldkő̋ is tanúskodott.

A Menedzserszövetség Év Menedzsere Díj kitüntetettje dr. Tálos Péter, a Foxconn csoport alelnöke, a Cloud Network Technology Kft. ügyvezető igazgatója. A Díjat Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke, a Shell globális executive elnöke adta át.

A Menedzserszövetség és a DAS Jogvédelmi Biztosító közös Év Fiatal Menedzsere Díj kitüntetettje Lévai Bálint, a BioTechUSA vezérigazgatója, többségi tulajdonosa. A díjat Szabó György, a DAS Jogvédelmi Biztosító Zrt. vezérigazgatója adta át.

A Menedzserszövetség és a Gránit Bank Zrt. közös Év Menedzsere Életműdíj kitüntetettje Sugár András, a Westel 900 GSM Mobil Távközlési Rt. és a T-Mobile Magyarország korábbi vezérigazgatója. A díjat Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át.

A Menedzserszövetség és a Volkswagen közös Kék Innovációs Különdíj kitüntetettje dr. Szászi István, a Bosch csoport vezetője Magyarországon és az Adria régióban, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője. A díjat Papp Zoltán, a Volkswagen márkaigazgatója adta át.

A Menedzserszövetség és a Shell Hungary Zrt. közös Év Menedzsere a Társadalomért Különdíj

kitüntetettje Gazsi Zoltán, az Eisberg Kft. ügyvezető igazgatója. A díjat Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke adta át.

A Menedzserszövetség és a Veuve Clicquot közös Év Női Menedzsere Különdíj kitüntetettje Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. A díjat Szegedi Nóra, a Moët Hennessy Magyarország és Szlovákia market managere adta át.

A Menedzserszövetség és a MetLife Magyarország közös Jövő Menedzsere Különdíj kitüntetettje Takács-Fulai Viktória, a Blue Colibri International Kft. társalapítója, ügyvezetője. A díjat Csatos Erika, a Metlife Magyarország vezető tanácsadója adta át.

A Menedzserszövetség és a Linde Gáz Magyarország Zrt. közös Év Menedzsere a Környezettudatos Gazdaságért Különdíj kitüntetettje dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A díjat Hegedüs Ákos, a Linde Gáz Magyarország Zrt. vezérigazgatója adta át.

A Menedzserszövetség közel 15 partnerszervezete, a Jelölő Bizottság elnöke és tagjai, valamint a Szövetség elnöksége és ügyvezetése küldték meg ajánlásukat mind a 8 kategóriában. Ezt követően a Jelölő Bizottság kategóriánként 3 jelöltet tárt a Menedzserszövetség elnöksége elé, akik titkos szavazással választották ki a díjazottakat minden kategóriában.

A Gála terem háziasszonya Bombera Krisztina, a Jövő Menedzsere különterem házigazdája Váczi Gergely volt. A Cotton Club Singers adott exkluzív koncertet a gálateremben, a Jövő Menedzsere különteremben Shake That Ultimate Party-t tartottak, a legnagyobb nemzetközi slágerekkel. A vacsora alatt az aláfestőzenéről és éjfél utáni piano bar hangulatról Lukács János zongoraművész gondoskodott.

Az idei évben a gála jótékonysági tombolasorsolásának kedvezményezettje a BOM Alapítvány volt, közel 1. 350. 000 Ft-ot gyűlt össze az estén az alapítvány részére, emellett a Menedzserszövetség Klímavédelmi Kiserdejének bővítésére gyűjtöttek több, mint 700.000 Ft-ot adományt a szervezők.

A 27. Év Menedzsere Díjátadó Gálán a díjátadó támogatók mellett együttműködő partner volt a Budapest Marriott Hotel, a Bortársaság, az Opten Informatikai Zrt. Az esemény technikai partnere a Colossal Rental és a Visual Creative, a rendezvény szervezője a Lime Creative volt.

2021-ben a Menedzserszövetség és a Linde Gáz Magyarország Zrt. közös Év Menedzsere a Környezettudatos Gazdaságért Különdíj kitüntetettje: dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója

  1. Fábián Ágnes: https://youtu.be/JvgLj5WT1Uk

Kiemelkedő irányításával a Henkel jelentős vállalati szereplője lett a hazai gazdaságnak. Közel 25 éves pályafutása alatt szakmai munkáját az igényesség, eredményesség, célorientáltság, csapatmunka, mások tisztelete és támogatása jellemzi. Sikerének mutatója az is, hogy a Forbes Magazin évek óta az 50 legbefolyásosabb magyar nő között jegyzi.

A 2000-es években 9 évet töltött Bécsben kelet-európai értékesítési üzletágigazgatóként. Hazatérte után a ragasztástechnika üzletág vezetése mellett kinevezték a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatójának.

Karrierjére egyszerű a magyarázat: a személyiségében van a siker kulcsa, mindig fontos számára ugyanis, hogy amit vállal, abban a legjobb legyen.

Vállalatvezetőként kiemelten fontosnak tartja a teljes értéklánc mentén, minden tevékenységben megnyilvánuló fenntarthatóságot. Vallja, hogy az erőforrásokkal való takarékoskodás, az innovatív megoldások, a felelős üzletvitel mind-mind kulcsfontosságú a fenntartható fejlődéshez és a gazdasági sikerhez.

Vezetése alatt a vállalat részese volt a PET Kupa kezdeményezésnek, segítségükkel 10 tonna hulladék gyűlt össze. A Henkel másik kiemelt környezetvédelmi programjában a vásárlók által leadott, kiürült műanyag flakonokból újrahasznosított, játszótéri eszközök készültek. A kezdeményezést „Magyar Üzleti Felelősség Díjjal” jutalmazta a CSR Hungary szakmai fórum.

Elkötelezett az aktív környezetvédelem mellett. A Henkel fenntarthatósági nagyköveteként, a fiatalabb generáció környezettudatos életre való felkészítésben vállal edukációs szerepet.

A fenntartható jövő számára a társadalmi szerepvállalást is jelenti, szívügyének tekinti a fiatalok és női vezetők szakmai támogatását, édesanyaként pedig kiemelt figyelmet fordít a beteg gyermekek álmainak valóra váltására a Csodalámpa Alapítvány nagyköveti szerepkörében.

Mindemellett a Magyar Márkaszövetség elnöke, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezet elnökségi tagja, 2021-től pedig a Joint Venture Szövetség elnöke.

2021-ben a Menedzserszövetség és a Volkswagen közös Kék Innovációs Különdíj kitüntetettje: dr. Szászi István, a Bosch csoport vezetője Magyarországon és az Adria régióban, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője 

  1. Szászi István: https://youtu.be/B7MKCcVp0KU

Életútja ékes példája annak, hogy a magyar vezetők tehetségüknek és szorgalmuknak köszönhetően, a régióban működő világcégek élén is komoly sikereket érnek el. A Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának egykori hallgatója ma kollégáival együtt azon dolgozik, hogy magyarországi központtal jöhessen létre a régió Szilícium-völgye. Autonóm járművek, elektromobilitás és mesterséges intelligencián alapuló kutatások határozzák meg a mindennapjait, az autóipar jövőjét formáló új technológiákat fejlesztve ír történelmet csapatával.

Mátészalkán született, doktori és MBA tanulmányait is a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte. Tudományos karrierje is itt indult tanársegédként, mára a BME címzetes egyetemi docense. Közel 20 éve dolgozik a Bosch csoportnál, az itt végzett munkát a vállalatcsoport németországi központjában két hosszabb kiküldetés is színesítette. Projektmérnökből lett a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője, majd – első magyarként ebben a pozícióban, 2021-től a teljes magyarországi és Adria régióbeli Bosch csoport elsőszámú vezetője. Több mint 20 000 munkavállalóért felel, köztük többezer fejlesztőmérnök munkáját irányítja Magyarországon, Romániában és Bulgáriában.

Stratégája három alappilléren nyugszik: a régiós versenyképesség fejlesztése, az autóipari megatrendekhez kapcsolódó szervezeti kompetenciák kiépítése és szoros együttműködés az egyetemekkel. Ez utóbbi személyes küldetése is.  A cégcsoportnak mára szinte az összes mérnökképző egyetemmel kiváló a partnerkapcsolata. Az ELTE lágymányosi campusán a vállalat támogatásával a napokban adták át Magyarország első Ipari Mesterséges Intelligencia Egyetemi Tanszékét. A Budapesti Fejlesztési Központ új, 90 ezer négyzetméternyi campusa szeptemberben nyitja meg kapuit, tovább erősítve Magyarország stratégiai szerepét az iparágban. A Jövő Menedzsere program mellett számos vezetőknek szóló mentorprogramban vállal szerepet, a Magyar Mérnökakadémia tagja, a BME címzetes egyetemi docense és az Óbudai Egyetem kuratóriumának tagja.

A sport mindennapjainak fontos része, boldog családapaként három gyermek büszke édesapja.

2021-ben a Menedzserszövetség Év Menedzsere Díj kitüntetettje: dr. Tálos Péter a Foxconn csoport alelnöke, a Cloud Network Technology Kft. ügyvezető igazgatója

  1. Tálos Péter: https://youtu.be/78999BkhKTw

„El kell hinnünk, hogy fel lehet építeni magyar világcéget” – vallja a közgazdász, aki nemzetközi nagyvállalati karriert futott be és közben a jogi diplomát is megszerezte.

Közel 20 éve dolgozik a Foxconn magyarországi leányvállalatainál vezetőként. A Foxconn a világ egyik legnagyobb árbevételű vállalatcsoportja, minden kontinensen jelen van, és több mint egymillió embert foglalkoztat.

Korábban Dél-Kínában dolgozott egy finn cégnél, ázsiai regionális igazgató volt. Ezt a társaságot 2003-ban felvásárolta a Foxconn, a finn cég embereiből tudomása szerint mára csak Ő maradt, viccesen szokta mondani: lehet, hogy Ő a világ legdrágábban felvett munkatársa.

Vezetése alatt a vállalat eddig minden évben nyereséges volt és megőrizte helyét az ország 25 legnagyobb árbevételű cégei között. A koronavírus-­járvány okozta gazdasági visszaesés miatt nem kért állami támogatást, mert szerinte a segítséget azoknak kell adni, akik rászorulnak. Ennek ellenére 2020-ban közel 20%-al nőtt a vállalat árbevétele, a nyereséget pedig megötszörözte és a számok 2021-ben is növekedtek.

Szerinte egy kis ország is meg tudja valósítani a gazdasági csodát, ehhez próbálnak hozzájárulni a komáromi gyárban is, ahol világújdonságnak számító gyártási folyamatokat és módszereket fejlesztenek. A kiterjesztett valóságot ipari környezetben használják fel és mesterséges intelligenciával korszerűsítik gyártási folyamataikat.

Fontos számára, hogy az innovációs együttműködéseket mindig magyar partnerekkel közösen végezzék, és a keletkezett szellemi terméket a magyar fél tulajdonában hagyják.

Mottója: nem a cápák közé kell beúsznunk az elejtett falatokért, hanem új vizeket kell keresnünk, ahol mi leszünk az első cápák.

6 évig volt a JVSZ elnöke és a Menedzserszövetség elnökségi tagja. Több szervezet és egyesület szakmai támogatása mellett jelenleg a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja és a székesfehérvári MÁV Előre SC elnöke.

Számos vállalati díj mellett 2020-ban Varga Mihály pénzügyminiszter Magyar Gazdaságért díjjal tüntette ki, 2021-ben a Figyelő magazin az Év Emberének választotta.

2021-ben a Menedzserszövetség és a Shell Hungary zRt. közös Év Menedzsere a Társadalomért Különdíj kitüntetettje: Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója

Gazsi Zoltán: https://youtu.be/ElKvBjQK458

Mindig fontos volt számára, hogy olyan céget képviseljen, mely a társadalom számára hasznos terméket gyárt vagy forgalmaz, illetve szolgáltatást nyújt. Kiemelt feladatának tekinti a dolgozói jóllét kialakítását, fontosnak tartja, hogy minden kollégája szeresse a munkáját, a cég állandó megújulásának garanciáját a munkatársak folyamatos fejlesztésében látja.

Miután az Agrártudományi Egyetemen lediplomázott, kukoricahibridek tesztelésével foglalkozott, majd 14 évig az agrár szektorban, a Syngenta-nál dolgozott multinacionális környezetben. Az utolsó években az egyik termékcsoport globális marketingvezetőjeként szinte minden földrészen járt, rengeteg tapasztalatot szerezve.

15 éve az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. A vállalat financiális sikerei mellett, példaértékű, őszinteségen alapuló cégkultúrát alakított ki. Szerinte vezetői sikerei az értékes, támogató közösség kialakításáért tett erőfeszítéseinek köszönhetőek, melynek alapja egymás tisztelete.

Az általa vezetett vállalat társadalmi felelősségvállalási tevékenysége egyedülálló: számos, olyan területet támogatnak, ahol a cég filozófiájának megfelelően az ember áll a középpontban. Évek óta segítik az ELTE PPK Pszichológia Tanszék „Séta a születés és szülés minőségéért” programját, melynek keretében évente átadják egy szakembernek az általuk alapított Kapcsolat Vándordíjat. Többek között támogatják még az Edison Platformot, a Budapest Bike Maffiát, a Bátor Tábort, a Bethesda és a Heim Pál Kórházat, a Szurikáta alapítványt, a Vakok Intézetét.

A szakember elnökségi tagja az Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezetnek és a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamarának.

A Vállalható Vállalkozások, a Kórházsuli Alapítvány és a Budapesti Fesztiválzenekar nagykövete. Aktívan részt vesz a különböző civil szervezetek inspirációs és támogató kampányaiban.

Évek óta tart motivációs előadásokat iskolákban és cégeknél, a Corvinus Egyetem, az egyetemi oktatás érdekében tett erőfeszítéseiért Pro Facultate díjjal jutalmazta. 

2021-ben a Menedzserszövetség és a Veuve Clicquot közös Év Női Menedzsere Különdíj kitüntetettje: Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója

Kárpát Krisztina: https://www.youtube.com/watch?v=lvCHvW_HkIY

Egy igazi vállalati sikersztori az övé: a főiskola után 11 évvel csúcsvezetővé vált a nemzetközi Bayer csoportnál.

2006-tól főkönyvelőként dolgozott a Bayer Hungária Kft-nél, 2013-ban pénzügyi vezető lett, majd 4 évre rá a funkció megtartása mellett már ügyvezető igazgatói pozíciót töltött be.

Közben 2012-2013 között a cég leverkuseni központjában a közép-kelet-európai, a dél-európai, kanadai és törökországi tagvállaltok munkáját támogatta a régiós pénzügyi csoportban, 2021 januártól magyarországi feladatai mellett a közép-kelet-európai régió V4-ek pénzügyi igazgatójává nevezték ki.

Számos cégegyesülési és kiválási tranzakciót követően 2022 január elején irányításával sikeresen lezajlott a Bayer és a Monsanto összeolvadása.

Ügyvezetése alatt a vállalat két alkalommal is elnyerte a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara „Megbízható Munkaadó” címét, 2022. áprilisban pedig az új budapesti iroda megnyerte az Év Irodája díjat, nagyvállalati kategóriában.

Évek óta kiemelt helyen szerepel üzleti kategóriában a Forbes magazin „50 legbefolyásosabb magyar nő” listáján.

Felelős vezetői gondolkodása a vállalat által képviselt értékekben is megmutatkozik mind a társadalmi szerepvállalás, mind a fenntarthatóság területén:

Rendszeresen vesznek részt a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi cipősdoboz akciójában és az Ökumenikus Segélyszervezettel is szorosan együttműködnek, a koronavírus járvány kirobbanása után tizenegy intézménynek biztosítottak egészségügyi védőfelszereléseket.

Aktív résztvevői az országos Te Szedd akciónak, segítették a Feneketlen tó megújulását támogató területrendezést és a Föld Napja alkalmából megrendezett faültetési akciót. A közép-kelet-európai régiós Clean Up Challenge akció keretében 4 ország fogott össze a térség megtisztításáért.

Az Ukrajnát elhagyni kényszerülőknek, munkavállalóiknak és családjaiknak is segít a vállalat transzport és szállás felajánlásával.

Szakmai tudásával, csapatának motiválásával és példamutató tevékenységével jelentősen hozzájárul a Bayer sikereihez.

2021-ben a Menedzserszövetség és a DAS Jogvédelmi Biztosító közös Év Fiatal Menedzsere Díj kitüntetettje: Lévai Bálint, a BioTechUSA vezérigazgatója, többségi tulajdonosa

Lévai Bálint: https://youtu.be/_zb68Norn3o

Családi vállalkozásból világmárkát épített a 35. életévében járó fiatalember.

27 éves korában vette át a szülei által alapított cégcsoport vezetését, amely mára több mint 100 országban, 24 webshoppal, 270 franchise üzlettel és 4500 partnerrel van jelen.

A Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, tanult Németországban és az USA-ban is. Az egyetemi évek alatt testvérével és párjával indította el a BioTechUSA „Shaker Store” üzletágát. Ez alapozta meg döntését, hogy bekapcsolódjon a családi vállalkozásba, ma vezérigazgatója és többségi tulajdonosa Európa egyik legdinamikusabban növekedő cégcsoportjának, milliók kedvenc táplálékkiegészítő márkájának.

Első lépésként megújította bolthálózatuk arculatát és még ugyanabban az évben saját ingatlanfejlesztés eredményeképpen a vállalat megépítette szadai gyártóüzemét közvetlenül a logisztikai központ mellett, hogy a fogyasztói igényeket gyorsan és magas minőségben tudják kiszolgálni.

2020-ban felvásárolta egyik legnagyobb üzleti konkurensét, mellette olyan szervezeti struktúrát és vállalati kultúrát alakított ki, amely lehetővé tette, hogy elindíthassa a cég történetének legnagyobb beruházási folyamatát. A cégcsoport idén fejezi be központi irodaépületének rekreációs helyiségekkel és többszáz további munkaállomással való bővítését, automata raktárat alakít ki, új technológiákat vezet be, hogy további innovatív és hosszútávon fenntartható termékeket gyárthasson.

2021-ben eddigi legsikeresebb évét zárta vezérigazgatóként, jelentősen növelve a cég árbevételét.

Célja nemzetközi szinten tovább növelni a cégcsoport eredményeit, egy igazán kiszámítható, családbarát munkahelyi környezet megteremtésével.

A cég mottója, a ‘The Feeling of Success’ nemcsak egy szlogen, komoly felelősséget is jelent a szakember számára. Őszintén hiszi, hogy akkor lehet igazán sikeres, ha minél többet ad vissza a közösség számára, ezért rendszeresen jótékonykodik.

Idén testvérével közösen nyerte el az EY „Az Év Üzletembere” fődíjat, így ők képviselik hazánkat a nemzetközi döntőn, Monaco-ban.

2021-ben a Menedzserszövetség és a Gránit Bank közös Év Menedzsere Életműdíj kitüntetettje: Sugár András, a Westel 900 GSM Mobil Távközlési Rt. és a T-Mobile Magyarország korábbi vezérigazgatója

Sugár András: https://youtu.be/dMBYaVLuYMc

A zuglói polgári családból származó okleveles villamosmérnökről már 1993-ban azt írták a nyugati gazdasági újságok, hogy az elkövetkezendő 10 év legsikeresebbnek ígérkező, közép-kelet-európai vezetője. Nem tévedtek, hisz a jövőbe látó és a szakmáját jól ismerő szakember kiemelkedő szereplője lett a magyarországi mobilforradalomnak.

New York-ban a nyolcvanas évek elején a szeme láttára bontották fel az USA távközlési vállalatát 7 úgynevezett Baby Bellre, melyből a USWEST lett egyik tulajdonosa és iránymutatója a későbbi magyar Westel vállalatnak.

Magyarországon 1990. őszén indult el a mobil szolgáltatás, de rögtön utána a vállalat komoly likviditási problémákkal nézett szembe. 1991 nyarát követően ebből a reménytelennek tűnő helyzetből, a WESTEL új vezérigazgatójaként mutatott kiutat. Erős víziójának és kitartó munkájának köszönhetően, pár éven belül szinte az egész országot lefedő és az ágazat legmeghatározóbb szereplőjévé tette a vállalatot, jogutódja a mai napig őrzi vezető pozícióját a mobilkommunikációs piacon.

„Az első mindent visz” híres amerikai mondás igaznak bizonyult a WESTEL egész történetében. A kiváló szakemberekből álló csapat számára a piacvezetés nem csupán szlogen volt, hanem hatalmas motiváció, mely az üzleti filozófiájuk alapját képezte.

A gyors fejlődéshez viszont tőke és hitel kellett. A management többször kvalifikálta magát a bankkonzorciumok és az IFC előtt, így sikerült a fejlesztésekhez nagy összegű hiteleket biztositani, ezek közül kiemelkedő volt az 1995. novemberében felvett 170 millió dolláros hitel.

Élenjárt a belső kommunikációban, a technikák gyors adaptálásában, kiemelten fontosnak tartotta az állandó önellenőrzést és a gyors korrekciókat. A 90-es évek második felében már alkalmazta a vállalat az adatbányászatot, ami rendkívüli segítséget nyújtott a fejlesztési irányok kijelöléséhez és a versenyelőny javításához. A CRM rendszereket már idejekorán használták, a saját fejlesztésű számlázási és ügyfélszolgálati rendszerüket a mai napig alkalmazzák. 2001-ben Tokióban mutatták be a legújabb ügyfélmegtartó szoftverüket, közben mérnökeik Magyar Innovációs Díjat nyertek a többdimenziós mobil hálózatfejlesztési megoldással. Az indulásnál 150 soros üzleti modell 10 év alatt 1500 sorosra és hat változósra bővült, így nem volt olyan üzleti kihívás, amit ne tudtak volna modellezni a helyes döntés előkészítéséhez.

Pont 20 évvel ezelőtt a világon elsőként mutatták be a képküldési technologóiát, az MMS szolgáltatást: „egy kép felér ezer szóval” szlogennel.

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Díszpolgárává választották, Göncz Árpád köztársasági elnök Aranyérmével, majd Mádl Ferenc köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntette ki és a Dale Carnegie „Vállalat Vezetői Díjat” is elnyerte egyedüli magyar vezetőként.

A hazai versenyhelyzetben csak a nemzetközi megmérettetés lehetett számára vállalati szinten az iránymutató, ezért több jelentős nemzetközi pályázaton indultak és hoztak el díjakat 1998 – 2004 között.

1996-tól 16 éven keresztül rendezték meg az általa megálmodott és azóta legendássá vált Kapcsolat Koncerteket, melyen minden évben világsztárok léptek fel többszázezres tömeg előtt.

Távozásakor, 2005 szeptemberében a cég 4,5 millió ügyféllel rendelkezett, melynek több mint kétharmada vállalati előfizető volt.

A mai napig aktív saját távközlési vállalatában a Triotelben.

Munkája mellett a családja állt számára mindig az első helyen, 33 éve házas, 4 lány gyermek és 5 unoka teszi teljessé életét.

Mindig fontos volt számára a társadalmi felelősségvállalás, örömmel vállalta a JVSZ, a HBLF, a Magyar Befektetői Tanács és az AmCham elnöki pozícióját. 2007 óta a Máltai Köztársaság Tiszteletbeli Konzulja.

2021-ben a Menedzserszövetség és a MetLife Magyarország közös Jövő Menedzsere Különdíj kitüntetettje: Takács-Fulai Viktória, a Blue Colibri International Kft. társalapítója, ügyvezetője

Takács-Fulai Viktória:  https://youtu.be/sugvogAqGUM

Első diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatta tanulmányait mesterszakon.

A harmadik diplomájának megszerzése előtt álló fiatal vállalkozó már az egyetemi évek alatt kitűnt jó szervező képességével és vezetői attitűdjével. Ekkor alapította meg társaival a University Business Club nevű szervezetet és pár év alatt az egyik legsikeresebb diákszervezetté nőtte ki magát.

A sikeren felbuzdulva három társával elindította a Youth Business Group-ot, mely ernyőszervezetként fog össze ma már 4 országban, 12 egyetemen 20 diákszervezetet. Több, mint 1200 aktív taggal büszkélkedhetnek, legalább 2500 hallgatót képzetek az elmúlt 5 évben, és nevéhez fűződik a szervezeten belüli Talent Program is.

28 évesen üzlettársával, Barathi Tamással megalapították a Blue Colibri HR tech startupot.

Az applikáció olyan problémára fejlesztett megoldást, amire korábban nem igazán volt megfelelő platform. A termék ma már több, mint vállalati kommunikációs szoftver, a HR adminisztráció, belső kommunikáció mellett az oktatást és a munkavállalói elköteleződést is támogatják az extra funkciók.

A Blue Colibri ma már 9 országban van jelen, 12 iparágban több, mint 90 ügyféllel rendelkezik. 4 területen, 30 funkcióval nyújt megoldást és több mint 70 ezer munkavállaló használja a saját okoseszközén az alkalmazást, mely 16 nyelven érhető el.

A Blue Colibri 2019-ben a BE SMART Startup Competition nyertese lett, a szakember pedig elhozta a Női alapítók különdíját is. Még ebben az évben a cég elnyerte a Startup Innovation díjat, illetve az egyik első magyar cégként vehetett részt a Microsoft Startup programjában.

2020 elején a koronavírus-járvány időszakában elindították ingyenes kríziskommunikációs csomagjukat. 2021. nyarán bővült a Blue Colibri befektetői köre, a Bonitás Befektetési Alapkezelő 400 millió forinttal szállt be, az OXO Technologies Holding mellé.

Jelenleg 30 fő dolgozik az app fejlesztésén, és a csapat elsődleges célja a munkavállalók mindennapjainak megkönnyítése mellett, a nemzetközi terjeszkedés.
( onBRANDS )